Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Λ. Αναστασόπουλος δίνει συμβουλές για αθλητές-τριες υδατοσφαίρισης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η «Γ» ζήτησε από τον έμπειρο προπονητή πόλο, Λάμπρο Αναστασόπουλο, με αφορμή την καραντίνα να δώσει μερικές συμβουλές σε αθλητές ώστε να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το διάστημα.

Το άρθρο του Λάμπρου Αναστασόπουλου, αναφέρει:
«Κατά την διάρκεια της καραντίνας, αποκλεισμένοι από την δραστηριότητα στο φυσικό προπονητικό μας χώρο (πισίνες) προτείνονται διάφορες ρουτίνες, επιτυγχάνοντας έτσι:
-Ελαχιστοποίηση απώλειας της φυσικής μας κατάστασης και μυϊκής μάζας.
-Γρήγορη ανάκαμψη στους φυσιολογικούς ρυθμούς προπόνησης με την επιστροφή στις πισίνες.
-Αποφυγή τραυματισμών κατά την έναρξη των προπονήσεων.
-Διατήρηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε υψηλά επίπεδα, εν μέσω πανδημίας, και εποχικών ιώσεων – λοιμώξεων.
-Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, δημιουργικά με ψυχικά και σωματικά οφέλη.
-Μείωση των συνεπειών της καθιστικής ζωής, όντας περιορισμένοι στο σπίτι.
Προτάσεις – Συμβουλές:
ΑΣΚΗΣΗ: Καθημερινή γυμναστική-άσκηση σύμφωνα με τις συμβουλές του προπονητή μας, διατηρώντας την καρδιοαναπνευστική μας φυσική κατάσταση σε υψηλά στάνταρ.
Προτεινόμενη ώρα άσκησης η ίδια ώρα της προπόνησης προ καραντίνας, διατηρώντας τους βιορυθμούς και την ρουτίνα εκγύμνασής μας σταθερή.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Διαμορφώνουμε την διατροφή μας η οποία θα πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, σαλάτες και λαχανικά, μειώνοντας ταυτόχρονα τις ποσότητες κάθε γεύματος, καθώς ο περιορισμός στο σπίτι περιορίζει την φυσική μας δραστηριότητα και το σώμα μας χρειάζεται να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες. Ενισχύουμε έτσι το ανοσοποιητικό μας και αποφεύγουμε την αύξηση βάρους.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ: Αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας εμπλουτίζοντας την γνώση μας. Παρακολουθώντας μια διάλεξη για το άθλημά μας, διαβάζοντας εμπειρίες άλλων αθλητών υψηλού επιπέδου, μελετώντας το άθλημά μας, παρακολουθώντας μεγάλες διοργανώσεις του παρελθόντος. Επίσης διαβάζουμε την ιστορία του σωματείου μας, της πόλης, της χώρας μας. Προτείνεται 1-2 ώρες καθημερινή μελέτη.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Δεν απομονωνόμαστε, κρατάμε την επικοινωνία με τους συναθλητές και τον προπονητή μας μέσω τηλεδιασκέψεων. Για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε ταυτόχρονα με τους συναθλητές μας έναν μαγνητοσκοπημένο αγώνα και στο τέλος σχολιάζουμε, ανταλλάσουμε απόψεις. Ή μπορούμε να δούμε έναν αγώνα της ομάδας μας. Συζητάμε τι πήγε καλά και τι όχι, ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον επιβραβεύοντας την προσπάθεια και εντοπίζουμε τα λάθη μας για να τα αποφύγουμε στο μέλλον.
ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Δεν μένουμε 24 ώρες κλεισμένοι στο σπίτι. Ερχόμαστε καθημερινά έστω και μία ώρα σε επαφή με την φύση και το περιβάλλον. Πάμε μια βόλτα για γρήγορο περπάτημα δίπλα στην θάλασσα ή σε περιοχή με βλάστηση. Η επαφή με την φύση και η κίνηση σε φυσικό περιβάλλον βοηθούν την ψυχική ισορροπία και ηρεμία μας εν μέσω πανδημίας. Πάντα ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Μένουμε ασφαλείς – προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για την επιστροφή μας στις πισίνες».

