Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σπίτια-«λιμνοθάλασσες»-Στη δικαιοσύνη κατά της ΕΡΓΟΣΕ προσφεύγει η Τοπική Κοινότητα Ακταίου μετά τις νέες πλημμύρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην δικαιοσύνη κατά της ΕΡΓΟΣΕ προσφεύγει η τοπική κοινότητα του οικισμού στο Ακταίο μετά τις νέες πλημμύρες σε κατοικίες της περιοχής για τις οποίες όπως υποστηρίζουν ευθύνεται το έργο της κατασκευής της νέας, διπλής, σιδηροδρομικής γραμμής και η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Προχθές το βράδυ οι κάτοικοι του Ακταίου λόγω της δυνατής νεροποντής ήταν και πάλι στο πόδι, ενώ τουλάχιστον δύο σπίτια πλημμύρισαν και υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Κάθε φορά που βρέχει οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με τον εφιάλτη των πλημμυρών, καθώς όπως καταγγέλλουν δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα από την ΕΡΓΟΣΕ να γίνουν παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στα όμβρια ύδατα να βρίσκουν διέξοδο.

Θυμίζουμε ότι οι κάτοικοι έχουν αποστείλει ήδη εξώδικο στην ΕΡΓΟΣΕ για την περίπτωση της Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ πλέον έχουν ζητήσει την συνδρομή του Δήμου για να επανέλθουν με νομικές διαδικασίες. Όπως δήλωσε στη «Γ» ο πρόεδρος του Ακταίου, Δημήτρης Καραΐσκος «έχουμε απευθυνθεί πολλές φορές στην ΕΡΓΟΣΕ ζητώντας να γίνουν άμεσα έργα και παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση των σπιτιών μας.

Παρ’ όλα αυτά λαμβάνουμε γενικόλογες απαντήσεις, χωρίς καμία ουσία, αφού κάθε φορά που βρέχει είμαστε στο πόδι. Προχθές δύο σπίτια πλημμύρισαν, ενώ το νερό έφθασε σχεδόν τους τριάντα πόντους. Έχουμε επικοινωνήσει και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καθώς ο Δήμος γνωρίζει το πρόβλημα και έχουμε ζητήσει την συνδρομή του.

Οι κάτοικοι πάντως είμαστε αποφασισμένοι ακόμη και μόνοι μας να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, προστατεύοντας τις ζωές και τις περιουσίες μας».

ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

Σύμφωνα με έγγραφο που ήδη έχουν αποστείλει στον Δήμο Πατρέων, πρέπει άμεσα να ληφθούν προληπτικά μέτρα ασφαλείας για το έργο στα σημεία:

1.Στην Οδό Καλλιθέας παράλληλα με το τείχος υπάρχει ένα πρόχειρο αυλάκι που ανοίχθηκε πέρυσι που μαζεύει τα όμβρια ύδατα και θα πρέπει να ανοιχθεί εκ νέου με μηχάνημα διότι θα γυρίσουν τα νερά στα σπίτια.
2.Εντός του έργου στην οδό Ποσειδώνος 1 έχει δημιουργηθεί μία λίμνη με πολλούς τόνους νερό, η οποία έχει σχεδόν γεμίσει κι αν φύγει αυτή η ποσότητα προς τα παρακείμενα σπίτια θα γίνουν καταστροφές.
3.Στη συμβολή των οδών Βορείου Ηπείρου και Καραϊσκάκη λόγω του τείχους τα νερά μη έχοντας άλλη διέξοδο γύρισαν προς παρακείμενη οικία, η οποία πλημμύρισε
4.Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης έχει δημιουργηθεί μία νέα διάβαση, χωρίς όμως να έχει προβλεφθεί η τακτοποίηση των ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα όλη ο οδός, η οποία είναι κάθετη προς την θάλασσα να γεμίζει νερό και να πλημμυρίζει όλα τα παρακείμενα σπίτια.

ΠΑΝ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement