Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ιταλική «συνταγή» για το φυσικό αέριο-Πώς θα φτάσει στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ιταλό partner θα έχει η ΔΕΔΑ στο φιλόδοξο project της μεταφοράς με βυτία υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις δεξαμενές της Ρεβυθούσας σε μια σειρά ελληνικών πόλεων, μεταξύ των οποίων και η Πάτρα.

Εκτός του ιταλικού ομίλου, στενή συνεργασία θα υπάρξει και με τον ΔΕΣΦΑ, όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στο liberal.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μανώλης Τσάκας, για ένα μεγαλόπνοο project που θα κάνει πρεμιέρα από την Δυτική Ελλάδα και θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Ο επικεφαλής της ΔΕΔΑ μιλά επίσης για την προοπτική διανομής μέσω των δικτύων της, πράσινου υδρογόνου, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, προκειμένου να διαμορφωθεί το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο.

Ξεδιπλώνει τα σχέδια της εταιρείας για την έλευση του αερίου σε συνολικά 35 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, ενώ μιλά για τις μελέτες που εκπονούνται αυτή την περίοδο, αναφορικά με τα οφέλη, όσον αφορά το περιβάλλον, καθώς και για τις νέες θέσεις εργασίας που διανοίγονται στις τοπικές οικονομίες.

Ο κ. Δέδας, αναφέρει ότι «η τροφοδοσία πόλεων της Δυτικής Ελλάδας με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), το οποίο θα μεταφέρεται οδικώς με βυτία από τις μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης της Ρεβυθούσας, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η εταιρεία μας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και, ταυτόχρονα, σύνθετο εγχείρημα καθώς, πέραν του σωστού σχεδιασμού των δικτύων διανομής, απαιτείται απόλυτη ακρίβεια σε όλα τα στάδια εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος τροφοδοσίας

Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία σε ανάλογο έργο, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις τροφοδοσίας δικτύων διανομής πόλεων, του μεγέθους των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας με οδική μεταφορά του LNG. Η πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση της τροφοδοσίας της Σαρδηνίας στην Ιταλία.

Για να διασφαλίσουμε, λοιπόν, το υψηλότερο επίπεδο αξιοπιστίας και ασφάλειας του έργου βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία σε θέματα LNG, ενώ απευθυνθήκαμε σε ιταλικό όμιλο με πολύ μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με τον οποίο θα μελετήσουμε, σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο της τροφοδοσίας των δικτύων διανομής με οδική μεταφορά του LNG.

Οι συνεργασίες αυτές θα ενισχύσουν τη ΔΕΔΑ με πολύτιμη τεχνογνωσία η οποία θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τον κλάδο του φυσικού αερίου στη χώρα μας και την τροφοδοσία με LNG και άλλων πόλεων της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement