Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Να προστατευθούν οι μικροί επιχειρηματίες

Ζήτησε ο Πλ. Μαρλαφέκας από τον αν. Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να υιοθετηθούν πολιτικές που θα προστατεύουν τους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες της Αχαΐας που πλήττονται από τις καταστροφικές συνέπειες του κορωνοϊού επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας στη διαδικτυακή συνεδρία που διοργάνωσε ο φορέας στο πλαίσιο του 23ου Forum Ανάπτυξης με θέμα: «Την επόμενη μέρα της πανδημίας Covid-19 τι;».

Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν οι: κ. Θόδωρος Σκυλακάκης (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών), Μαρία Σπυράκη (Ευρωβουλευτής), Δημήτρης Σκάλκος (Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ) και Νεκτάριος Φαρμάκης (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας).

Ο κ. Μαρλαφέκας, τόνισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής στηρίζει ένα μεγάλο μέρ ος των ελπίδων του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

«Η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος με την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακρνανία, βρίσκεται τελευταία στο σύνολο των περιφερειών της χώρας, από πλευράς δεικτών ανάπτυξης και κατά κεφαλήν εισοδήματος» επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Χρησιμοποίησε τον όρο «περιοχή ειδικών συνθηκών» και ζήτησε να την λαμβάνουν πάντα υπόψη τους στους σχεδιασμούς που κάνουν στους τομείς ευθύνης τους, καθώς εκτιμά ότι η περιοχή δικαιούται να συγκλίνει τουλάχιστον προς τον Ελληνικό μέσο όρο. «Είναι αναγκαίο και επιτακτικό η περιοχή μας να ξαναγίνει βιώσιμη και ανταγωνιστική» υπογράμμισε ο κ. Μαρλαφέκας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε από τον κ. Σκυλακάκη, μεταξύ άλλων, να εξετάσει την ένταξη της εστίασης στην μεταποίηση, ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα πιθανών ευεργετημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, και υπενθύμισε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος έχει εξαιρεθεί μέχρι σήμερα από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

ΣΚΑΛΚΟΣ: ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Ο κ. Σκάλκος έδωσε απαντήσεις για την παράλληλη λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ ενώ διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε να μην επαναληφθούν οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν κατά την μετάβαση από την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο στη νέα.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Η ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Επίσης, η κα Σπυράκη αναφέρθηκε στα οφέλη που θα αποκομίσει ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα με την ένταξη της Αδριατικής Οδού στο Ταμείο Ανάκαμψης για την οποία θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Τον συντονισμό της συνεδρίας έκανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Βασιλάκης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement