Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα το τελευταίο 24ωρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

13 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
303 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
283 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
20 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
29 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
31 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
23 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
27 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
4 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
27 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
25 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
58 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
42 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
48 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
35 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
52 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
36 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
50 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
30 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
34 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
10 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
10 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
15 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
23 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
6 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
21 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Το επίδομα των 400 ευρώ να δοθεί άμεσα σε όλους»

Δηλώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας, ενώ η Συντονιστική της Ολομέλειας ζητά λογοδοσία από τον ΕΦΚΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι δικηγόροι όλης της χώρας -και της Πάτρας- με αφορμή το γεγονός ότι ακόμα δεν τους έχει χορηγηθεί το εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ για την στήριξή τους λόγω της πανδημίας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής εξέφρασε την αντίδρασή του για το γεγονός ότι το καθολικό αίτημα του κλάδου τους για την καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011 για την μερική άμβλυνση των δυσμενών συνεπειών που επέφερε η πανδημία στους δικηγόρους, δεν έχει ικανοποιηθεί, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης.

«Από τον Ιούνιο περιμένουμε να πάρουμε το εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ αλλά έχουμε «εισπράξει» μόνο την ασυνέπεια των λόγων της κυβέρνησης, η οποία οφείλει άμεσα να καταβάλλει το επίδομα σε όλους τους δικηγόρους χωρίς προϋποθέσεις εφόσον τα δικαστήρια ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας» δηλώνει στην «Γ» ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πάτρας Θάνος Ζούπας.

Μάλιστα, η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από την έκτακτη συνεδρίασή της την περασμένη Πέμπτη για το θέμα αυτό τονίζοντας πως η καταβολή του χορηγήματος, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αφού ο άνω λογαριασμός δημιουργήθηκε με χρήματα των δικηγόρων και λοιπών επιστημόνων, μέσω των ετήσιων εισφορών τους, ύψους 120 ευρώ ανά έτος.

Η αντίδραση του νομικού κόσμου της χώρας είναι έντονη μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας – όπως υποστηρίζουν- τους ενημέρωσε ότι μειώνεται το προς διάθεση ποσό, ενώ μετά το πέρας αυτής αιφνιδίως ανακοίνωσε, ως κριτήρια υπαγωγής των δικαιούχων την μείωση του τζίρου μεταξύ των ετών 2019 και 2020, χωρίς καμία περαιτέρω διάκριση και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου είναι σε πλήρη αντίθεση με την κοινή πρόταση των επιστημονικών φορέων που προβλέπει καταβολή του χορηγήματος σε όλους τους δικαιούχους, με αύξουσα σειρά ατομικού εισοδήματος, αρχής γενομένης από τους πιο οικονομικά αδύναμους, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και ενημερότητας, ώστε να το λάβουν αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη», προσθέτει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγόρων.

Γνωστοποιεί δε,  πως θα υποβάλλει άμεσα αίτημα λογοδοσίας προς τον ΕΦΚΑ  «δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η διοίκηση δεν μας έχει παράσχει τις αναγκαίες πληροφορίες για τα ποσά που εισέπραξε και τα ποσά που απέδωσε στον άνω Λογαριασμό, ο οποίος έχει συγκροτηθεί αποκλειστικά και μόνο από την καταβολή εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών, επί 9 συναπτά έτη, σε υλοποίηση των μέχρι σήμερα αποφάσεων του σώματος, θα υποβληθεί άμεσα αίτημα λογοδοσίας προς τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να λάβουμε πλήρη γνώση και να προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες ώστε ο Λογαριασμός αυτός να επαναρτιωθεί, εφόσον δεν έχει αποδοθεί στον ΟΑΕΔ το σύνολο των εισφορών, προς όφελος όλων των δικαιούχων δικηγόρων και επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απτόητοι οι Πατρινοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήθος κόσμου και χθες σε Ρήγα Φεραίου και πλατεία Γεωργίου με την αγορά να υπολειτουργεί, τι προβληματίζει τους ειδικούς. Μπορεί αρκετά καταστήματα να μην άνοιξαν χθες, ημέρα κατά την οποία ήταν προαιρετική η λειτουργία τους, ωστόσο πολλοί Πατρινοί άδραξαν της ευκαιρίας και κατέβηκαν για βόλτα στο κέντρο της Πάτρας, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να είναι αναπόφευκτος ο συγχρωτισμός.

Την ίδια ώρα κλιμάκια αστυνομικών διενεργούσαν ελέγχους, πραγματοποιώντας κυρίως συστάσεις για τη χρήση μάσκας και απομακρύνοντας τον κόσμο από σημεία που παρατηρείται συνωστισμός, όπως έξω από τα πολυκαταστήματα.

Πάντως, οι εικόνες που κατεγράφησαν το Σάββατο σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκάλεσαν προβληματισμό για την πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού και στην αύξηση των δεικτών του επιδημιολογικού φορτίου.

Όλα θα φανούν, βέβαια, στις επόμενες 10-15 μέρες, όταν οι ειδικοί θα μπορούν με ασφάλεια να εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την ακριβή επίπτωση που έχει σ’ αυτά η επαναλειτουργία των εμπορικών.

Μπορεί τα εμπορικά καταστήματα και στην Πάτρα, αλλά και οι ίδιοι οι καταναλωτές να τηρούν αυστηρά τα μέτρα, ωστόσο, αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται στους κοινόχρηστους χώρους, δρόμους και πλατείες.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε με δήλωσή του ότι υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουμε σε καθεστώς lockdown και να κλείσουν πάλι τα καταστήματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα και τα κρούσματα πάρουν την ανιούσα σε βαθμό που δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμα.

ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ

Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ωστόσο έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και επανέλαβε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει. «Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτηση την εστίαση θα το κάνουμε. Η εστίαση θα παραμείνει για διάστημα ακόμα κλειστή»

Σε ότι αφορά στα πρακτορεία ΟΠΑΠ τόνισε ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χαθεί η σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μπροστά από την υγεία. Οι επιστήμονες είπαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μετά να συζητηθεί το θέμα αυτό αν κρίνουν ότι μπορούν».

Και κατέληξε: «Κατανοούμε τους επαγγελματίες και τους στηρίζουμε με μέτρα. Κάνοντας στο τέλος τον απολογισμό όλοι θα τύχουν στήριξης. Στο τέλος θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για να μην κλείσουν επιχειρήσεις».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χωρίς νερό Κεφαλόβρυσο, Κρήνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι σήμερα από 8:30 έως 15:00 λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Κεφαλόβρυσο – Σαραβάλι – Μονοδένδρι Κρήνης – Ομπλός.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα