Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου καταστημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

«Εως το τέλος του έτους θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων ώστε να δημιουργήσουν σοβαρές και δυνατές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου με επαγγελματικό τρόπο. Είτε μας αρέσει είτε όχι το ηλεκτρονικό εμπόριο μπήκε στην ζωή μας και οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν στην νέες συνθήκες» είπε ο κ. Γεωργιάδης στην Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα για την λειτουργία των βιβλιοπωλείων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα οι ταχυμεταφορές οι οποίες αδυνατούν να φέρουν εις πέρας τις αυξημένες παραγγελίες. «Οι ταχυμεταφορές έχουν μπλοκάρει. Δεν παραδίδονται παραγγελίες και αυτό είναι επιπλέον λόγος να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Προσπαθούμε να συγκεράσουμε δύο αντίπαλα προβλήματα που δημιουργούν έναν δύσκολο γρίφο. Από την μία να πέσουν τα κρούσματα που είναι πρώτη προτεραιότητα και από την άλλη να λειτουργήσει στοιχειωδώς το εμπόριο για να μην χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι και τα βιβλιοπωλεία παρέμειναν κλειστά μετά πο σχετική γνωμοδότηση της επιτροπής ειδικών ενώ είπε ότι μεταξύ των πρώτων καταστημάτων που θα ανοίξουν είναι βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, κομμωτήρια, ανθοπωλεία κ.α.


Ροή ειδήσεων

Advertisement