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Λοιπά Αθλήματα

Β. Λαμπάτος: “Προτεραιότητα οι ακαδημίες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε βάση τις τελευταίες χθεσινές πληροφορίες ότι Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, οι ιθύνοντες των ναυταθλητικών σωματείων κάνουν αγώνα ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους νεαρούς αθλητές να επιστρέψουν μετά από ένα τρίμηνο πλήρους απραξίας σε μικρά αριθμητικά γκρουπ σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

 

Ο προπονητής του ΝΟΠ Βασίλης Λαμπάτος τονίζει: «Έπρεπε να ήταν επιδίωξη όλων η επιστροφή των αθλητών από τις μικρότερες ηλικίες προς τις μεγαλύτερες. Οι ταλαντούχοι αθλητές θα δώσουν το «παρών» σε 3-4 χρόνια σε κανονικές συνθήκες αγώνων. Επομένως οι συνεχείς διακοπές υπάρχει κίνδυνος να τους απομακρύνουν και να βρεθούν εκτός δράσης. Πιστεύω ότι στις επιτροπές του ΕΟΔΥ θα ήταν καταλυτική η παρουσία παιδοψυχολόγων που θα μπορούσαν να αναλύσουν τις παραπάνω σκέψεις με στόχο να μην δημιουργηθεί κενό στην εξέλιξη της υδατοσφαίρισης. Μια συνταγή που έχει ακολουθηθεί και από τις υπόλοιπες χώρες θέλοντας να δώσουν διέξοδο στους μικρούς αθλητές που λόγω συνθηκών «εγκλωβίζονται» σε μια οθόνη υπολογιστή».

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

ΣΤΙΒΟΣ: Αναμονή για την έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον ΣΕΓΑΣ επαναπροσδιόρισαν την διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων βάδην 35 χλμ. στις 28 Φεβρουαρίου και ανωμάλου δρόμου στις 7 Μαρτίου.

 

Όσον αφορά το πανελλήνιο κλειστού στίβου ορίσθηκε να διεξαχθεί στις 12-13 Μαρτίου στο ΣΕΦ. Εκκρεμότητα πλέον υπάρχει για την διεξαγωγή των ημερίδων Κλειστού στίβου. Από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ αναλυτικό υγειονομικό πρωτόκολλο. Πιστεύεται ότι μόλις εγκριθεί και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας θα ορισθούν οι ημερίδες κλειστού στίβου και στην Πάτρα στο ανακαινισμένο Κλειστό Προπονητήριο του Λαδόπουλου.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ξεκάθαρη η θέση του προέδρου του ΙΟΠ μετά την παραίτηση του Δ.Σ. της ΕΙΟ, εκλογές για τις 14 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. και των επιτροπών, που διαχώρισαν τη θέση τους από την ηγετική ομάδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), οδήγησαν τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. να προκηρύξουν εκλογές για τις 14 Μαρτίου.

Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία -όπως και στις περισσότερες ελληνικές ομοσπονδίες- τα βασικά μέλη της ηγετικής ομάδας βρίσκονται στην ίδια θέση για δεκαετίες. Στην ΕΙΟ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι ίδιοι άνθρωποι κρατούν το «τιμόνι» της εξουσίας.
O Πατρινός πρόεδρος του ΙΟΠ Κώστας Καλογερόπουλος, οποίος παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θέμα και σαν γονέας, παράγοντας και πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους της χώρας είναι σεβαστό που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι είχε υποστεί ανεξάρτητα από το χρονικό όριο που το έκανε με στόχο να καθαρίσει το άθλημα.
Είναι αναμφίβολα ένα κοινωνικό θέμα με πολλές προεκτάσεις και πολλούς αποδέκτες και βγήκε σε μια άσχημη περίοδο 7 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ταυτόχρονα είναι ένα μήνυμα στο Δ.Σ. των Ομίλων να μην εφησυχάζουν.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα απόνερα από την απόφαση του γνωστού ιδρύματος να αποσύρει την χορηγία για ιδιαίτερα άτομα, θέμα που αφορούσε και τον Όμιλό μας. Με βάση την συνολικά διαμορφωμένη κατάσταση θα δούμε πώς θα κινηθούμε όταν ανακοινωθούν οι τελικές λίστες μιας και πλέον σημαντικό ρόλο για την επόμενη ημέρα θα παίξουν κυριολεκτικά τα πρόσωπα. Επιδίωξή μας είναι να υπάρχει και πάλι εκπροσώπηση του μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού ομίλου της χώρας».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα