Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Τοπική αγορά

Να προστατευθούν οι μικροί επιχειρηματίες-Ζήτησε ο Πλ. Μαρλαφέκας από τον αν. Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να υιοθετηθούν πολιτικές που θα προστατεύουν τους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες της Αχαΐας που πλήττονται από τις καταστροφικές συνέπειες του κορωνοϊού επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας στη διαδικτυακή συνεδρία που διοργάνωσε ο φορέας στο πλαίσιο του 23ου Forum Ανάπτυξης με θέμα: «Την επόμενη μέρα της πανδημίας Covid-19 τι;».

Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν οι: κ. Θόδωρος Σκυλακάκης (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών), Μαρία Σπυράκη (Ευρωβουλευτής), Δημήτρης Σκάλκος (Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ) και Νεκτάριος Φαρμάκης (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας).
Ο κ. Μαρλαφέκας ευχαρίστησε τους ομιλητές και απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών τόνισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής στηρίζει ένα μεγάλο μέρ ος των ελπίδων του στο Ταμείο Ανάκαμψης.
«Η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος με την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακρνανία, βρίσκεται τελευταία στο σύνολο των περιφερειών της χώρας, από πλευράς δεικτών ανάπτυξης και κατά κεφαλήν εισοδήματος» επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου προς τους κ.κ. Σκυλακάκη και Σκάλκο. Χρησιμοποίησε τον όρο «περιοχή ειδικών συνθηκών» και ζήτησε να την λαμβάνουν πάντα υπόψη τους στους σχεδιασμούς που κάνουν στους τομείς ευθύνης τους, καθώς εκτιμά ότι η περιοχή δικαιούται να συγκλίνει τουλάχιστον προς τον Ελληνικό μέσο όρο. «Είναι αναγκαίο και επιτακτικό η περιοχή μας να ξαναγίνει βιώσιμη και ανταγωνιστική» υπογράμμισε ο κ. Μαρλαφέκας.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε από τον κ. Σκυλακάκη, μεταξύ άλλων, να εξετάσει την ένταξη της εστίασης στην μεταποίηση, ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα πιθανών ευεργετημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, και υπενθύμισε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει εξαιρεθεί μέχρι σήμερα από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Ο κ. Σκάλκος έδωσε απαντήσεις για την παράλληλη λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ ενώ διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε να μην επαναληφθούν οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν κατά την μετάβαση από την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο στη νέα.
Επίσης, η κα Σπυράκη αναφέρθηκε στα οφέλη που θα αποκομίσει ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα με την ένταξη της Αδριατικής Οδού στο Ταμείο Ανάκαμψης για την οποία θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. «Η διοργάνωση συνεδριών, όπως ήταν η συγκεκριμένη, ανταποκρίνεται πλήρως στον θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου Αχαΐας που είναι να συμβουλεύει την Κυβέρνηση και τα όργανά της για τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου. Επίσης, αποδεικνύει ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας δεν είναι απλός παρατηρητής των εξελίξεων, αλλά επεμβαίνει σε όσα συμβαίνουν και διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει ότι είναι αξιόπιστος συνομιλητής των φορέων της Πολιτείας» δήλωσε ο κ. Μαρλαφέκας μετά την διαδικτυακή συνεδρία. Τον συντονισμό της συνεδρίας έκανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Βασιλάκης.

Τοπική αγορά

Στον «αέρα» πάλι το Δασύλλιο-Θα διενεργηθεί νέα δημοπρασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Την εκ νέου εκμίσθωση του καταστήματος που βρίσκεται στο Δασύλλιο επιχειρεί η δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Το θέμα, εισέρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει τη διενέργεια φανερής προφορικής και πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του ακινήτου ιδιοκτησίας Δήμου Πατρέων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα εστίασης και αναψυχής ήτοι καφέ εστιατόριο κλπ..

Οι όροι του Διαγωνισμού θα καταρτιστούν από την Οικονομική Επιτροπή.
Η επιτροπή θα διεξάγει τη δημοπρασία και θα αξιολογήσει τις οικονομικές προσφορές.

Το «Δασύλλιο» είναι ελεύθερο προς μίσθωση, καθώς η προϋπάρχουσα σύμβαση λύθηκε κατόπιν της από 11 Δεκεμβρίου 2020 Έκθεση Αυτοψίας.

Περισσότερα

Οικονομία

DUR: Μοναδικές εκπτώσεις DUR έως -50% στο ηλεκτρονικό της κατάστημα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από χθες οι φίλοι της DUR μπορούν να επιλέξουν αγαπημένα, κομψά και μοναδικά σε ποιότητα ενδύματα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, www.dur.gr, επωφελούμενοι από τις μεγάλες εκπτώσεις που αγγίζουν μέχρι και το -50%.

Με την εύκολη και την ασφαλή περιήγηση που προσφέρει το ηλεκτρονικό κατάστημα της DUR, το ανδρικό κοινό έχει τη δυνατότητα να ανανεώσει τη διάθεση και την γκαρνταρόμπα του.
Πλεκτά ζιβάγκο, business πουκάμισα, παντελόνια σε μεγάλη χρωματική παλέτα αλλά και πόλο πικέ σε προνομιακές τιμές που φτάνουν έως -50% καθώς και έξτρα έκπτωση -10% με αγορές δύο τεμαχίων και άνω, συνθέτουν μοναδικά outfits για κάθε στιγμή της ημέρας.
Η DUR, που συμπληρώνει 60 χρόνια επιτυχημένων δημιουργιών στον χώρο της μόδας, σχεδιάζει ρούχα που αποτελούν την επιτομή του στυλ, της άνεσης και της κομψότητας χρησιμοποιώντας υφάσματα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αντοχή τους στον χρόνο.

Περισσότερα

Τοπική αγορά

Ζητείται τεχνικός ποδηλάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6976989999

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα