Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Παναγιώτη Χριστομόγλου-Γλυκός άνθρωπος με ανησυχίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω του κορωνοϊού, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον γνωστό επιχειρηματία, Παναγιώτη Χριστομόγλου ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών προδομένος από την καρδιά του. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων του Κοιμητηρίου Αιγίου, τόπο καταγωγής της οικογένειας.

Η είδηση του θανάτου του Πατρινού επιχειρηματία ενώ βρισκόταν στην Μύκονο όπου δραστηριοποιείτο επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια προκάλεσε συγκίνηση στην τοπική κοινωνία, καθώς ο εκλιπών ξεχώρισε για την ευγένεια και την καλοσύνη του.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος «ο Παναγιώτης Χριστομόγλου ήταν ανήσυχο πνεύμα και με την διορατική και δημιουργική του σκέψη άφησε εποχή στο χώρο της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού.  Ιδίως ταυτίστηκε με το εμβληματικό «ΙΝΤΕΑΛ» στο οποίο έδωσε έναν πολυδιάστατο λειτουργικό χαρακτήρα, πρωτοποριακό όχι μόνον για την Πάτρα αλλά και για όλη την Ελλάδα, ανοίγοντας νέους δρόμους στον κλάδο του.

Ο Παναγιώτης θα μείνει αξέχαστος γιατί είχε το χάρισμα να βλέπει μπροστά, να παίρνει ρίσκα και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Θα μας λείψουν το χαμόγελο, η δοτικότητα και οι εμπνεύσεις του».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «τον γνωρίσαμε μέσω της εμπλοκής του στο χώρο του ιστορικού κινηματογράφου της Πάτρας Ιντεάλ, και τον αγαπήσαμε.  Ένας γλυκός άνθρωπος με ανησυχίες και αγάπη για τον πολιτισμό.  Ως υπεύθυνος του χώρου του Ιντεάλ, δεν άφησε την κινηματογραφική αίθουσα νεκρή.  Με πρότασή μας ζωντανέψαμε, μαζί με τον Παναγιώτη και με μεγάλη επιτυχία, την κινηματογραφική αίθουσα που είχε δημιουργηθεί στον όροφο του κτιρίου. Παναγιώτη θα είσαι πάντα στην καρδιά μας για τις ευαισθησίες και την αγάπη σου στον κινηματογράφο».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φεβρουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων ( συγκεντρώσεων) αποφάσισε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) από σήμερα έως την 1η Φεβρουαρίου.

Έτσι, σύμφωνα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται από την 06:00 ώρα σήμερα (26 Ιανουαρίου 2021) έως και την 06:00 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από (100) άτομα.

Για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κοροναϊού COVID-19,
ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κοροναϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,
η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα.

Τα πρόστιμα

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αστυνομία “χάλασε” το υπαίθριο γλέντι αρραβώνων στην Κάτω Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το υπαίθριο γλέντι αρραβώνα με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων που στήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Κάτω Αχαΐα παρά την απαγόρευση λόγω Lockdown είχε απρόσμενη εξέλιξη καθώς επενέβη η Αστυνομία.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χρήστος Λαμπρόπουλος μόλις πληροφορήθηκε την υπαίθρια συγκέντρωση ατόμων έδωσε εντολή να μεταβούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο και οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν, ενώ βεβαιώθηκαν και πρόστιμα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γραφείο ΑμεΑ στην «Αγορά Αργύρη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης ΑμεΑ προχώρησε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση, η οποία θα δώσει νέες διεξόδους σε μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας λειτουργώντας ως κέντρο πληροφόρησης και παραπομπής σε αρμόδια όργανα, φορείς και υπηρεσίες.
Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών τίθεται σε λειτουργία, το επόμενο διάστημα, μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα καταγραφής ΑμεΑ μέσω συλλόγων, κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου αλλά και με δυνατότητα αυτό- εγγραφής (SAFEAMEA) με σκοπό να ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Επιπροσθέτως θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), όπου θα παρέχεται δωρεάν μετακίνηση με ειδικό όχημα, σε όσους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα συμβατικά οχήματα των αστικών συγκοινωνιών και θα αφορά μετακινήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η δράση αυτή βρίσκεται σε επίπεδο προγραμματισμού.
Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία αρχίζει την λειτουργία του την στην «Αγορά Αργύρη». Οι δημότες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]και στο τηλέφωνο 2610433210 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα