Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας δεν πέτυχε τον φετινό ευρωπαϊκό στόχο όμως υπάρχουν δικαιολογίες, «τελειώνει» ο Τζέιμς

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Αρνητικό πρόσημο έχει η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Προμηθέα ο οποίος μετά την προχθεσινή ήττα στην Σλοβενία, αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Eurocup οτιδήποτε και να συμβεί στα 2 τελευταία παιχνίδια που θα δώσει στην Πάτρα.

Η ομάδα του Γιατρά έχει μόλις 2 νίκες σε 8 παιχνίδια και μοιραία ήρθε ο αποκλεισμός καθώς ο βασικός λόγος είναι πως η ομάδα δεν κατάφερε να βρει χημεία ώστε να αυτό να βγει στο γήπεδο.
Ασφαλώς και υπάρχουν δικαιολογίες, η πατρινή ομάδα χτυπήθηκε πολύ από τον covid-19, είχε για ένα διάστημα 3 και 4 παίκτες εκτός μάχης και αναγκάστηκε από την Ευρωλίγκα να ταξιδέψει με 3 «μικρούς» παίκτες και να δώσει παιχνίδια.
Ρόλο έχουν παίξει και οι τραυματισμοί βασικών παικτών όπως οι Γκάρετ και Γιαννόπουλος αλλά και το γεγονός πως μερικοί παίκτες δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει παιχνίδια στις λεπτομέρειες όπως συνέβη στη Σλοβενία.
Πλέον η πατρινή ομάδα θα κάνει ανασύνταξη δυνάμεων και θα στρέψει την προσοχή της αποκλειστικά στην Ελλάδα και στις δύο διοργανώσεις που απομένουν, την basket league και το Κύπελλο Ελλάδας.
ΦΕΥΓΕΙ Ο ΤΖΕΪΜΣ, «ΦΛΕΡΤ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΡΑΝΤ
Ορισμένοι παίκτες δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και αυτό έχει φανεί στην ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν νέες αλλαγές στους ξένους παίκτες με τον Ντελρόι Τζέιμς να βλέπει την πόρτα της εξόδου και δεν είναι τυχαίο πως προχθές δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό σε ένα πολύ κρίσιμο ματς.
Μάλιστα χθες κυκλοφόρησε πως έχουν γίνει ήδη επαφές με τον Αμερικανό Τζεράι Γκραντ. Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε και το Κύπελλο απέναντι στον Προμηθέα και είναι μια καλή λύση χωρίς να είναι ο μοναδικός υποψήφιος ωστόσο ανακοινώσεις θα υπάρξουν από τη Δευτέρα.
Από εκεί και πέρα λέγεται πως ίσως γίνει και αλλαγή παίκτη στην περιφέρεια αφού ούτε ο Γκάρετ έχει βρει ακόμα ρυθμό αν και βοήθησε κάπως στη Σλοβενία.
Επίσης υπάρχει μια εκκρεμότητα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται στα μέσα Ιανουαρίου, όμως πρόθεση του Προμηθέα είναι να τον κρατήσει στο ρόστερ μέχρι το τέλος της χρονιάς.
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΑΤΡΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Βέβαια από χθες η ομάδα έχει στρέψει την προσοχή της στο αυριανό εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος στο «Τόφαλος» με τον Κολοσσό Ρόδου και θέλει πάση θυσία τη νίκη.
Η αποστολή «πέταξε» χθες το πρωί από την Λουμπλιάνα, το μεσημέρι επέστρεψε στην Αθήνα και το απόγευμα έφτασε στην Πάτρα με αποτέλεσμα η προετοιμασία να ξεκινήσει σήμερα το πρωί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement