Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Η INTERAMERICAN στην ηγετική ομάδα των «THE MOST SUSTAINABLE COMPANIES IN GREECE 2020»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, σε διαδικτυακή εκδήλωση, ανακοινώθηκε από τον οργανισμό Quality Net Foundation (QNF) η ηγετική ομάδα των 25 «THE MOST SUSTAINABLE COMPANIES IN GREECE 2020», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η  INTERAMERICAN.

Οι επιχειρήσεις που αναδεικνύονται στο τρίτο, κορυφαίο επίπεδο του Δικτύου, δηλαδή στην ομάδα των «THE MOST SUSTAINABLE COMPANIES», είναι αυτές που εφαρμόζουν μια ολιστική προσέγγιση σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης στη λειτουργία τους, αποτελώντας πρότυπα στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Αναφερόμενος στη διάκριση ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας την ευθύνη μας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, ως οργανισμός με ηγετική θέση στον ασφαλιστικό κλάδο, φροντίζουμε κάθε επιχειρησιακή δραστηριότητά μας να υποστηρίζει τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε δεσμευθεί στην τήρηση των Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου (UN Global Compact) και των Αρχών της Αειφόρου Ασφάλισης του Environment Program Finance Initiative (UNEPFI) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ακολουθώντας παράλληλα τα πλέον έγκριτα σχετικά διεθνή πρότυπα. Ειδικότερα, όσον αφορά στους 17  Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (UN SDGs), μέσα από ένα πολύπτυχο σχέδιο Εταιρικής Ευθύνης υλοποιούμε πολυετή, ολιστικά και μετρήσιμα ως προς την αποτελεσματικότητά τους προγράμματα και δράσεις, με στόχο τη δημιουργία αξίας για όλα τα Ενδιαφερόμενα Μέρη. Η ευημερία που επιζητούμε, προϋποθέτει μια ενεργό και εξελισσόμενη, προσαρμοζόμενη στις επιταγές της κάθε εποχής, ασφάλιση και ο οργανισμός μας σε αυτό το θέμα είναι πρωτοπόρος στην ελληνική ασφαλιστική αγορά».

Ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας, αναφορικά με τη διάκριση της εταιρείας επεσήμανε: «Η θέση της INTERAMERICAN στην κοινότητα των επιχειρήσεων και οργανισμών που έχει δημιουργήσει το Quality Net Foundation, είναι σταθερή και διακριτή, εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι σχέση που συμπληρώνει την ευρύτερη δέσμευση του οργανισμού μας για ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της οικονομίας. Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί την κεντρική ιδέα κάθε σχετικής ενέργειας. Η σύγχρονη πραγματικότητα των πολλαπλών αλληλεπιδράσεων και οι επιταχυνόμενες, συχνά απρόβλεπτες εξελίξεις έχουν διευρύνει κατά πολύ τον ορίζοντα της Εταιρικής Ευθύνης, σήμερα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement