Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΠ, Βασίλης Διαμαντόπουλος μιλά στην “Γ” και παρουσιάζει τη σύντομη αλλά θετική χρονιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ιδιαίτερα θετική η παρουσία του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, καθώς σε μια περιέργη συγκυρία λόγω του Covid-19 κατάφερε μέσα σε μια σύντομη χρονιά να αντεπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες και ο απολογισμός να είναι 1 ευρωπαϊκό χάλκινο μετάλλιο και 18 μετάλλια στις εγχώριες διοργανώσεις, κάτι που κράτησε τον ΠΟΠ στην κορυφαία εξάδα της πανελλήνιας κατάταξης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΠ Βασίλης Διαμαντόπουλος τονίζει:
«Όπως για όλο τον αθλητισμό έτσι και για το άθλημα της ποδηλασίας, αλλά και για τον Π.Ο. Πάτρας ειδικότερα ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω του COVID-19.
Πρώτα και κύρια, δεν καταφέραμε στο παραπέντε, παρότι είχαν γίνει όλες οι προετοιμασίες, να διοργανώσουμε τον 43ο ποδηλατικό Γύρο Θυσίας που είναι η κορωνίδα των διοργανώσεών μας, αλλά και ο μεγαλύτερος αγώνας σε διασυλλογικό επίπεδο στη χώρα μας. Καταφέραμε λόγω των περιοριστικών μέτρων να διοργανώσουμε μόνο έναν αγώνα στην πίστα Καρτμάνια στα Βραχνέικα, από όλους τους αγώνες που είχαμε προγραμματίσει και είχαν ενταχθεί στο αγωνιστικό καλεντάρι.
Τα μέλη της διοίκησης από την αρχή του χρόνου, μαζί με το προπονητικό τιμ στον σχεδιασμό που έκανε, σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλη η χώρα και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, είχαν βάλει ως στόχο να παραμείνει το σωματείο μέσα στην πρώτη δεκάδα των ισχυρών σωματείων της χώρας μας. Αυτό βέβαια έχει επιτευχθεί στο τέλος του έτους. Θα εκδοθεί και η τελική στατιστική της Ε.Ο.Π. και πιστεύουμε ότι θα είμαστε μέσα στην πρώτη πεντάδα ή εξάδα.
Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας αυτής με την καθοδήγηση του προπονητικού τιμ (Χαλκιόπουλος Παύλος – Κάρλος Γιώργος – Λαϊνάς Τάκης) κατάφεραν να φέρουν στην πόλη μας 1 Ευρωπαϊκό και 18 Πανελλήνια μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Ακόμα, πάρα πολλά μετάλλια στα Πρωταθλήματα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (συνολικά 35) και αρκετά στους λίγους διασυλλογικούς αγώνες που συμμετείχαν».
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Παρουσιάζοντας τους πρωταγωνιστές ο Βασίλης Διαμαντόπουλος επισήμανε: “Κορυφαίος αθλητής για το 2020 είναι πρώτα και κύρια ο Γιάννης Καλογερόπουλος στην κατηγορία Ανδρών με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας στο ομαδικό σπριντ μαζί με τον Σωτήρη Μπρέτα και τον Κώστα Λιβανό (Εθνική ομάδα) και με προπονητή τον δικό μας Λ. Βασιλόπουλο. Επίσης, 2 Πανελλήνια μετάλλια (1 αργυρό και 1 χάλκινο) στην πίστα”.
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 90
«Η κατάταξη της 5ης ή 6ης θέσης είναι το αποτέλεσμα από την προσπάθεια όχι μόνο των παραπάνω αθλητών και αθλητριών μας αλλά και από τους 90 αθλητές και αθλήτριές μας (λόγω της πανδημίας δεν ξεπεράσαμε τους 100 αθλητές όπως κάθε χρόνο) που αγωνίστηκαν φέτος με τα χρώματα του Ομίλου μας, κάτω από την καθοδήγηση των προπονητών μας. Αξίζουν δε τα συγχαρητήριά μας και την ευγνωμοσύνη μας. Καμάρι μας που μαζί με τον Τάλω Χανίων μας συγκαταλέγουν στα πολυπληθέστερα σωματεία στην Ελλάδα.
Αυτές οι επιτυχίες πρέπει να εκτιμηθούν περισσότερο από τους φορείς του νομού μας, για μεγαλύτερη στήριξη, ώστε να μπορέσει ο Όμιλός μας να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής και τη νέα αγωνιστική χρονιά.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους γονείς για την στήριξη και την συμπαράσταση στα παιδιά τους αλλά και στον Όμιλο, καθώς επίσης για την πολύτιμη βοήθεια, και όχι μόνο, που προσέφεραν στον Όμιλο μας οι χορηγοί μας: Ολυμπία Οδός Α.Ε. – IDEAL Ν. Μανιατόπουλος Α.Ε. – Profi AL Δ. & Ι. Καλογεράτος – FIT & SHAPE – Μπακαλάρος Α.Ε. – και BIORACER. Δυστυχώς λόγω της μη διοργάνωσης του καθιερωμένου 43ου αγώνα Θυσίας στο ξεκίνημα της 1ης καραντίνας δεν υπήρξε καμία οικονομική βοήθεια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους Πατρέων – Καλαβρύτων και τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας”, κατέληξε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement