Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Η Ακαδημία των Σπορ επικροτεί την δημιουργία αθλητικού μουσείου στο “Α. Πεπανός”

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ, Νίκος Παπαδημάτος έκανε γνωστό πως ένας από τους στόχους είναι η δημιουργία αθλητικού μουσείου στους χώρους του «Αν. Πεπανός» όπου θα δοθεί η δυνατότητα στις νέες γενιές να δουν την ιστορία της πόλης.

Μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας του αθλητικού μουσείου, η διοίκηση της Α.Ε.Π. Ακαδημίας των Σπορ επικροτεί και συγχαίρει αυτή την πρωτοβουλία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ακαδημίας των Σπορ αναφέρει: «Μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας του αθλητικού μουσείου στο κολυμβητήριο «Αν. Πεπανός» από το Δ.Σ. του ΠΕΑΚ Πάτρας, η διοίκηση της Ακαδημίας των Σπορ επικροτεί και συγχαίρει αυτή την πρωτοβουλία.
Η παραπάνω κίνηση σε συνέχεια της δημιουργίας (εδώ και τρία χρόνια) αθλητικού μουσείου χειροσφαίρισης στο κλειστό γυμναστήριο «Κ. Πετρόπουλος», αναβαθμίζει την ποιότητα των εγκαταστάσεων.
Πλέον οι επισκέπτες (φίλαθλοι, ομάδες, παράγοντες, κ.λπ.) και κυρίως οι μαθητές, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του κάθε αθλήματος μετά από πολύ σημαντικά εκθέματα και παρουσιάσεις.
Το πλεονέκτημα ότι αυτά τα μουσεία βρίσκονται στους ίδιους χώρους που διδάσκονται τα αθλήματα, δίνει άλλου είδους προσεγγίσεις, κυρίως τους μικρούς επισκέπτες μια και μπορούν να γνωρίσουν την χειροσφαίριση και τον υγρό στίβο διά ζώσης».


Ροή ειδήσεων

Advertisement