Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Λ. Αναστασόπουλος δίνει συμβουλές για αθλητές-τριες υδατοσφαίρισης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η «Γ» ζήτησε από τον έμπειρο προπονητή πόλο, Λάμπρο Αναστασόπουλο, με αφορμή την καραντίνα να δώσει μερικές συμβουλές σε αθλητές ώστε να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το διάστημα.

Το άρθρο του Λάμπρου Αναστασόπουλου, αναφέρει:
«Κατά την διάρκεια της καραντίνας, αποκλεισμένοι από την δραστηριότητα στο φυσικό προπονητικό μας χώρο (πισίνες) προτείνονται διάφορες ρουτίνες, επιτυγχάνοντας έτσι:
-Ελαχιστοποίηση απώλειας της φυσικής μας κατάστασης και μυϊκής μάζας.
-Γρήγορη ανάκαμψη στους φυσιολογικούς ρυθμούς προπόνησης με την επιστροφή στις πισίνες.
-Αποφυγή τραυματισμών κατά την έναρξη των προπονήσεων.
-Διατήρηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε υψηλά επίπεδα, εν μέσω πανδημίας, και εποχικών ιώσεων – λοιμώξεων.
-Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, δημιουργικά με ψυχικά και σωματικά οφέλη.
-Μείωση των συνεπειών της καθιστικής ζωής, όντας περιορισμένοι στο σπίτι.
Προτάσεις – Συμβουλές:
ΑΣΚΗΣΗ: Καθημερινή γυμναστική-άσκηση σύμφωνα με τις συμβουλές του προπονητή μας, διατηρώντας την καρδιοαναπνευστική μας φυσική κατάσταση σε υψηλά στάνταρ.
Προτεινόμενη ώρα άσκησης η ίδια ώρα της προπόνησης προ καραντίνας, διατηρώντας τους βιορυθμούς και την ρουτίνα εκγύμνασής μας σταθερή.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Διαμορφώνουμε την διατροφή μας η οποία θα πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, σαλάτες και λαχανικά, μειώνοντας ταυτόχρονα τις ποσότητες κάθε γεύματος, καθώς ο περιορισμός στο σπίτι περιορίζει την φυσική μας δραστηριότητα και το σώμα μας χρειάζεται να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες. Ενισχύουμε έτσι το ανοσοποιητικό μας και αποφεύγουμε την αύξηση βάρους.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ: Αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας εμπλουτίζοντας την γνώση μας. Παρακολουθώντας μια διάλεξη για το άθλημά μας, διαβάζοντας εμπειρίες άλλων αθλητών υψηλού επιπέδου, μελετώντας το άθλημά μας, παρακολουθώντας μεγάλες διοργανώσεις του παρελθόντος. Επίσης διαβάζουμε την ιστορία του σωματείου μας, της πόλης, της χώρας μας. Προτείνεται 1-2 ώρες καθημερινή μελέτη.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Δεν απομονωνόμαστε, κρατάμε την επικοινωνία με τους συναθλητές και τον προπονητή μας μέσω τηλεδιασκέψεων. Για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε ταυτόχρονα με τους συναθλητές μας έναν μαγνητοσκοπημένο αγώνα και στο τέλος σχολιάζουμε, ανταλλάσουμε απόψεις. Ή μπορούμε να δούμε έναν αγώνα της ομάδας μας. Συζητάμε τι πήγε καλά και τι όχι, ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον επιβραβεύοντας την προσπάθεια και εντοπίζουμε τα λάθη μας για να τα αποφύγουμε στο μέλλον.
ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Δεν μένουμε 24 ώρες κλεισμένοι στο σπίτι. Ερχόμαστε καθημερινά έστω και μία ώρα σε επαφή με την φύση και το περιβάλλον. Πάμε μια βόλτα για γρήγορο περπάτημα δίπλα στην θάλασσα ή σε περιοχή με βλάστηση. Η επαφή με την φύση και η κίνηση σε φυσικό περιβάλλον βοηθούν την ψυχική ισορροπία και ηρεμία μας εν μέσω πανδημίας. Πάντα ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Μένουμε ασφαλείς – προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για την επιστροφή μας στις πισίνες».

 

 

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement