Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Η ΕΠΟ κρατά και τις ομάδες της Σουπερ Λιγκ 2 στο Κύπελλο Ελλάδας, προϋπόθεση να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευχάριστα για την ομάδα της Παναχαϊκής αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 καθώς η ΕΕ της ΕΠΟ αποφάσισε  σήμερα να κρατήσει τις ομάδες της κατηγορίες στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας η οποία θα  επανεκκινήσει στις 18 Ιανουαρίου.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι η SL2  να πάρει το πράσινο φως από τους Λοιμωξιολόγους για ομαδικές προπονήσεις και  τότε στο Κύπελλο Ελλάδας θα πάρουν μέρος και οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Αν όμως δεν πάρουν πράσινο φως μέχρι αρχές Ιανουαρίου, τότε ούτε οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ  2 θα συνεχίσουν στο Κύπελλο Ελλάδας.

Αντίθετα, η ΕΠΟ άφησε εκτός τις ομάδες της Football League που λόγω του lockdown εξακολουθούν να είναι στον… πάγο.

Η ΕΠΟ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας για παράταση του lock down έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. Η Επιτροπή Διοργανώσεων παρουσίασε στην Ε.Ε. δύο εναλλακτικά σχέδια για τη συνέχιση της διοργάνωσης, το πρώτο με συμμετοχή των ομάδων των Super League 1 και Super League 2 και το δεύτερο με συμμετοχή μόνον των ομάδων της Super League 1, τα οποία εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν κατά περίπτωση, με βάση αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση των ομάδων της Super League 2, και αφετέρου τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που θα εφαρμοστούν την περίοδο των αγώνων. Αποφασίστηκε η ισομερής κατανομή του αναπτυξιακού προγράμματος solidarity της UEFA αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις ΠΑΕ της Super League 1, οι οποίες θα εισπράξουν από 333.110,46 ευρώ η καθεμία».


Ροή ειδήσεων

Advertisement