Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαϊκή Τράπεζα: Παραπομπή σε δίκη για 87-Εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών παραπέμπονται βάσει βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών 87 άτομα για την πολύκροτη υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας.

Όπως αποκλειστικά έγραψε χθες η «Γ», εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών, το οποίο συνεδρίασε στις 11 Νοεμβρίου 2020, σηματοδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις καθώς φαίνεται να υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση αποδίδοντας στους εμπλεκόμενους την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος με διαφοροποίηση στη συμμετοχή της πράξης του καθενός από τους κατηγορούμενους (ηθική αυτουργία, συναυτουργία, συνέργεια σε απιστία).
Στο βούλευμα των 2.476 σελίδων εξειδικεύονται οι κατηγορίες για κάθε έναν από τους 87 εμπλεκόμενους, ανάμεσά τους 16 άτομα τα οποία είχαν διατελέσει μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και των Ελεγκτικών Επιτροπών, πάνω από 40 πρώην υπάλληλοι της Τράπεζας και δανειολήπτες.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών προχωρά στην εκτέλεση της επίδοσης του βουλεύματος σε όλους τους εμπλεκόμενους, μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες.

Αφότου παραληφθεί, οι εμπλεκόμενοι θα απευθυνθούν στους νομικούς τους συμβούλους προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, δεδομένου ότι έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν έφεση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement