Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Έφθασε ο χειμώνας-Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και στην Πάτρα, ενώ στα ορεινά της Αχαΐας έπεσαν τα πρώτα χιόνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Έπεσαν χθες τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Αχαΐας, ενώ Περιφέρεια και Δήμος Πατρέων θα βρίσκονται σε επιφυλακή εξαιτίας του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού από τα δυτικά.

Συγκεκριμένα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από σήμερα θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.
Παράλληλα, αναμένονται θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Εξ άλλου, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές και καταιγίδες – ισχυρούς ανέμους) σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Ε.Μ.Υ. , ο Δήμος Πατρέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού από σήμερα, μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου.
Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement