Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Βόλεϊ

Γ. Μαυρωτάς για επανεκκίνηση: «Σε δύο-τρεις μέρες θα έχω νέα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναπάντητο παρέμεινε και σήμερα το ερώτημα πότε θα πατήσουν γήπεδο οι ομάδες της Volleyleague σε άνδρες και γυναίκες. Η τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων της ΕΣΑΠ (Ταρνατώρος, Ηλιάδης και οι 8 εκπρόσωποι των ΤΑΑ), της ΕΟΠΕ (Καραμπέτσος) και του ΠΑΣΑΠ (Πελεκούδας, Λάππας, Ανδρεάδης) με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά και τους λοιμωξιολόγους κ.κ. Παξινό, Τσαγρή δεν έβγαλε τις ειδήσεις ή τουλάχιστον τις απαντήσεις που περίμεναν όλοι.

Παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν και οι 3, δεν είχαν ξεκάθαρη απάντηση στο αν και πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για να ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες σε Volleyleague ανδρών και γυναικών.
Η μόνη ατάκα που ειπώθηκε από τον Γιώργο Μαυρωτά και μπορεί να ερμηνευτεί ως μια καλή εξέλιξη – μπορεί και όχι βέβαια – είναι η υπόσχεση ότι «σε 2-3 μέρες θα έχω νέα». Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή την ατάκα-υπόσχεση ουδείς μπορεί να γνωρίζει με ασφάλεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ασκηθεί έντονες πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις με σαφή στόχο την επανεκκίνηση των προπονήσεων.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ομοσπονδίες να στείλουν αίτημα ακρόασης στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων με τους κ.κ. Παξινό, Τσαγρή να αναφέρουν στην τηλεδιάσκεψη ότι θα συνδράμουν στο να συντομεύσουν τις διαδικασίες. Το πότε η επιτροπή θα αποφασίσει να βάλει στην ατζέντα της και να δει τους φορείς του βόλεϊ είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό…

Περισσότερα
Advertisement

Βόλεϊ

Τέλος στα όνειρα επανέναρξης της Α2 Εθνικής βόλεϊ-Η Preleague ανδρών έκανε αίτημα και ελπίζει

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις από πλευράς πολιτείας, τις δηλώσεις του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για περαιτέρω άνοιγμα στον αθλητισμό. Όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες το άνοιγμα θα είναι συγκρατημένο και θα αφορά μόνο επαγγελματικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα στο βόλεϊ, η πολιτεία θα ανάψει πράσινο φως για να αρχίσει η volleyleague γυναικών, ίσως και η preleague ανδρών και από εκεί και πέρα πιθανότατα θα μπει παύλα στα υπόλοιπα αθλήματα. Για την Α2 Εθνική υπάρχει πατρινό ενδιαφέρον με την συμμετοχή τριών ομάδων, της ΕΑΠ και του Απόλλωνα Πατρών στις γυναίκες και της Ολυμπιάδα στους άνδρες.
Ήδη οι ιθύνοντες των ομάδων άτυπα έχουν ενημέρωση πως κατά 99,9% δεν πρόκειται η πολιτεία να επιτρέψει να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, λόγω της πορείας του ιού που ακόμα καλά κρατεί.
Άλλωστε ακόμα και η πολιτεία να είχε την πρόθεση να δώσει έγκριση για δράση, η προϋπόθεση για εβδομαδιαίο τεστ καθιστά απογοητευτική την όλη διαδικασία.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στην Α2 Εθνική είναι ερασιτεχνικές και χωρίς στήριξη από την πολιτεία δεν μπορεί να γίνουν τα τεστ. Οπότε οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και τα πρωταθλήματα δεν θα διεξαχθούν τη φετινή περίοδο, αν και περιμένουμε και την κίνηση της ΕΟΠΕ για το όλο θέμα.
Πάμε τώρα και στην preleague ανδρών. Προχθές ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως κατέθεσε αίτημα για να συμπεριληφθεί και η preleague ανδρών -από την Αχαΐα συμμετέχει ο ΑΟ Αιγιαλέων- στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα αύριο ζητώντας την επανέναρξη των προπονήσεων.
Τη ανακοίνωση υπογραφούν οι αρχηγοί όλων των ομάδων και ζητούν η πολιτεία να τους επιτρέψει να γυρίσουν στις προπονήσεις και να αρχίσει το πρωτάθλημα.
Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως μετά και από την πίεση του ΠΑΣΑΠ, είναι πιθανό να γίνει δεκτό και να πραγματοποιηθεί και αυτό το πρωτάθλημα αφού προτίθενται να καλυφτεί και το κόστος των εβδομαδιαίων τεστ.
Σε κάθε περίπτωση και το θέμα της έναρξης ή όχι της preleague ανδρών θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες ώστε και οι ομάδες να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Από εκεί και πέρα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μεγάλος στόχος της ΕΟΠΕ αλλά και των ενώσεων είναι να διεξαχθούν πάση θυσία τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αυτά των νεανίδων-κορασίδων και έφηβων-παίδων αφενός για να μη μείνουν εκτός αθλημάτων τα παιδιά και αφετέρου για να αναδειχθούν οι πρωταθλητές της περιόδου 2020-21 που θα πάρουν και τα μόρια για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

Ο ΠΑΣΑΠ έκανε αίτημα στον Αυγενάκη για έναρξη της preleague ανδρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως κατέθεσε αίτημα για να συμπεριελήφθη και η preleague ανδρών-από την Αχαΐα συμμετέχει ο ΑΟ Αιγιαλέων- στην  εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 29/1/2021 ζητώντας την επανέναρξη των προπονήσεων.

Ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Αίτημα πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να συμπεριληφθεί η preleague στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 29/1/2021, για άμεση επανένταξη των προπονήσεων, συνοδευόμενο με την ανακοίνωση των αρχηγών των ομάδων.

Με τη συμβολή της ΕΟΠΕ, των ομάδων και των αθλητών, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,

Οι αθλητές των σωματείων της Pre-League Πετοσφαίρισης Ανδρών, όπως και το σύνολο των ερασιτεχνών αθλητών και αθλητριών Πετοσφαίρισης στην χώρα μας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της πανδημίας του covid-19, ουδέποτε αντιδράσαμε ή διαμαρτυρηθήκαμε συλλογικά για την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων μας, δηλαδή του Πρωταθλήματος αλλά και των προπονήσεων των ομάδων.

Η αναστολή αυτή, ωστόσο, έχει προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα σε όλους μας. Πέραν των σοβαρών επιπτώσεων στην ψυχική και σωματική μας υγεία, πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικό οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα, καθώς η Pre-League, παρότι θεωρητικά ερασιτεχνική κατηγορία, είναι ουσιαστικά η 2η κατηγορία ανδρών στην χώρα μας και η ανώτερη ανδρική κατηγορία εκ των πρωταθλημάτων αρμοδιότητας διεξαγωγής της ΕΟΠΕ. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, οι ομάδες λειτουργούν σχεδόν σε επαγγελματικό επίπεδο και πολλοί από τους αθλητές της κατηγορίας είναι για χρόνια επαγγελματίες, που το βόλεϋ αποτελεί την βασική ή ακόμα και την μοναδική πηγή εισοδήματος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Λειτουργώντας, λοιπόν, με την ίδια ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα που έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εκτιμούμε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να επανεξεταστεί η επανεκκίνηση των προπονήσεων και του πρωταθλήματος της κατηγορίας μας, με την τήρηση εκ μέρους μας του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα οριστεί από τους ειδικούς και την διεξαγωγή σε εβδομαδιαία βάση rapid test στα μέλη των ομάδων. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων έχει εκφράσει την πρόθεση να αναλάβουν μέρος ή και το σύνολο του κόστους αυτού, εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο. Επίσης, θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το άθλημα μας δεν έχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο, ότι το σύνολο των αθλητών, προπονητών και συνοδών, δεν ξεπερνά τα 240 άτομα (12 ομάδες 15-20 ατόμων), καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Προκήρυξη διεξαγωγής του πρωταθλήματος προβλέπει γεωγραφικά κριτήρια, δηλαδή διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους Βορρά – Νότου, επομένως η πλειοψηφία των μετακινήσεων των ομάδων θα είναι περιορισμένες και σε κοντινές αποστάσεις.

Όπως έχει δείξει η επιτυχημένη και κυρίως ασφαλής επανεκκίνηση των κορυφαίων πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα, και αυτό της Volley League στο δικό μας, κάτι τέτοιο είναι ένα θετικό γεγονός από όλες τις απόψεις και για τους συμμετέχοντες αλλά και για την κοινωνία, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι σε αυτό τον δύσκολο αγώνα βγαίνουμε νικητές και καταφέρνουμε να επανέλθουμε βήμα βήμα στις δραστηριότητές μας. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούμε ότι, λαμβάνοντας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, μπορεί και το δικό μας Πρωτάθλημα να επανεκκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, καθόσον και η μεταγραφική περίοδος λήγει σύντομα, ζητούμε να ξεκαθαριστεί άμεσα αν θα γίνει επανεκκίνηση προπονήσεων και διεξαγωγή Πρωταθλήματος, προκειμένου οι αθλητές να μπορέσουν να εξετάσουν τις επιλογές και περαιτέρω ενέργειές τους προς όφελος αυτών και των οικογενειών τους.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους των αθλητών των ομάδων της Pre-League.

Οι αρχηγοί των ομάδων,

Κωστόπουλος Γεώργιος (ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ)

Κογκαλίδης Κώστας (ΑΕΚ)

Ντάκουρης Βαγγέλης (ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80)

Βλαβιανός Μάριος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

Θωμάς Δημητριάδης (ΚΟΜΟΤΗΝΗ )

Νικήτας Εφραιμίδης (ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ)

Κωνσταντίνος Βασιλάκος (ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ)

Δημητριάδης Μανώλης (ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ)

Σκαρλατίδης Ιωάννης(ΑΘΛΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ)

Αλεξάκης Αλέξανδρος (ΑΡΗΣ)

Παντακίδης Ιωάννης (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑ)

Θεόδωρος Σάμαλης (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ).

 

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

Η επιστροφή στις προπονήσεις και το πρωτόκολλο κρίνουν την επανέναρξη στην Α2 Εθνική βολεϊ

Δημοσιεύθηκε

στις

Χαραμάδα αισιοδοξίας άφησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με τον αθλητισμό καθώς ανέφερε πως την προσεχή εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για το πότε θα ανοίξουν και οι άλλες κατηγορίες.

Βέβαια όλα εξαρτώνται από την πορεία του ιού, τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους όμως υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξίας πως την 1η Φεβρουαρίου θα δοθεί το ΟΚ σε όλες τις ομάδες για να επιστρέψουν στις προπονήσεις.
Αν όντως δοθεί το πράσινο φως για επιστροφή στις προπονήσεις, τότε μετά από ένα μήνα που θα χρειαστούν σίγουρα οι ομάδες, υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα.
Για παράδειγμα στο βόλεϊ, η πλειοψηφία των ομάδων της preleague είναι θετικές για να γυρίσουν στο γήπεδο και μάλιστα δέχονται να καλύψουν τα έξοδα για να καλύψουν το κόστος των τεστ.
Τα πράγματα όμως δεν είναι ίδια για την Α2 Εθνική βόλεϊ αφού οι πληροφορίες λένε πως οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος από τα τεστ.
Οπότε τα δύο στοιχεία-κλειδιά που θα ξεκαθαρίσουν αν θα έχουμε δράση σε Α2 Εθνική βόλεϊ ανδρών-γυναικών με 3 πατρινές ομάδες, είναι πότε θα γίνει η επιστροφή στις προπονήσεις -αν δεν ανοίξει ούτε τον Φεβρουάριο, τότε είναι πολύ δύσκολο να προλάβουν τον χρόνο- και το σημαντικότερο με βάση ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο θα γίνει η διαδικασία έναρξης του πρωταθλήματος.
Αν ζητηθεί από τις ομάδες να κάνουν τεστ covid-19 ανά εβδομάδα όπως ισχύει στις επαγγελματικές κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ 1 και 2) τότε θα είναι σχεδόν αδύνατό να το καλύψουν οι ομάδες και μοιραία δεν θα γίνει φέτος πρωτάθλημα.
Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της Ολυμπιάδας και οι γυναικείες ομάδες βόλεϊ της ΕΑΠ και του Απόλλωνα βρίσκονται σε στάση αναμονής και περιμένουν και αυτοί τις οριστικές εξελίξεις προκειμένου να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με την περίοδο 2020-21.
Π.Κ.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα