Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: «Κλειδώνει» η παράταση – Προς κατάργηση η εφάπαξ εξόφληση

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεδομένη θεωρείται η απόφαση για την παράταση πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας 2021 ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 ανέφερε ότι εξετάζεται η παράταση για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας, ενώ πρόσθεσε πως αξιολογείται και η πρόταση για πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ και για 12 μήνες, ανεξαρτήτως της χρήσης του οχήματος.

Σε ό,τι αφορά την παράταση αναμένεται να ισχύσει τουλάχιστον έως τις 15 Ιανουαρίου, αν όχι μέχρι το τέλος του μήνα, γεγονός που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που σκοπεύουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους μπορούν να το κάνουν λίγο αργότερα.

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα είναι πολύ πιθανό να υιοθετηθεί ώστε να πληρώσουν και οι περίπου 700.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα κινούν παράνομα!

Πρακτικά είναι κάτι που θα γίνει πολύ εύκολα χάρη στη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας υποστηρίζεται η ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων για τα οχήματα που θα τεθούν σε ακινησία.

Με την ίδια ακριβώς, πλην όμως αντίστροφη, διαδικασία οι ιδιοκτήτες μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες και να τα θέσουν σε κυκλοφορία πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο των μηνιαίων τελών.

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με φέτος αλλά από την 1η Ιανουαρίου 2021 και μετά στην περίπτωση αγοράς Ι.Χ εφαρμόζεται νέα κλίμακα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας σε συνάρτηση με τα νέα όρια ρύπων.

Φέτος τα τέλη κυκλοφορίας ενσωματώνουν για πρώτη φορά και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Επίσης, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη είτε με web banking ή με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement