Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Παραδίδει σε ιδιώτη το Φράγμα»-«Καταπέλτης» κατά Πελετίδη ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημόσια επιστολή η οποία κοινοποιείται στους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, αλλά και της Πάτρας καταγγέλλοντας τον Κ. Πελετίδη ότι παραδίδει σε ιδιώτη εργολάβο το Φράγμα απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, Διεθνής Σύγχρονη πόλη», Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Όπως αναφέρει «ο κ. Πελετίδης παραβίασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εξυπηρετεί έμπρακτα την ιδιωτική επιχειρηματική κερδοσκοπία. Γνωρίζετε, ότι όφειλε να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι κατά τον νόμο ανώτερο κυρίαρχο, αποφασιστικό και δεσμευτικό όργανο, ενώ ο Δήμαρχος είναι Εκτελεστική Εξουσία; Ήδη τρέχει ο διαγωνισμός, με κοινοτικά κονδύλια, για την ανάθεση των υπολειπόμενων πρόσθετων συμπληρωματικών εργασιών, ύψους 16 εκ. ευρώ, που αφορούν στη κατασκευή αγωγών υδροδότησης από το φράγμα Αστερίου προς το πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας, τη Βιομηχανική Περιοχή και τους οικισμούς του Ερυμάνθου και της Δυτικής Αχαΐας (ανέγερση ενιαίου υδραγωγείου και νέων δεξαμενών διανομής). Δίπλα σε αυτές τις εργασίες, προστέθηκε και το κρατικό κονδύλι των 8,6 εκ. ευρώ για την Λειτουργία-Συντήρηση του Φράγματος για διάστημα 60 μηνών! Δηλαδή ο Ιδιώτης Εργολάβος θα είναι ο Φορέας Λειτουργίας!
Οι Δήμοι έξω από τον Φορέα Λειτουργίας, δεν θα αποκτήσουν ποτέ την τεχνογνωσία, το προσωπικό και τον έλεγχο του κοινωνικού αγαθού που τους ανήκει.
Επειδή ήμουν ο εισηγητής εκ μέρους της πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, για να διευκολύνω την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καταθέτω τις προσωπικές μου προτάσεις:
Α) Να δοθεί το κρατικό κονδύλι των 8,6 Ευρώ για τα 5 χρόνια στην Διαδημοτική Επιχείρηση, ως Κεφάλαιο
Β) Να τιμολογήσει ο Διαδημοτικός Φορέας τα προβλεπόμενα 6 εκ. κυβικά νερού περίπου που θα πουλάει στην ιδιωτική ΒΙ.ΠΕ.
Γ) Να γίνει αποδεκτή η πρόταση της αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων του 2019 για σταδιακή μείωση του κόστους του νερού στους καταναλωτές
Για να βοηθήσω πρακτικά, σας καλώ να μελετήσετε την πρόταση μου την οποία μπορώ να εξειδικεύσω νομοτεχνικά:
1. Ο Νομικός Χαρακτήρας του φορέα προτείνω να είναι Διαδημοτικός Συνεταιρισμός Ειδικού Σκοπού και η έδρα του φορέα να είναι στον Δήμο Ερυμάνθου.
2. Το Αρχικό συμβολικό Κεφάλαιο συμμετοχής να κατανεμηθεί αναλογικά με ένα προσυμφωνημένο χαμηλό ποσό. Παράδειγμα με 6 ή περισσότερες συνεταιριστικές μερίδες από κάθε ένα από τους Δήμους Ερυμάνθου- Δυτικής Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και με 12 ή περισσότερες συνεταιριστικές μερίδες του Δήμου Πατρέων, θα έχουμε συνολικά 30 ή περισσότερες συνεταιριστικές μερίδες, που θα αντιστοιχούν σε χαμηλού ύψους συμβολικά ποσά.
3. Η Γενική συνέλευση του Φορέα να απαρτίζεται από 30 ή περισσότερα φυσικά πρόσωπα-εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών φορέων. Αυτοί να εκλέγονται από τα Δημοτικά Συμβούλια
4. Το Διοικητικό Συμβούλιο να απαρτίζεται από 9-15 μέλη εκ των οποίων τα 4 να είναι παγίως οι 3 Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης
5. Σε ότι αφορά τον μεγάλο μύθο πως, αν συμμετέχουν οι Δήμοι στον Φορέα Λειτουργίας δήθεν θα υποχρεωθούν να αγοράζουν το νερό, απαντώ κατηγορηματικά πως οι τιμές θα είναι αφενός μηδενικές έως συμβολικές και αφετέρου εντελώς λογιστικές, καθώς κάθε πλεόνασμα θα επιστρέφεται στους ίδιους.
6. Τα κέρδη του Φορέα Λειτουργίας πέρα από το αναγκαίο παρακρατούμενο στο ταμείο του αποθεματικό, θα κατανέμονται αναλογικά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement