Connect with us

Μαγειρική

Μακαρόνια με σάλτσα σπεντζοφάι  

Published

on

    

 

Υλικά (για 4 άτομα)

300γρ. λουκάνικο με πράσο

4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 πιπεριές πράσινες κέρατο, ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη

1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ, ψιλοκομμένα

50ml κρασί κόκκινο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

220γρ. σπαγγέτι

20γρ. βούτυρο

τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Με μαχαίρι σκίζετε το περίβλημα του λουκάνικου και με τα χέρια θρυμματίζετε τη γέμιση. Τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις πιπεριές και το σκόρδο να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά του λουκάνικου και σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα ή πιρούνι, μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτετε τον πελτέ, ανακατεύετε 1 λεπτό και ρίχνετε τα τοματάκια. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά να μειωθεί ο όγκος των υγρών. Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε νερό να καλυφθούν καλά όλα τα υλικά. Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Αφαιρείτε τη σκελίδα του σκόρδου. Βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Το σουρώνετε και το βάζετε ξανά στην κατσαρόλα που έχετε σκουπίσει. Ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε απαλά μέχρι να λιώσει. Μοιράζετε το σπαγγέτι σε δύο πιάτα, κατόπιν γαρνίρετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας. Επιλέξτε ένα λουκάνικο ωρίμανσης σχετικά φρέσκο-μαλακό λουκάνικο που μόλις μπει στη σχάρα ή το τηγάνι και σκιστεί το περίβλημά του η γέμιση πετάγεται έξω. Αν χρειάζεται επιπλέον νερό η σάλτσα, αραιώνετε με λίγο νερό από αυτό που θα βράσει το σπαγγέτι. Αντί για τυρί για ζυμαρικά, δοκιμάστε το και με φέτα χοντροτριμμένη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement