Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Μπουρλά: Εργαζόμαστε πάνω σε ένα νέο εμβόλιο που θα αποθηκεύεται σε ένα απλό ψυγείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Πάνω σε μία νέα μορφή πειραματικού εμβολίου κορονοϊού που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα απλό ψυγείο εργάζεται αυτή την στιγμή η Pfizer.

Επί του παρόντος, τα φιαλίδια που έχουν μέσα το εμβόλιο κατά του Covid-19 πρέπει να αποθηκευτούν στους -70C με αποτέλεσμα κάθε χώρα να έχει αρχίζει να προμηθεύεται ειδικούς ψύκτες για την συντήρησή τους.

Ωστόσο, σε μια νέα εξέλιξη, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Συλλόγων, την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα αποκάλυψε πως είναι στα σκαριά ένα εμβόλιο που δεν θα χρειάζεται να διατηρείται σε πολικές θερμοκρασίες.

«Εργαζόμαστε πάνω σε μια νέα σύνθεση που θα είναι σε θέση να αποφύγει την ψύξη στους -70 βαθμούς και να μπορεί να αποθηκευτεί σε απλή ψύξη», είπε ο CEO της Pfizer.

Όσον αφορά το εμβόλιο με αποτελεσματικότητα άνω του 95%, είπε ότι η εταιρία είναι πεπεισμένη πως μαζί με τον Γερμανό συνεργάτη της BioNTech SE, πως2 θα είναι σε θέση να διανείμει 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021.

Ο Μπούρλα προέτρεψε επίσης τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και «να μην γίνουν ο αδύναμος κρίκος που αφήνει τον ιό να εξαπλωθεί».

Υπενθυμίζεται πως χτες, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δημοσίευσε μια ανάλυση δεδομένων κλινικών δοκιμών που επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο των Pfizer και BionTech πληροί όλες τις προϋπόθεσης ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

πηγή: protothema


Ροή ειδήσεων

Advertisement