Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

  Ανδρέας Ηλιάδης: “Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση του 8χρονου αγοριού”-Νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ

Published

on

Tης Τέτας Γιαννάρου

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση του οκτάχρονου αγοριού που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, μετά το μεταλοιμώδες πολυσυστημικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο τύπου Kawasaki που ανέπτυξε εξ΄ αιτίας της προσβολή του από τη νόσο Covid-19, όπως έγραψε σε αναλυτικό ρεπορτάζ από χθες η «Γ».

Σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, η εξέλιξη της νόσου παρουσιάζει ενθαρρυντικά στοιχεία που επιτρέπουν αισιοδοξία αν και κατάστασή του προς το παρόν παραμένει κρίσιμη.
«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση του μικρού ασθενούς. Είναι βέβαιο ότι παρουσιάζει βελτίωση αλλά χρειάζεται η παρέλευση δύο 48ώρων ακόμα για να βεβαιωθούμε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο και θα συνεχιστεί ομαλά η αποθεραπεία του», δήλωσε στη «Γ» ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.
Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ
Σε ερώτηση της «Γ» για το αν το συγκεκριμένο περιστατικό ανεβάζει τον δείκτη ανησυχίας σε σχέση με τα παιδιά που νοσούν από κορωνοϊό, αφού υπάρχουν εκατοντάδες αντίστοιχα περιστατικά παγκοσμίως, δήλωσε:«Το γεγονός ότι εμφανίζει το συγκεκριμένο σύνδρομο τύπου Kawasaki ένας αριθμός παιδιών ανά τον κόσμο δεν αλλάζει τη γενικότερη εικόνα που έχει καταγραφεί στον επιδημιολογικό χάρτη και εκφράζει την εκτίμηση των ειδικών Λοιμοξιολόγων και Επιδημιολόγων ότι τα παιδιά στην πλειονότητά τους παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα της νόσουCovid -19 σε αναντιστοιχία με τους ενήλικες».

 

ΕΝΘΕΤΟ
«Θέλω να ανοίξω τα δώρα μου»
Ο μικρός περιμένει με λαχτάρα την έξοδό του από το Νοσοκομείο, για να γυρίσει στο σπίτι του και να ανοίξει τα Χριστουγεννιάτικα δώρο του.
«Θέλω να γυρίσω στο σπτί και να ανοίξω τα δώρα μου. Θέλω να γυρίσω γρήγορα για να μην προλάβουν να το ανοίξουν τα αδέλφια μου» φέρεται να είπε το 8χρονο αγόρι στους γονείς του, όπως αυτοί δήλωσαν.
Ο πατέρας του 8χρονου μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του παιδιού.
«Το παιδί μου είναι σε σοβαρή κατάσταση και παλεύει. Ο κορωνοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να προσβληθεί από μία νόσο που λέγεται Καβασάκι. Έχει τα συμπτώματα, αλλά οι γιατροί δεν είναι 100% σίγουροι», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 8χρονου στην εκπομπή Τ-Live.
Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες. Ο ανήλικος νόσησε και παρουσίασε ήπια συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, όμως στη συνέχεια εμφάνισε θέμα με τους πνεύμονές του και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ΜΕΘ στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του 8χρονου είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό στις αρχές του περασμένου μήνα.
Ο ανήλικος αρχικά δεν εμφάνισε συμπτώματα, ενώ τα τεστ στα οποία υπεβλήθη ήταν αρνητικά.
Ωστόσο, αργότερα, όταν εμφάνισε ήπια συμπτώματα και παρά τα αρνητικά τεστ, οι γονείς του πήραν την απόφαση να μεταφέρουν τον 8χρονο στο νοσοκομείο.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement