Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Η Φ. Πλέα μίλησε στην “Γ” για τον μεγάλο στόχο των Ολυμπιακών αγώνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΑΙΒΑ γνωστοποίησε πρόσφατα τις αποφάσεις της όσον αφορά το προολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας αποφασίζοντας την συνέχειά του πάλι στο Λονδίνο (22-26 Απριλίου) όπου θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς 5 πυγμάχοι.

Ο Πατρινός Διονύσης Πεφάνης, ο Αλέξανδρος Τσανικίδης και η Νίκη Πήττα που είχαν σημειώσει νίκες μέχρι την διακοπή του.
Πλέον η Πατρινή διεθνής πυγμάχος Φωτεινή Πλέα της Παναχαϊκής έχει μια και μοναδική ευκαιρία στο Ολυμπιακό τουρνουά που δεν έχει αποφασισθεί σε ποια πόλη θα φιλοξενηθεί για να διεκδικήσει την επίτευξη του στόχου της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.
Με την Πατρινή πυγμάχο είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση:
Πόσο δύσκολη θα είναι η προσπάθεια στο Ολυμπιακό τουρνουά;
«Ο βαθμός δυσκολίας πιστεύω πως θα είναι αρκετά αυξημένος, όπως εξάλλου ήταν και τον περασμένο Μάρτιο στο Λονδίνο, αφού μιλάμε για τις τελευταίες προκρίσεις που θα ανοίξουν το δρόμο για τους Ολυμπιακούς αγώνες».
Πού θα πρέπει να εστιάσεις την προετοιμασία σου;
«Όσον αφορά την προετοιμασία μου, συνεχίζω να προπονούμαι όπως ξέρω τόσα χρόνια, πάντα προσπαθώντας, μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο. Εστιάζω στα καλά μου στοιχεία και διορθώνω ό,τι χρειάζεται».
Ποιοι παράγοντες θα παίξουν ρόλο για την υλοποίηση της ολυμπιακής παρουσίας σου;
«Για την υλοποίηση της παρουσίας μου στους Ολυμπιακούς αγώνες, σίγουρα μεγάλο ρόλο θα παίξουν, εκτός από την κατάλληλη προετοιμασία μου, οι σπουδές μου καθώς βρίσκομαι στο 5ο έτος της Ιατρικής σχολής Πατρών, όπου εκπαιδεύομαι σε κλινικό επίπεδο, αλλά και η απαραίτητη υποστήριξη για να μπορέσω να συμμετάσχω σε αυτήν την τόσο μεγάλη διοργάνωση».
Υπάρχει βοήθεια στην μέχρι τώρα προσπάθεια;
«Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι. Πιστεύω με το άνοιγμα της επιχειρηματικότητας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μιας και χρειαζόμαστε βοήθεια».

 

Λοιπά Αθλήματα

Με το δεξί η πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στην Τεργέστη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ορεξάτη, σοβαρή και με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας του στόχου, η Εθνική πόλο των γυναικών έκανε το καθήκον της στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης και ξεκίνησε νικηφόρα με μια εντυπωσιακή επικράτηση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε άνετα με 13-5 επί του Καζακστάν, μια νίκη που δίνει ώθηση ψυχολογική για τη συνέχεια. Μετά από μεγάλο διάστημα χωρίς επίσημα παιχνίδια και με νέα-νεανική σύνθεση, η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να βρει ρυθμό, γνωρίζοντας ότι είναι το φαβορί της αναμέτρησης και σταδιακά αυτό ήταν οφθαλμοφανές και μη αμφισβητούμενο.
Σίγουρα, η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν βοήθησε τα κορίτσια ώστε να χρησιμοποιήσουν περισσότερη ενέργεια, καθώς το παιχνίδι από πολύ νωρίς είχε κριθεί και ήδη αποτελεί παρελθόν. Η ομάδα του Τεό Λοράντου σκέφτεται την  αυριανή αναμέτρηση με το Ισραήλ.
Οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 3-2, 2-1.
ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 7, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ 1., Πλευρίτου Ελ 2., Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ε.Σ.Π.Φ.Α.Α. Πάτρας: «Επιτακτική η επανέναρξη των ακαδημιών με μέτρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή του ο Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πάτρας κάνει γνωστό πως είναι επιτακτική ανάγκη της επανέναρξης των ακαδημιών σε όλα τα αθλήματα με όρους την ώρα που βλέπουμε την πολιτεία να ανοίγει σιγά σιγά τον αθλητισμό.

Η ανακοίνωση: «Στις 4/1/2021, ο υπό σύσταση και κατόπιν πρόσκλησης της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, συγκεντρωθήκαμε και συζητήσαμε μέσω τηλεδιάσκεψης τα τρέχοντα εξαιρετικής σημασίας θέματα, όπως οι αρνητικές επιπτώσεις της καραντίνας σε παιδιά και εφήβους καθώς και η ανάγκη ενεργειών για τον προγραμματισμό των αρχαιρεσιών του Δ.Σ. του συλλόγου.
Αρχικά τονίσθηκε ότι οι συνέπειες της πολυήμερης καραντίνας, με την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, δρουν εξαιρετικά αρνητικά τόσο στη σωματική όσο και στη συναισθηματική και ψυχική κατάσταση όλων μας και ιδιαίτερα των παιδιών.
Από τη συζήτηση, αναδείχτηκαν οι συνέπειες των συνθηκών που βιώνουμε στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, καθώς και οι ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές μας συνήθειες.
Οι περιορισμοί οι οποίοι έχουν εφαρμοστεί, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, έχουν επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου.
Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι περιορισμοί έχουν ως συνέπεια την αλλαγή αρκετών καθημερινών συμπεριφορών, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν επιφέρει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, στην ποιότητα ζωής, τη συναισθηματική κατάσταση και στα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας των ανθρώπων.
Ιδιαίτερα ευάλωτες παρουσιάζονται οι ηλικίες των παιδιών και των εφήβων καθώς η
παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα, εντός του σπιτιού, μειώνει το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και ευεξίας, επιφέρει αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες αλλά και διαταραχές ύπνου και αναστροφή του ωραρίου καθώς επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, παραμέληση της σωματικής υγιεινής.
Η απουσία σχολείου και εξωσχολικών δραστηριοτήτων, είχε ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά να καταφύγουν στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τάμπλετ και βιντεοπαιχνιδιών προκειμένου να απασχοληθούν, δημιουργώντας υπόβαθρο για ενδεχόμενο μελλοντικό εθισμό στα παιχνίδια και στο διαδίκτυο. Το υπόβαθρο αυτό ενισχύεται και από την έλλειψη συχνής –φυσικής– επαφής με φίλους και συνομηλίκους.
Η σχολική τάξη, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο τα μαθήματα αλλά και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών, συνιστά έναν σημαντικό παράγοντα κοινωνικοποίησης των παιδιών. Ως εκ τούτου, η απουσία της “φυσικής” σχολικής τάξης, ενδέχεται να δημιουργήσει συναισθήματα ανασφάλειας, ντροπής, δισταγμού και φόβου σε μελλοντική φυσική αλληλεπίδραση του παιδιού με τους συνομηλίκους του.
Ο Ε.Σ.Π.Φ.Α.Α. Πάτρας, θέτει ως επιτακτική την ανάγκη επαναλειτουργίας των σχολείων με όρους ασφάλειας αλλά και την επανέναρξη των ακαδημιών σε όλα τα αθλήματα, με τήρηση και εφαρμογή όλων των απαραίτητων ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος και όπως έχουν συνταχθεί από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες αθλημάτων. Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες πρέπει να βρεθούν εκ νέου στους αθλητικούς χώρους για κινητικούς και ψυχοκοινωνικούς λόγους.
Η νέα επικοινωνία των μελών του Ε.Σ.Π.Φ.Α.Α. Πάτρας, θα είναι ανοικτή σε όλους τους
Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου 2021, όταν και θα τεθούν οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα προκύψει από τις εκλογές-αρχαιρεσίες, οι οποίες θα διεξαχθούν αμέσως όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν».

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ο ΝΟΠ έδωσε συγχαρητήρια στο ΠΕΑΚ για τη ράμπα στα ΑμεΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΝΟΠ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη κίνηση του ΠΕΑΚ να κάνει ράμπα για αθλητές ΑμεΑ στις πισίνες του κολυμβητηρίου «Αν. Πεπανός», καθώς ήταν μια πολύ όμορφη κίνηση για πολλούς αθλητές από την ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ για την προμήθεια ειδικού αναβατορίου για ΑμεΑ στις κολυμβητικές δεξαμενές του “Α. Πεπανός”.
Ένα ακόμα βήμα για να είναι ο αθλητισμός προσβάσιμος σε όλους χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Μια υγιής κοινωνία οφείλει να παρέχει τις κατάλληλες υποδομές ώστε να αθλούνται όλα τα μέλη της. Εμείς οφείλουμε να αγωνιστούμε ώστε να υπάρχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα