Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Καμπανάκι» ανησυχίας στην Αχαΐα καθώς χθες ανακοινώθηκαν 24 νέα περιστατικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων στο νομό μας παρουσιάζει ανοδική πορεία τις τελευταίες ώρες, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε lockodown, γεγονός για το οποίο έχει σημάνει συναγερμός.

Χθες ανακοινώθηκαν 24 νέα κρούσματα στην Αχαΐα από τον ΕΟΔΥ, ενώ χθες το απόγευμα εντοπίστηκαν και τέσσερα νέα θετικά περιστατικά σε ίδρυμα της πόλης μας.
Συγκεκριμένα, τρεις τρόφιμοι του Ασύλου Ανιάτων και ένας εργαζόμενος βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, θέτοντας σε συναγερμό τον υγειονομικό κρατικό μηχανισμό της περιοχής μας.
Η εμφάνιση τεσσάρων κρουσμάτων με λοίμωξη Covid -19 στην κλειστή δομή του Ασύλου Ανιάτων όπου φιλοξενούνται βαριά περιστατικά με υπερήλικες συνανθρώπους μας, προκάλεσε εύλογη ανησυχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση του Ιδρύματος προχώρησε άμεσα στην απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και έλαβε άμεσα όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, όμως οι εργαζόμενοι φοβούνται για τη διασπορά του ιού.

Χθες το βράδυ, ένας από τους τροφίμους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ αναμενόταν μέχρι αργά το βράδυ να μεταφερθούν και οι άλλοι δύο προκειμένου να τύχουν της ιατρικής υποστήριξης.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ασφάλεια των τροφίμων που βρίσκονται στην δομή αλλά και των εργαζομένων.
Ο ίδιος πάντως, μιλώντας στην «Γ» δεν έκρυψε την ανησυχία του από τον διπλασιασμό του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην Αχαΐα, τα οποία εκτοξεύθηκαν χθες στα 24 όταν προχθές είχαμε μόλις 10!

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ RAPID TEST
Ήδη, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ προγραμματίζει τη διενέργεια ενός μεγάλου αριθμού rapid test σε πολλά σημεία της πόλης και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους προκειμένου να υπάρξει μια καταγραφή του επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής μας, παράλληλα με τα εργαστηριακά ευρύματα που προκύπτουν από την παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

43 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα καταγράφηκαν 43 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 24 στην Αχαΐα, 15 στην Αιτωλοακαρνανία και 4 στην Ηλεία.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Στα νοσοκομεία της Πάτρας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 43 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 15 σε κλίνες ΜΕΘ Covid -19.
Πιο συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 10 ασθενείς με Covid -19 στην MEΘ (οι δύο εξ αυτών με μάσκα) και 13 στην Κλινική, ενώ στο ΓΝΠ «Αγ.Ανδρέας» 5 δίνουν μάχη στην ΜΕΘ Covid -19 και άλλοι 15 νοσηλεύονται στην Κλινική Κορωνοϊού.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement