Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Μακρόν για Τουρκία: Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να υπερασπιστούν την κυριαρχία τους, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες με τις κυρώσεις στην Άγκυρα στην ατζέντα των συνομιλιών.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στις συζητήσεις των Ευρωπαίων ηγετών αλλά, σύμφωνα με το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων που μετέδωσε το Reuters, η ΕΕ προσανατολίζεται σε κυρώσεις σε πρόσωπα στην Τουρκία αλλά θα αναβάλλει τυχόν σκληρότερα βήματα, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η Άγκυρα προχωρεί σε μονομερείς ενέργειες και έχει κλιμακώσει τη ρητορική της.

Απομακρυνόμενοι από την απειλή που είχαν διατυπώσει τον Οκτώβριο, περί ευρύτερων οικονομικών μέτρων, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συμφωνήσουν να τιμωρήσουν άτομα που κατηγορούνται για τον σχεδιασμό ή τη συμμετοχή στις χωρίς άδεια γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου, αναφέρει το προσχέδιο σύμφωνα με το Reuters.

«Η Τουρκία έχει εμπλαεί σε μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις και έχει κλιμακώσει τη ρητορική της προς την ΕΕ» θα αναφέρει το κείμενο συμπερασμάτων, σύμφωνα με το προσχέδιο που επικαλείται το Reuters.

Ροή ειδήσεων

Advertisement