Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε… καραντίνα το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Χειρουργήθηκε ασυμπτωματικός ασθενής με Covid-19

18 εργαζόμενοι σε προληπτική καραντίνα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σε καραντίνα, τουλάχιστον έως και την ερχόμενη Δευτέρα, έχουν μπει 18 εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορέας, καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ, οι οποίοι τη Δευτέρα ήρθαν σε επαφή με ασυμπτωματικό ασθενή, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με οξύ επεισόδιο κήλης!

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο ασθενής χειρουργήθηκε και μετά την επέμβαση  υπεβλήθη σε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου έδειξε ότι είναι θετικός στον ιό, προκαλώντας αναστάτωση σε όσους είχαν έρθει τις προηγούμενες ώρες σε επαφή μαζί του!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής, πριν εισαχθεί στο χειρουργείο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πύργου και συγκεκριμένα στην καρδιολογική κλινική για εξέταση, με τις πληροφορίες, επίσης, να «μιλούν» ότι το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του είχε λάβει μέτρα προστασίας, λόγω του ότι εκεί λειτουργεί η μονάδα covid και άρα δεν απαιτήθηκε να μπουν και αυτοί σε προληπτική καραντίνα…

Σε επικοινωνία που είχε χθες η εφ. «Πατρίς» με την αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κα Ειρήνη Αγγελάκου, επιβεβαίωσε το περιστατικό, ξεκαθαρίζοντας ότι το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα και δεν έχει υποβληθεί σε τεστ για τον ιό, αφού μέσα σε λίγες ώρες από την επαφή, όπως τόνισε, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ενδεικτικό για το εάν είναι ή δεν είναι θετικοί στον ιό.

Το γεγονός έχει θορυβήσει τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, αλλά και τους υπόλοιπους που συνεχίζουν να εργάζονται. Με τα 18 άτομα να βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα και τους μετακινημένους στο νοσοκομείο Πύργου γιατρούς, αλλά και τις χρόνιες ελλείψεις, η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας έχει αποδεκατιστεί αυτές τις μέρες και δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες, με δεδομένο ότι και το νοσοκομείο Πύργου έχει μετατραπεί σε μονάδα covid.

Πάντως, η κα Αγγελάκου, επισημαίνει ότι το νοσοκομείο, παρότι δεν εφημέρευσε χθες, λειτουργεί κανονικά με το προσωπικό που διαθέτει. Γνωστοποίησε δε, ότι η Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων και η ίδια  είχαν επικοινωνία χθες το πρωί  με τον ΕΟΔΥ για το σοβαρό αυτό θέμα, όπου έλαβαν σχετικές οδηγίες για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Σε… καραντίνα το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Χειρουργήθηκε ασυμπτωματικός ασθενής με Covid-19


Ροή ειδήσεων

Advertisement