Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαϊκή Τράπεζα: Τι υποστηρίζουν δικηγόροι κατηγορουμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι  Πατρινοί  δικηγόροι Κώστας Κρεμμύδας, και Θανάσης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας για λογαριασμό εντολέων τους, μίλησαν στη  «Γ» για τις νεότερες δικαστικές εξελίξεις.

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών με το βούλευμά του, υιοθετεί ουσιαστικά την Εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας και παραπέμπει 87 άτομα να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών. Η παραπομπή αφορά το αδίκημα της απιστίας, ενώ το βούλευμα αυτό δεν είναι οριστικό, αφού επιτρέπεται έφεση, για συγκεκριμένους και περιορισμένους νομικούς λόγους.

Η παραπομπή κατηγορουμένων στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, δεν σημαίνει και ενοχή αυτών αφού αυτή γίνεται μόνο με ενδείξεις ενοχής και όχι αποδείξεις. Ουσιαστικά, αυτό που ζητά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, είναι να εξεταστούν οι κατηγορίες σε βάρος των κατηγορουμένων από το Δικαστήριο. Πάντως σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη παραπομπή των κατηγορουμένων στο Ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είναι εσφαλμένη, κάτι το οποίο θα αποδειχθεί».

-Εξάλλου ο Θανάσης Διαμαντόπουλος, δικηγόρος Πατρών, ο οποίος έχει αναλάβει την νομική εκπροσώπηση εκ των κατηγορουμένων σχολίασε στην «Γ»: «Παραπέμπονται 88 άτομα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δικάσιμο που θα οριστεί από την Εισαγγελία Εφετών. Εμείς ως υπεράσπιση θεωρούμε ότι κανένα αδίκημα δεν έχει διαπραχθεί και ότι η τράπεζα πριν από οποιαδήποτε δανειοδότηση κατά τρόπο εξονυχιστικό ήλεγχε την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των υποψηφίων δανειοληπτών και εξασφαλιζόταν με εμπράγματες ασφάλειες (προσημείωσες, υποθήκες κ.ά.).

Ήταν η μοναδική Τράπεζα, η οποία έδινε ζωή και οξυγόνο στις τοπικές επιχειρήσεις διατηρώντας τες σε ένα βιώσιμο επίπεδο και εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή που μαστιζόταν από την ανεργία. Ήταν η μόνη τράπεζα σε σχέση με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, η οποία με τρόπο ανθρώπινο και φιλικό παρείχε τις υπηρεσίες δανειολήπτες και δεν κατέφευγε αμέσως σε μέτρα πλειστηριασμών και κατοικιών των πελάτων της. Καμία ζημία δεν προκλήθηκε στην τράπεζα».

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πεζοδρόμιο -«παγίδα»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Παγίδα» για τους διερχόμενους πολίτες αποτελεί το πεζοδρόμιο που βρίσκεται έξω από κατάστημα εστίασης στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

 

Στο σημείο έγιναν εργασίες από συνεργείο της ΔΕΗ, όμως οι πλάκες του πεζοδρομίου δεν επανατοποθετήθηκαν στη θέση τους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα «όρυγμα» που ταυτόχρονα αποτελεί εμπόδιο για τους πολίτες. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες, ήδη μία γυναίκα τραυματίστηκε πριν από δύο ημέρες στο πόδι όταν έπεσε πάνω στις πλάκες του πεζοδρομίου. Το κατάστημα δε, αναμένεται να επαναλειτουργήσει με… εμπόδια όμως στην είσοδό του, αφού το συνεργείο έκανε τη δουλειά του και εξαφανίστηκε!..

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΓΝΠ: Με κάρτα πλέον οι συνοδοί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με κάρτα γίνεται η είσοδος των συνοδών των ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων στα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Μετά τα όσα συνέβησαν με την «είσοδο» του ιού από συνοδό στην Α΄ Παθολογική Κλινική του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» έγιναν αυστηρές συστάσεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής για να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη είσοδο συνοδών σε μια προσπάθεια θωράκισης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που είναι ευαίσθητοι χώροι.

Οι συνοδοί παραλαμβάνουν τις κάρτες τους στην είσοδο όπου καταγράφεται το όνομά του και επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός για κάθε ασθενή, ενώ απαγορεύονται αυστηρά τα επισκεπτήρια.

Το γεγονός αυτό πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να δουν τους «δικούς τους ανθρώπους».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γώγος: Το εμβόλιο καλύπτει τη βρετανική μετάλλαξη–Τι ισχύει για τα άλλα δύο στελέχη

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις μεταλλάξεις του κοροναϊού, οι οποίες τρομοκρατούν τους επιστήμονες στην Ελλάδα, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι σε αυτές, καθώς και την κολχικίνη, μίλησε στο MEGA ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Η κολχικίνη είναι μια θεραπευτική προσέγγιση όπως είναι όλα τα φάρμακα μέχρι στιγμής για τον κοροναϊό. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα θεραπευτικό κενό για τους ασθενείς που είναι σπίτι τους. Εκεί έρχεται η κολχικίνη που χρησιμοποιούμε κυρίως σε ρευματικά νοσήματα και σε καρδιολογικά προβλήματα. Είναι αντιφλεγμονώδες φάρμακο» είπε ο κ. Γώγος.

«Την κολχικίνη τη δίνουμε στα πρώτα 24ωρα της νόσου, στο σπίτι, σε ασφαλή δόση χωρίς παρενέργειες. Αν κάποιος γνωρίζει ότι νοσεί, πρέπει να τη λάβει άμεσα. Στο πρώτο 24ωρο αν είναι δυνατόν. Οι προϋποθέσεις είναι κάποιος να έχει θετικό μοριακό τεστ, και να μην είναι ασυμπτωματικός. Οι άνω των 60 που νοσούν, την παίρνουν όλοι γιατί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. Για τους υπόλοιπους, από 18 που επιτρέπεται η χορήγηση έως 60, είναι αυτοί που νοσούν και είναι συμπτωματικοί και έχουν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα. Χορηγείται με ιατρική συνταγή και υπάρχει οπωσδήποτε και μια παρακολούθηση» συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Παρενέργειες ιδιαίτερες η κολχικίνη δεν έχει. Πρέπει να προσέξουμε τη χορήγησή της μαζί με άλλα φάρμακα, που μπορεί η χορήγησή τους μαζί να έχει κάποιες παρενέργειες. Πρέπει ο γιατρός που τη χορηγεί να γνωρίζει την αγωγή του ασθενούς, ώστε να μην υπάρξει τέτοιο πρόβλημα» ξεκαθάρισε ο κ. Γώγος.

Μεταλλάξεις και εμβόλια

Μιλώντας για τις μεταλλάξεις του ιού, και την ανησυχία που έχουν φέρει στους ειδικούς για το κατά πόσο τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά και απέναντι σε αυτές, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι «στον κοροναϊό είχαμε πάνω από 1.000 μεταλλάξεις από την αρχή της πανδημίας. Από αυτές είναι 3-4 που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Για αυτές γνωρίζουμε ότι ο ιός είναι μεταδοτικότερος, που σημαίνει περισσότερους νοσούντες και περισσότερα ενδεχομένως θύματα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει ως προς τη μετάδοση του ιού, και να είμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση για το θέμα λήψης μέτρων προστασίας, ώστε να μην υπάρξει διασπορά».

«Για το θέμα των εμβολίων φαίνεται ότι με τα δεδομένα που έχουμε, καλύπτεται το βρετανικό στέλεχος. Υπάρχουν ερωτηματικά με το βραζιλιάνικο και το νοτιοαφρικανικό στέλεχος. Υπάρχουν διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Είμαστε σε αναμονή και σύντομα θα έχουμε μια εικόνα. Νομίζω μέσα σε μία δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δεδομένα ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν τα μεταλλαγμένα στελέχη» κατέληξε.

www.in.gr

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα