Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Γιώργος Παπανδρέου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας ορίζουν να ενεργούμε με περίσκεψη, τιμούμε τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, 77 χρόνια από τη μεγάλη θυσία.

Ο νους και η σκέψη μας, είναι σε όλους εκείνους που, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αγωνίστηκαν για αξιοπρέπεια, ελευθερία, σεβασμό των δικαιωμάτων, σε όλους εκείνους που στάθηκαν με απερίγραπτο ηρωισμό μπροστά στις κάννες, στη φωτιά και το σίδερο, του ναζισμού.

Βρίσκεται και σε όλους εκείνους, που σε κάποιες γωνιές της γης, δίνουν ακόμη και σήμερα, σε συνθήκες τραγικές, τον δικό τους αγώνα, για μια ανθρώπινη ζωή, κόντρα στον αυταρχισμό, τον φασισμό, τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές, τη βία.

Οι Καλαβρυτινοί, έδωσαν ένα παράδειγμα αντίστασης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και σε εμάς, άφησαν παρακαταθήκη ένα χρέος, που έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για να γίνει πραγματικότητα:

Μια κοινωνία που να προασπίζεται τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, που να αγωνίζεται για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, που να στηρίζεται στον σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, χωρίς διακρίσεις και αιρέσεις, χωρίς ανισότητες και αδικίες.

O φασισμός υπάρχει και σήμερα, μέσα από το νεοναζισμό αλλά και άλλες μορφές ρατσιστικών και απολυταρχικών ιδεών και πρακτικών.

Οι εκφραστές του, κοιτάζουν να αξιοποιήσουν την απόγνωση των ανθρώπων που βλέπουν με δέος και φόβο τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η παγκοσμιοποίηση, την αίσθηση των πολιτών ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν αρκετά τις αποφάσεις που τους αφορούν, την ανάγκη επιβίωσης σε έναν κόσμο αυξανόμενης ανισότητας.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα καθήκον μας είναι να οικοδομήσουμε μια κοινωνία, που με τη συλλογική μας δράση, θα θέτει φραγμό στη βία, το ρατσισμό, το φασισμό, και θα κτίζει την αλληλεγγύη των λαών και των πολιτών, χωρίς διακρίσεις.

Η παρακαταθήκη των Καλαβρυτινών, θέλει να δημιουργήσουμε για τη νέα γενιά, μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος, μια κοινωνία στραμμένη με αισιοδοξία, ελπίδα και έναν νέο Πατριωτισμό, προς το μέλλον.

Η Δημοκρατία, η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού και η διασφάλιση της δύναμής του, είναι πάντα το διακύβευμα. Πόσο μάλλον, σήμερα, που οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε θέτουν σε αμφισβήτηση αξίες, αρχές, ιδανικά.

Η μοίρα μας, είναι στα χέρια μας. Και η αλήθεια είναι ότι, μόνο έτσι, με τη δική μας καθημερινή δράση, όλοι μαζί, θα μπορούμε να στρέφουμε το βλέμμα μας με ικανοποίηση προς τα Καλάβρυτα.

Γιατί οι Καλαβρυτινοί, έδειξαν με τον δικό τους τρόπο, της θυσίας, το δρόμο που ο καθένας μας πρέπει να περπατά πάντα.

ο γ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ποιες περιοχές θα μείνουν σήμερα χωρίς νερό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι σήμερα από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ., λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης στην περιοχή Προάστειο.

Επίσης σήμερα από τις 8:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ., λόγω εργασιών συντήρησης δικτύου θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Κεφαλόβρυσο, Σαραβάλι και Μονοδένδρι Κρήνης της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Αραβαντινού

Δημοσιεύθηκε

στις

  1. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ο Γιώργος Αραβαντινός. Γνωστός στην πατραϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης καθώς είχε εργαστεί κατά το παρελθόν σε πολύ γνωστά νυχτερινά καταστήματα της πόλης. Υπήρξε σε νεαρή ηλικία πυγμάχος της αγαπημένης του Παναχαϊκής, της οποίας ήταν και ένθερμος οπαδός. Χαμογελαστός και ιδιαίτερα αγαπητός, η  είδηση του θανάτου του  “πάγωσε” όλους όσοι τον γνώριζαν.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα φίλων του, που τον αποχαιρετούν.

 

Γ.Γ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σκαγιοπούλειο: Διαμαρτυρία για τους κάδους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα αλλά και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων ζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.

 

Συγκεκριμένα, αναγνώστρια της «Γ» δηλώνει πως στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης υπάρχουν δύο κάδοι απορριμμάτων, από τους οποίους αναδύεται έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να μην τολμούν να ανοίξουν τα παράθυρα. Μάλιστα, αναφέρουν πως συχνά πυκνά οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια διαφόρων ειδών, μέχρι και τηλεοράσεις (!) που εναποθέτουν ορισμένοι ασυνείδητοι. Ζητά την παρέμβαση του Δήμου Πατρέων για να υπάρξει πρόγραμμα απολύμανσης και καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα