Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός πρωταθλητής βάδην της Ολυμπιάδας Κώστας Ντεντόπουλος μιλά στη «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος βάδην των 35.000 μ. που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στην περιοχή Βαρέα των Μεγάρων ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα των υποχρεώσεων του 2021. Παράλληλα θα διεξαχθούν και αγώνες βάδην 20 χλμ. ανδρών-γυναικών, 10χλμ. Κ23  ανδρών-γυναικών, Κ20 ανδρών-γυναικών, Κ18, όπου θα συμμετέχουν αρκετοί ακόμη αθλητές από το γκρουπ  της προπονήτριας της Ολυμπιάδας Ντίνας Μπορνιβέλλι.

Πλέον οι ιθύνοντες του ΣΕΓΑΣ προσαρμόζονται με τα διεθνή πρότυπα μιας και από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι το 2024 έχει αφαιρεθεί το αγώνισμα των 50 χλμ. βάδην ανδρών και γυναικών που είχε ξεκινήσει πριν από 88 χρόνια! Ο Πατρινός αθλητής της Ολυμπιάδας Κων. Ντεντόπουλος συνεχίζει τις προπονήσεις του ώστε να συμμετάσχει στο αγώνισμα και μίλησε χθες στη «Γ» για το πώς κυλά η προετοιμασία.
«Η προετοιμασία μου ενόψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος 35 χλμ. βαδίζει καλά έως τώρα χωρίς να βρίσκομαι και τόσο στο επίπεδο που εγώ θα ήθελα, προσπαθώ να συνδυάσω δουλειά και προπόνηση ταυτόχρονα (εργάζομαι ως φυσικοθεραπευτής) πορεύομαι με τις συνθήκες που αντιμετωπίζω και ζω με αυτές ελπίζοντας πως θα καταφέρω να αντεπεξέλθω» είπε ο Ντεντόπουλος…
– Πού ρίχνεις ιδιαίτερο βάρος;
«Ιδιαίτερο βάρος φέτος θα ρίξω σε έναν αγώνα του εξωτερικού ( εφόσον όλα πάνε καλά και διεξαχθούν) έχοντας κάτι στο μυαλό μου χωρίς όμως ακόμα να θέλω να σκέφτομαι αυτό καθώς έχουν προτεραιότητα άλλοι στόχοι αυτή την περίοδο. Όσο για το αν μπορώ να διεκδικήσω την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες το θεωρώ δύσκολο στόχο για φέτος αλλά όχι ακατόρθωτο. Το 2016 είχα φτάσει κοντά αλλά δυστυχώς η απειρία μου πάνω στο αγώνισμα των 50χλμ. μου κόστισε, φέτος θα προσπαθήσω με περισσότερο μυαλό και ό,τι βγει… – Τα συναισθήματά σου από την κατάργηση των 50.000μ. από το Ολυμπιακό πρόγραμμα; «Θεωρώ πλήγμα την κατάργηση του αγωνίσματος από το Ολυμπιακό πρόγραμμα, καθώς υπάρχουν πολλοί αθλητές που συμμετείχαν μόνο στα 50 και όχι στα 20 και θα πρέπει να ζήσουν μια νέα πραγματικότητα πιθανόν σε ένα νέο αγώνισμα που θα έρθει (35 χλμ.).
Κλείνοντας την συνομιλία μας τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό μου την upcycle fit and shape και τον Τάσο Χριστακόπουλο που με στηρίζουν στην προσπάθειά μου παρέχοντάς μου τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Και τέλος την διατροφολόγο μου Ιωάννα Βασιλακοπούλου που με την βοήθειά της βρίσκομαι εδώ και αρκετούς μήνες σε μια πολύ καλή σωματική κατάσταση!».

 

Λοιπά Αθλήματα

Δυναμική παρουσία για την ομάδα του Έσπερου 2004 που προετοιμάζεται για το πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ισχυρή ομάδα προετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Ανωμάλου δρόμου η ομάδα στίβου του Έσπερου 2004 υπό τις οδηγίες του Νίκου Κουβαρά από τον οποίο και φέτος έχουν τεθεί αρκετά υψηλοί στόχοι. Από το τιμ του Πατρινού προπονητή χαιρετίσθηκε θετικά η μετάθεση του πανελληνίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου στα Τρίκαλα για την Κυριακή 7 Μαρτίου καθώς τους δίνει το δικαίωμα να προπονηθούν ακόμη πιο εντατικά.

Την κινητήρια δύναμη αποτελούν οι Ντένις Γκιούρα που προετοιμάζεται για τα 10.000μ. ανδρών και Αουρέλ Γκιούρα στα 8.000μ. νέων.
Ακόμη υψηλούς στόχους έχουν και οι μικρότεροι. Στα 5.000μ. των Παίδων προετοιμάζονται οι Αντώνης Πανταζόπουλος, Αντώνης Κότσο, Γιάννης Γασπαρινάτος. Για τα 6.000μ. Εφήβων προετοιμάζονται οι: Νίκος Παναγόπουλος, Παναγιώτης Ρούσος και Αλέξανδρος Καπάι. Ακόμη σημαντική παρουσία αναμένεται να έχει η Παρασκευή Νιφόρα στα 4.000μ. κορασίδων.
Ο προπονητής του Έσπερου 2004 Νίκος Κουβαράς επισημαίνει: «Η προετοιμασία παρά τις δύσκολες συνθήκες βαδίζει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και όλα τα παιδιά δίνουν καθημερινά το «παρών». Συνεχίζοντας με αυτούς τους ρυθμούς μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο μεταξύ,  η διοίκηση της Α.Ε. Έσπερου 2004 με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος Δημ. Πολυγένης με αποδέκτες τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλο, τον πρόεδρο της Δ.Ε. του Παμπελοποννησιακού Βασ. Ζώτο, τον πρόεδρο των Αθλητικών Κέντρων Λαδόπουλου-Αλεξιώτισσας-Ροϊτίκων Γιάννη Κόττα, τον εκπρόσωπο Κ. Κούτρα, το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Νίκο Μπαλάση τους ευχαριστεί για την εν γένει προσπάθειά τους για την παροχή των αθλητικών κέντρων του Παμπελοποννησιακού και του ανακαινισμένου προπονητηρίου του Λαδόπουλου εν μέσω της πανδημίας. Ακόμη εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον πρώην πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. για την πολύχρονη προσφορά τους.

 

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Το χάντμπολ πήγε στην Α΄ Βάθμια εκπαίδευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσο Σταυρογιαννόπουλο επισκέφτηκε ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΠ/ΟΧΕ Γιάννης Παπαγιαννόπουλος και τον ενημέρωσε σχετικά με την ανάπτυξη του αθλήματος της χειροσφαίρισης στα δημοτικά σχολεία.

Ο Πατρινός προπονητής έχοντας την απαραίτητη άδεια εισόδου στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας από το ΥΠΕΠΘ, ενημέρωσε τον διευθυντή της εκπαίδευσης αναλυτικά τόσο για τις επισκέψεις στα σχολεία και την παρουσίαση της χειροσφαίρισης στους μαθητές-τριες όσο και για τις διδακτικές επισκέψεις ανά τάξεις στο μουσείο χειροσφαίρισης που υπάρχει στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚ Πάτρας στο Κουκούλι (λόγω covid- 19 αυτή την εποχή έχουν σταματήσει).
Ο κ. Σταυρογιαννόπουλος ευχαρίστησε για την ενημέρωση τον κ. Παπαγιαννόπουλο, του δήλωσε ότι είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και ιδιαίτερα για ένα τόσο ωραίο και εντυπωσιακό άθλημα όπως η χειροσφαίριση, ενώ του υποσχέθηκε ότι όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις της πανδημίας με το αντίστοιχο γραφείο αθλητισμού της εκπαίδευσης και τους συναδέλφους που το απαρτίζουν να διοργανωθεί και αντίστοιχο τουρνουά δημοτικών σχολείων.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Η εθνική πόλο γυναικών ηττήθηκε και “αντίο” Τόκιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Εθνική πόλο γυναικών έχασε 4-7 από την Ολλανδία στον πρώτο ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης και έμεινε εκτός της διοργάνωσης και συνεπώς εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «πλήρωσε» το 0-10 στην παίκτρια παραπάνω και το γεγονός πως δεν σκόραρε για 16’, έχοντας προηγηθεί 1-0 και 4-3.

Η Ολλανδία προηγήθηκε με πέναλτι της Μένχελς, όμως η Εθνική απάντησε με τα γκολ των Μαργαρίτας Πλευρίτου και Τσουκαλά, για να ολοκληρωθεί 2-1 η πρώτη περίοδος.

Η Μυριοκεφαλιτάκη πέτυχε το 3-1 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Οι Ολλανδέζες αντέδρασαν, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία της Εθνικής στην παίκτρια παραπάνω και ισοφάρισαν σε 3-3, με την Ελευθεριάδου να κάνει το 4-3.

Η Μένχελς ισοφάρισε 4-4 και η Φαν ντερ Σλοτ έκανε το 5-4 στην ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Στην τέταρτη περίοδο, η Εθνική αδυνατούσε να σκοράρει και συμπλήρωσε 16’ χωρίς γκολ με 0/10 στην παίκτρια παραπάνω. Έτσι, η Ολλανδία με τις Μένχενς και Φαν ντερ Σλοτ διαμόρφωσε το τελικό 7-4.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 0-2, 0-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μαργ. 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ., Πλευρίτου Ελ. , Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΠΗΓΗ: Sporfm.gr

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα