Connect with us

Ελλάδα

Χριστούγεννα… click away-Σήμερα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Published

on

Ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα η τηλεδιάσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που είχε ως θέμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συμφώνησαν ότι προέχει η διασφάλιση της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης και η αποσυμπίεση των νοσοκομείων. Έτσι, με γνώμονα τη δημόσια υγεία και τον στόχο για έξοδο από το δεύτερο κύμα της επιδημίας, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τους δείκτες της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και των εμπορικών καταστημάτων αλλά με παραγγελία εκ των προτέρων και παραλαβή εκτός του καταστήματος (click away).

Ωστόσο, καθώς πολλές εμπορικές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα ή την υποδομή για να μπορούν να υποδέχονται παραγγελίες και να τις εκτελούν, πολλά είναι τα ερωτηματικά που δημιουργούνται και πρέπει να διευκρινιστούν προκειμένου να μην δημιουργηθεί αλαλούμ σε μία αγορά που… θα είναι ανοικτή αλλά θα μοιάζει με κλειστή!
Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν στη διάρκεια των εορτών και πώς, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στις 11:00 το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement