Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Mπριζόλες με αρωματική κρέμα πολέντας   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τις μπριζόλες

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού με κόκαλο, πάχους 1½ εκ.

4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ, στραγγισμένα από τον χυμό τους

3 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

100ml κρασί λευκό

Για την κρέμα πολέντας

170ml γάλα

450γρ. ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου

150γρ. πολέντα

40γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

50γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Σε χαμηλή και φαρδιά, πυρίμαχη κατσαρόλα με αποσπώμενο χερούλι (και για φούρνο) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες, τις βάζετε στην κατσαρόλα (αν δεν χωρούν όλες μαζί τις βάζετε ανά δύο) και τις ροδίζετε καλά παντού. Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και τις ακουμπάτε σε πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα. Προσθέτετε τα τοματάκια, τις αντζούγιες, το θυμάρι και το κρασί. Αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και βάζετε ξανά τις μπριζόλες στην κατσαρόλα. Μεταφέρετε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνετε για 12 λεπτά. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε την πολέντα πασπαλιστά, ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς, να δημιουργηθεί μια κρέμα. Αποσύρετε και ανακατεύετε μέσα το τυρί, το βούτυρο και τα μυρωδικά. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο. Μοιράζετε την πολέντα σε μεγάλα πιάτα, τοποθετείτε από μια μπριζόλα σε κάθε πιάτο, περιχύνετε με λίγη σάλτσα και σερβίρετε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement