Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η αναμονή σκοτώνει

Δημοσιεύθηκε

στις

 

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Ένας μήνας και κάτι χωρίς ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όλα γύρω μας μοιάζουν άδεια… Η αναμονή αυτή -αν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα ή όχι- σκοτώνει τόσο τον αθλητισμό όσο και τις τοπικές ομάδες.

Τα πράγματα φαίνεται να μην πηγαίνουν καλά με τους λοιμωξιολόγους να μην είναι διατεθειμένοι να ανάψουν το «πράσινο» φως τουλάχιστον μέχρι την αλλαγή του χρόνου.

Με λίγα λόγια, την πληρώνει ο αθλητισμός, παρόλο που σε άλλους καιρούς, προ κορωνοϊού δηλαδή, οι ίδιοι οι γιατροί το πρώτο πράγμα που λένε στους ασθενείς τους είναι να αθλούνται.

Όποιος αθλείται προστατεύεται από τη γρίπη και διάφορες άλλες ιώσεις, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα καθίσταται πιο ισχυρό κι ανθεκτικό. Θωρακίζεται, ώστε να αμύνεται στις επιθέσεις των βακτηρίων και των ιών, ενεργοποιώντας διάφορα κύτταρά του.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν χιλιάδες αθλητές που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο προσπαθούν να βρουν τρόπους έτσι ώστε να παραμείνουν ενεργοί σε περίπτωση που επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι: πόσοι από τους αθλητές θα μπορέσουν να επανέλθουν, όταν εδώ και έναν μήνα έχουν μείνει άπραγοι;

Γιατί το να προπονείσαι μόνος σου δεν σημαίνει ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις σε ένα ομαδικό άθλημα, όπως είναι το ποδόσφαιρο. Απλά συντηρείσαι και τίποτα παραπάνω.

Ελπίζουμε ότι τον Ιανουάριο οι λοιμοξιωλόγοι θα δώσουν το «οκ» και θα επιστρέψουμε στην δράση, στο αγαπημένο άθλημα αυτού του πλανήτη που είναι το ποδόσφαιρο. Να δώσουμε ξανά ζωή σε μικρούς και μεγάλους αθλητές και να μην τους «σπρώχνουμε» στο να σπαταλάνε τον χρόνο τους στα social media και στα videos games.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement