Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λίφτινγκ στη Γούβα-Σύντομα η δημοπρασία του έργου αναβάθμισης της ιστορικής συνοικίας της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται από τον Δήμο οι απαιτούμενες διαδικασίες για το έργο ανάπλασης της περιοχής Γούβας.

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων εισάγεται σήμερα προς έγκριση το 1ο Πρακτικό Ανοιχτής Δημοπρασίας της Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού κέντρου Πάτρας – Αστική Ανάπλαση Περιοχής Γούβας» προϋπολογισμού 1.108.867,00€ .

Η Μελέτη του έργου αφορά στην εκτέλεση εργασιών στην περιοχή της Γούβας και συγκεκριμένα παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους.
Με τις εργασίες αυτές ολοκληρώνονται τα έργα σε μια εξαιρετικά υποβαθμισμένη περιοχή, που γειτνιάζει με το ιστορικό κέντρο, τον κύριο πνεύμονα πρασίνου της πόλης το Δασύλλιο, αλλά και με την οδό Κανακάρη που αποτελεί βασικό οδικό άξονα.
Αναδεικνύεται στο σύνολό της η περιοχή, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, ανανεώνεται η εικόνα του δημόσιου χώρου και επιτυγχάνεται η σύνδεση του αστικού ιστού με το περιαστικό πράσινο.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Ενοριακού Ναού Αγίου Φανουρίου. Οι εργασίες υλοποίησης του δικτύου πεζοδρόμων καθέτων στην οδό Νόρμαν, έως τις παρυφές του Δασυλλίου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
Εκσκαφές και επιχώσεις για τη διαμόρφωση των κλίσεων και την προετοιμασία των τελικών επιπέδων του εδάφους. Εργασίες μικρών τεχνικών έργων, κατασκευή πεζοδρομίων, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και ειδικότερα η κατασκευή των προβλεπομένων ως πεζοδρόμων οδών Σηλυβρίας, Σαράντα Εκκλησιών και Στενημάχου και των οδών Πεντέλης, Ίστρου και Ανωνύμου.
– Συντήρηση της σκάλας στο τέρμα της οδού Σηλυβρίας.
– Ανακατασκευή της σκάλας στο τέρμα της οδού Αγίου Φανουρίου.
– Ανακατασκευή της Πλατείας πλησίον του Ι.Ν Αγίου Φανουρίου με εργασίες επίστρωσης των διαδρόμων, εμπλουτισμό του πρασίνου και αντικατάσταση του υπάρχοντος πεπαλαιωμένου αστικού εξοπλισμού.
Προβλέπονται επίσης εργασίες για δημιουργία υπόγειου δικτύου υπαίθριου ηλεκτροφωτισμού.
Για τον φωτισμό των κοινοχρήστων χώρων καθώς και των οδών, θα τοποθετηθούν επί του πεζοδρομίου ή των πεζοδρόμων, επίστυλα φωτιστικά παραδοσιακής σχεδίασης, με φωτιστικά τύπου LED.
Προβλέπεται ευρεία ανακατασκευή του αποχετευτικού δικτύου επί όλων των οδών που θα γίνει η ανάπλαση. Στα πλαίσια του έργου θα γίνουν νέοι παντορροϊκοί αγωγοί, οι οποίοι θα συνδεθούν στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της οδού Νόρμαν, ο οποίος έχει ήδη ανακατασκευαστεί από το Δήμο Πατρέων στα πλαίσια προηγούμενου έργου ανάπλασης.
Θα κατασκευαστεί το δίκτυο ύδρευσης σε δρόμους στην περιοχή.
Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», Άξονα Προτεραιότητας: 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Δράσεις για την υλοποίηση των στρατηγικών βιώσιμης αστικής ανάπτυξης των πόλεων Πατρέων και Αγρινίου».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του διημέρου από την επαναλειτουργία των καταστημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

«Αν δεν προχωρούσαμε στο άνοιγμα της αγοράς τώρα, θα είχαμε συνέπειες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν με κανένα μέτρο στήριξης» τονίζουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμους, που εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την εικόνα της αγοράς.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, αποτιμώντας την εικόνα της πρώτης ημέρας της επανεκκίνησης, ήταν μια καλή Δευτέρα, καθώς κινήθηκαν όλες οι αγορές εξίσου, και ότι υπήρχαν χαμόγελα και αισιοδοξία μέσα κι έξω από τα καταστήματα».

Παράλληλα προσθέτουν ότι υπήρχε ένα άγχος για την πρώτη μέρα, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι το στοίχημα θα κερδηθεί και στέλνουν μήνυμα στους καταναλωτές να μη βιαστούν, καθώς «έχουμε ενάμιση μήνα μπροστά μας, με μεγάλες εκπτώσεις, να μοιραστούμε μέσα σε αυτό τον ενάμιση μήνα τη βόλτα μας, να τηρήσουμε το δίωρο, να δώσουμε χρόνο και στον επόμενο».
Παράλληλα χαρακτηρίζουν τις εκπτώσεις και τις καλές τιμές «μονόδρομο», για να φύγουν τα εμπορεύματα και να μπορέσουν οι έμποροι να προμηθευτούν τα νέα.

Ανέφεραν επίσης ότι όλα τα καταστήματα έχουν ανοίξει και ότι ελάχιστοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή. Στόχος, είναι να καταφέρουν οι έμποροι να κάνουν στις εκπτώσεις το 50% του περσινού τζίρου.
Ο εμπορικός κόσμος αισιοδοξεί επίσης, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπάρξει βελτίωση και στις καιρικές συνθήκες, γεγονός που αναμένεται να κινητοποιήσει περισσότερο τους καταναλωτές.

Περισσότερα

Οικονομία

Κράτησαν… άμυνα στην πανδημία: 972 εγγραφές και 377 διαγραφές επιχειρήσεων στην Αχαΐα το 2020

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, το 2020 «έκλεισε» με θετικό ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Οι νέες επιχειρήσεις υπερίσχυσαν των «λουκέτων», παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επέβαλε ο κορωνοϊός, αναγκάζοντας πολλές ΜμΕ να κατεβάσουν ρολά για μήνες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ από το Επιμελητήριο Αχαΐας, το 2020, σε σχέση με αυτές που άνοιξαν και αυτές που έκλεισαν, το πρόσημο είναι θετικό, εφόσον η διαφορά ανέρχεται στις 595 επιχειρήσεις. Ειδικότερα, καταγράφηκαν 55 επιχειρήσεις περισσότερες στην μεταποίηση, δεδομένου ότι άνοιξαν 125 αλλά έκλεισαν 70.

Στον κλάδο του εμπορίου, η ψαλίδα άνοιξε περισσότερο, εφόσον η διαφορά έφθασε τις 156 επιχειρήσεις, καθώς άνοιξαν 287 και έκλεισαν 131.
Η μεγαλύτερη διαφορά καταγράφεται στον κλάδο των υπηρεσιών, καθώς φθάνει το ύψος των 384, με δεδομένο ότι άνοιξαν 560 και έκλεισαν 176 επιχειρήσεις. Ωστόσο, πλήρης αποτύπωση της κατάστασης στο επιχειρείν αναμένεται το επόμενο διάστημα, όταν επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα και διαφανεί πόσες τελικά επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να σηκώνουν ρολά και να ανοίξουν πάλι τις πύλες τους ελπίζοντας σε επιβίωση. Εκτιμάται από ανθρώπους της αγοράς πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουν
κλείσει περισσότερες επιχειρήσεις μέσα στο 2020 και να μην το έχουν δηλώσει ακόμη στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Πάντως, τα επίσημα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν πως οι επιχειρήσεις κράτησαν… άμυνα απέναντι στην επέλαση του κορωνοϊού που έπληξε τις επιχειρήσεις και προκάλεσε βαθύτατο ρήγμα στην οικονομία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Eυχές σε «οικογενειακό» κύκλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε, χθες το πρωί, η εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τηρώντας μια παράδοση ετών.

Φέτος, οι μάσκες και οι αποστάσεις ήταν επιβαλλόμενες, όπως επίσης και το γεγονός ότι η εκδήλωση έγινε σε οικογενειακά αυστηρά κλίμα.  Ο εκδότης της «Γ» Γιάννης Χρ. Χριστόπουλος έκοψε την πίτα και ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους Καλή Χρονιά και όλοι μαζί να συνεχίσουν την προσπάθεια για την ανοδική πορεία βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος ιδρυτής της «Γ» Χρήστος Ι. Χριστόπουλος που «έφυγε» από κοντά μας πριν τρία χρόνια, αλλά συνεχίζει να μας καθοδηγεί. Τα δύο φλουριά της πίτας κέρδισαν ο διευθυντής της «Γ» Στάθης Κατσαντάς και η δημοσιογράφος Ελένη Α. Γεωργοπούλου, οι οποίοι δέχθηκαν εγκάρδιες ευχές.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα