Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Βαρβιτσιώτης: Πλέον μιλάμε για ευρωτουρκικό και όχι ελληνοτουρκικό ζήτημα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την μετατροπή των ελληνοτουρκικών διαφορών σε ευρωτουρκικό ζήτημα επεσήμανε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην Ολομέλεια της Βουλής υπογραμμίζοντας πως «Είναι σημαντικό να βαδίζει η Ευρώπη έστω με λιτά, αργά, μίζερα βήματα προς τα εμπρός παρά να κλείσει το θέμα και να πει ότι αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας – Τουρκίας και ας τα βρουν μόνες τους οι χώρες».

Αναφορικά με το ζήτημα των κυρώσεων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε «Οι κυρώσεις είναι μέσο άσκησης πίεσης στην Τουρκία να σταματήσει την προκλητική της συμπεριφορά. Για πρώτη φορά γίνεται ρητή αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων στην ανάγκη να επιστρέψει η Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να συζητήσει στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Ο ίδιος τόνισε δε ότι η πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής κάνει αναφορά και στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στα Βαρώσια «με πρωτοφανή τρόπο».

«Φέραμε στο τραπέζι των ευρωπαϊκών συμβουλίων το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και δεν περιμένουμε σε κάθε σύνοδο να συζητούνται τα θέματα αυτά» είπε σε άλλο σημείο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement