Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο πρόεδρος της ΤΕ Πελοποννήσου και μέλος της ΕΦΟΕΠΑ Τάκης Τζόβολος μιλά στην “Γ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα από τα αθλήματα που πλήττονται από το πάγωμα της δραστηριότητας στον αθλητισμό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου είναι η επιτραπέζια αντισφαίριση καθώς αλλάζει όλο το οργανόγραμμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άθλημα είχε πληγεί και την πρώτη καραντίνα με πολύμηνη διακοπή.

Ο πρόεδρος της Τ.Ε. πινγκ-πονγκ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΦΟΕΠΑ Τάκης Τζόβολος επισημαίνει: «Η αναστολή μας φέρνει πολύ πιο πίσω όσον αφορά τα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα. Επίσης σίγουρα υπάρχει κίνδυνος για αρκετά ταλαντούχα παιδιά να βρεθούν εκτός των τραπεζιών μιας και έχει αναστατωθεί όλο το φάσμα των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Ο κίνδυνος είναι ορατός με δεδομένο ότι με την ματαίωση κάποιων «ηλικιακών» πρωταθλημάτων απογοητεύονται κάποια παιδιά. Η παρότρυνση όλων των ιθυνόντων του αθλήματος είναι οι αθλητές να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί για τις ατομικές προπονήσεις όποτε όταν δοθεί το πράσινο φως για επιστροφή στις προπονήσεις και αγώνες αυτό να πραγματοποιηθεί ομαλά».
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΔΕΛΗΣ

Στο μεταξύ, ενας τομέας που κινείται πάντως αυτό το διάστημα με ικανοποιητικό βαθμό είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικτυακή σχολή προπονητών πινγκ-πονγκ που έχει προκηρυχτεί από την Γ.Γ.Α. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αιτήσεις πανελλαδικά έχουν ξεπεράσει τις 100 και διευθυντής αναμένεται να ορισθεί ο Πατρινός καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Κατσικαδέλης ο οποίος ήταν και προπονητής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Ανδρών και συνέβαλε στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών της κατηγορίας TT6 στην Σουηδία το 2019. Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει σημαντικό συγγραφικό έργο και έχει παρουσιάσει διατριβές και μελέτες σε διεθνή φόρουμ ενώ μετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για επιμόρφωση μιας και θα διδάξουν και αρκετοί ακόμη επιστήμονες ενώ το μεγάλο κέρδος είναι να μπορούν να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

Περισσότερα
Advertisement

Λοιπά Αθλήματα

ΣΤΙΒΟΣ: Αναμονή για την έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον ΣΕΓΑΣ επαναπροσδιόρισαν την διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων βάδην 35 χλμ. στις 28 Φεβρουαρίου και ανωμάλου δρόμου στις 7 Μαρτίου.

 

Όσον αφορά το πανελλήνιο κλειστού στίβου ορίσθηκε να διεξαχθεί στις 12-13 Μαρτίου στο ΣΕΦ. Εκκρεμότητα πλέον υπάρχει για την διεξαγωγή των ημερίδων Κλειστού στίβου. Από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ αναλυτικό υγειονομικό πρωτόκολλο. Πιστεύεται ότι μόλις εγκριθεί και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας θα ορισθούν οι ημερίδες κλειστού στίβου και στην Πάτρα στο ανακαινισμένο Κλειστό Προπονητήριο του Λαδόπουλου.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ξεκάθαρη η θέση του προέδρου του ΙΟΠ μετά την παραίτηση του Δ.Σ. της ΕΙΟ, εκλογές για τις 14 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. και των επιτροπών, που διαχώρισαν τη θέση τους από την ηγετική ομάδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), οδήγησαν τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. να προκηρύξουν εκλογές για τις 14 Μαρτίου.

Στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία -όπως και στις περισσότερες ελληνικές ομοσπονδίες- τα βασικά μέλη της ηγετικής ομάδας βρίσκονται στην ίδια θέση για δεκαετίες. Στην ΕΙΟ, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι ίδιοι άνθρωποι κρατούν το «τιμόνι» της εξουσίας.
O Πατρινός πρόεδρος του ΙΟΠ Κώστας Καλογερόπουλος, οποίος παραιτήθηκε από την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης επισημαίνει: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θέμα και σαν γονέας, παράγοντας και πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους της χώρας είναι σεβαστό που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ότι είχε υποστεί ανεξάρτητα από το χρονικό όριο που το έκανε με στόχο να καθαρίσει το άθλημα.
Είναι αναμφίβολα ένα κοινωνικό θέμα με πολλές προεκτάσεις και πολλούς αποδέκτες και βγήκε σε μια άσχημη περίοδο 7 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ταυτόχρονα είναι ένα μήνυμα στο Δ.Σ. των Ομίλων να μην εφησυχάζουν.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα απόνερα από την απόφαση του γνωστού ιδρύματος να αποσύρει την χορηγία για ιδιαίτερα άτομα, θέμα που αφορούσε και τον Όμιλό μας. Με βάση την συνολικά διαμορφωμένη κατάσταση θα δούμε πώς θα κινηθούμε όταν ανακοινωθούν οι τελικές λίστες μιας και πλέον σημαντικό ρόλο για την επόμενη ημέρα θα παίξουν κυριολεκτικά τα πρόσωπα. Επιδίωξή μας είναι να υπάρχει και πάλι εκπροσώπηση του μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού ομίλου της χώρας».

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Με το δεξί η πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στην Τεργέστη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ορεξάτη, σοβαρή και με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας του στόχου, η Εθνική πόλο των γυναικών έκανε το καθήκον της στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης και ξεκίνησε νικηφόρα με μια εντυπωσιακή επικράτηση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε άνετα με 13-5 επί του Καζακστάν, μια νίκη που δίνει ώθηση ψυχολογική για τη συνέχεια. Μετά από μεγάλο διάστημα χωρίς επίσημα παιχνίδια και με νέα-νεανική σύνθεση, η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να βρει ρυθμό, γνωρίζοντας ότι είναι το φαβορί της αναμέτρησης και σταδιακά αυτό ήταν οφθαλμοφανές και μη αμφισβητούμενο.
Σίγουρα, η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν βοήθησε τα κορίτσια ώστε να χρησιμοποιήσουν περισσότερη ενέργεια, καθώς το παιχνίδι από πολύ νωρίς είχε κριθεί και ήδη αποτελεί παρελθόν. Η ομάδα του Τεό Λοράντου σκέφτεται την  αυριανή αναμέτρηση με το Ισραήλ.
Οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 3-2, 2-1.
ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 7, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ 1., Πλευρίτου Ελ 2., Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα