Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Χειρόφρενο» στις μαζικές μετακινήσεις- Στο 95% η μείωση της κίνησης στα λεωφορεία του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ

Κατακόρυφη η πτώση του μεταφορικού έργου στον πρώτο μήνα του Lockdown σε Πάτρα και Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπληρώθηκε ήδη ένας μήνας Lockdown και ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών είχε άμεσες επιπτώσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Πάτρας.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Αχαΐας αλλά και το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας μετρούν «πληγές» από την κατακόρυφη μείωση της ζήτησης από το επιβατικό κοινό, που είχε ως συνέπεια και μεγάλη πτώση του τζίρου.

Πολλά από τα οχήματα του «στόλου» είναι παροπλισμένα εδώ και έναν ολόκληρο μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής. Όσοι, δε, συνεχίζουν να εργάζονται εν μέσω της πανδημίας βιώνουν τις επιπτώσεις εφόσον ο αριθμός των επιβατών είναι πολύ περιορισμένος.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας, εφόσον πολλοί όπως φαίνεται επιλέγουν να μετακινούνται με τα οχήματά τους.

Στον αντίποδα περιορισμένος είναι ο αριθμός όσων κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία – υπεραστικά και αστικά- να μεταφέρουν πολύ μικρότερο από την δυναμικότητά τους αριθμό επιβατών.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας όσο και στο Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας και αποτυπώνουν πως πρόκειται για μια καταστροφική περίοδο για δύο οργανισμούς που εν μέσω πανδημίας επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς παραμένουν στην πρώτη γραμμή, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Να σημειωθεί πως στα λεωφορεία τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement