Connect with us

Μπάσκετ

Ο Δ. Παπανικολάου ψηφίζει τον Β. Λιόλιο για πρόεδρο της ΕΟΚ

Published

on

Συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα (Eurohoops.gr) έδωσε ο παλαίμαχος πλέον μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος αναφέρθηκε στην καριέρα του αλλά και στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ που θα γίνουν σε λίγους μήνες και ανέφερε ως κατάλληλο υποψήφιο τον Πατρινό Βαγγέλη Λιόλιο.

Μέρος της συνέντευξης:
Σε λίγο καιρό θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην ΕΟΚ και έπειτα από πολλά χρόνια θα υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στον προεδρικό θώκο. Ως άνθρωπος του μπάσκετ ποια είναι η γνώμη σου;
Θεσμικά όποιος και να βγει αν μου ζητήσει βοήθεια θα την δώσω με όλη μου την καρδιά όπως έκανα πάντα για την εθνική ομάδα. Ο αθλητισμός δεν είναι κομματικές παρατάξεις και πιστεύω πως την επόμενη μέρα των εκλογών όλοι θα πρέπει να γίνουν συμπαίκτες. Δεν το λέω πολιτικά. Πιστεύω πως μέσα στην ομοσπονδία αυτή την στιγμή υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που μπορούν να συνεχίσουν, όπως αξιόλογοι άνθρωποι υφίστανται και στις δυο επικρατέστερες αυτήν την στιγμή “ομάδες” να βρεθούν στην προεδρία της ΕΟΚ.
– Ποιον από τους υποψηφίους θεωρείς πιο κατάλληλο για την θέση του Προέδρου;
Επειδή τα οικονομικά είναι συνυφασμένα με τις ομοσπονδίες, η γνώμη μου σαν Δημήτρης είναι ότι πιο κατάλληλος για πρόεδρος είναι ο κ. Λιόλιος. Είναι τεχνοκράτης, πετυχημένος επιχειρηματίας και πραγματοποιεί πολύ καλή δουλειά στον Προμηθέα με πρότυπο ακαδημιών. Χρειάζεται τεχνοκρατικό στήσιμο στην ομοσπονδία, γιατί καλά τα λόγια για καινούρια γήπεδα κλπ, όμως πρέπει να βρεθούν χρήματα ανεξάρτητα της βοήθειας από την πολιτεία. Εμπιστεύομαι και την γνώμη παιδιών όπως οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Κώστας Τσαρτσαρής που έχουν σύγχρονες παραστάσεις.
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως άνθρωποι όπως οι Παναγιώτης Φασούλας και Φάνης Χριστοδούλου δεν έχουν θέση στην ΕΟΚ. Γιατί όταν η κουβέντα πηγαίνει στην Εθνική ομάδα, εκεί παίζει ρόλο το συναίσθημα. Και οι αθλητές είναι αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα. Τόσο η πιο παλιά γενιά με τους Φασούλα, Χριστοδούλου, Γκάλη, Γιαννάκη κλπ, όσο και η νεότερη με Παπαλουκά, Τσαρτσαρή. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν, κανείς δεν μπορεί μόνος του. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε την συνεισφορά του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο ελληνικό μπάσκετ».
Ποια είναι η γνώμη σου για την τοποθέτηση του Νίκου Γκάλη στο θέμα των εκλογών της ΕΟΚ (σσ “Εγώ θέλω μόνο το καλό του ελληνικού μπάσκετ και πιστεύω ότι οι πρώην συμπαίκτες μου γνωρίζουν τις ανάγκες του αθλήματος. Δεν θα τους πρόδιδα ποτέ! Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ότι έτσι ζω τόσα χρόνια. Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής”);
«Με τον Νικ είμαστε φίλοι και το ίδιο βράδυ τον πήρα τηλέφωνο να τον ρωτήσω τι έγινε. Μου είπε ότι υπήρξε ένα δημοσίευμα που δεν ίσχυε και ότι δεν έχει πρόβλημα με τους ανθρώπους αλλά με δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και που θα ήταν σαν να τον βάζουν απέναντι από πρώην συμπαίκτες του. Το ίδιο είχε πράξει και πριν 3 περίπου χρόνια σε δημοσίευμα που έλεγε ότι θα ασχοληθεί με τα κοινά. Είχε προχωρήσει σε διάψευση. Δεν θέλει να λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν για εκείνον αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα με πρόσωπα. Την επόμενη ημέρα αν του ζητηθεί κάτι που να τον εκφράζει πιστεύω θα είναι με κάποιο τρόπο κοντά στην εθνική και κυρίως κοντά στη νεολαία που τον έχει πρότυπο όπως όλοι μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement