Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα «όπλα»… για την απαγόρευση Κυνηγετικοί-Σύλλογοι ζητούν να αρθούν οι περιορισμοί για τη θήρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα «όπλα», αλλά για διαφορετική αιτία βρίσκονται οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της χώρας, εξαιτίας της απαγόρευσης, που εξακολουθεί να ισχύει, λόγω της πανδημίας.

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι αντιδρούν στη συνεχιζόμενη απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως άδικη, παράλογη και ζημιογόνα για μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες.
Μάλιστα, κάνουν λόγο για «ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη επίθεση από την κυβέρνηση, εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας».
Οι κυνηγοί, όπως τονίζουν, πληρώνουν άδειες και ενισχύουν μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες, διαθέτοντας χρήματα σε καύσιμα, σκυλοτροφές, καταλύματα, ταβέρνες, προσθέτοντας πως πέρα από αυτό, πάντοτε συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως τη γρίπη των πτηνών και στον περιορισμό των αγριογούρουνων για να εμποδιστεί η διασπορά της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, αλλά και όπου αλλού χρειαζόταν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και από Κυνηγετικούς Συλλόγους της Δυτικής Ελλάδος, ενώ και η Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου (Πρόεδρος, Παναγιώτης Γραμματσούλιας και γενικός γραμματέας, Ανδρέας Παπαδάτος), με επιστολή της, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ζητά επανεξέταση της απαγόρευσης της θήρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement