Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Αθλητισμός

Δεν βλέπουν φως στο τούνελ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Οι Γιάννης Μάνιαρης της Αχαϊκής και Χρήστος Λούβαρης του Διαγόρα δεν πιστεύουν ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

ΤΟΥ ΧΑΡΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΚΑΡΙΩΤΗ

Δύσκολα είναι τα πράγματα στην Γ’ Εθνική και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ακτίνα φωτός για το πότε θα ξεκινήσει το εν λόγω πρωτάθλημα.

Πολλές φορές έχουμε πει και σε σημείο να γινόμαστε γραφικοί ότι η ΕΠΟ και η Πολιτεία έχουν γυρίσει την πλάτη στις ομάδες της Γ’ Εθνικής που ναι μεν θεωρούνται ερασιτεχνικές, αλλά λειτουργούν ως επαγγελματίες με καθημερινές προπονήσεις, διανυκτερεύσεις κ.τ.λ.

Οι δύο ισχυροί πρόεδροι της Αχαϊκής και του Διαγόρα, Γιάννης Μάνιαρης και Χρήστος Λούβαρης, δεν βλέπουν να ξεκινάει το πρωτάθλημα. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα lockdown, αφού το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της πόλης είναι μεγάλο.

Μετά την επίσημη απόφαση της Γ.Γ.Α. που επιτρέπει τις ομαδικές προπονήσεις στη Σούπερ Λιγκ 2 αλλά και στη volleyleague όλοι αναμένουν να γίνει το ίδιο τόσο στην Football league όσο και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Μια αχτίδα φωτός ωστόσο όπως αναφέρουν οι παράγοντες της Γ’ Εθνικής μόνο και εφόσον υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΡΗΣ

“Αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας δεν υπάρχει πρωτάθλημα”

Η «Γ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αχαϊκής, Γιάννη Μάνιαρη, για να τον ρωτήσει τι εικόνα έχει και αν περιμένει κάτι από την ΕΠΟ, αλλά και την πολιτεία. Διευκρίνισε δε ότι οι ξένοι παίκτες της ομάδας του εδώ και έναν μήνα έχουν πάει σπίτι τους, αφού δεν υπάρχει λόγος να κάθονται στην Κ. Αχαΐα και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα φυσικά θα επιστρέψουν.

“Εδώ και ενάμιση μήνα οι ξένοι παίκτες μας έχουν επιστρέψει στις χώρες τους και στις οικογένειές τους. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάθονται στην Αχαΐα αφού δεν επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όταν και αν με το καλό επιστρέψουμε στην ενεργό δράση, τότε και οι ίδιοι θα επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους”, δήλωσε ο Γιάννης Μάνιαρης και συνέχισε:

“Δυστυχώς δεν περιμένουμε τίποτα. Πρόσφατα κάναμε μια τηλεδιάσκεψη έτσι ώστε όλοι μαζί οι προέδροι της Γ’ Εθνικής να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Θέσαμε τα αιτήματά μας και ομόφωνα αποφασίσαμε ότι αν η ΕΠΟ και η ΓΓΑ δεν μας τα υλοποιήσει, τότε δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην δράση  όταν δοθεί το «πράσινο» φως.

Με λίγα λόγια, αν μας πουν να επιστρέψουμε, σημαίνει ότι όλα θα είναι καλά και η πανδημία θα έχει υποχωρήσει, άρα θα πρέπει να έχουμε και κόσμο στην κερκίδα. Αν είναι να ξεκινήσουν ένα πρωτάθλημα χωρίς κόσμο, τότε να μην το κάνουν καθόλου.

Τα έξοδά μας είναι πολλά, γιατί μόνο ερασιτεχνικά σωματεία δεν είμαστε. Έχουμε διανυκτερεύσεις, μεγάλες μετακινήσεις, ακριβές διαιτησίες, ολόκληρο τεχνικό επιτελείο και πολλά άλλα. Πώς θα μπορέσουν τρεις, τέσσερις άνθρωποι να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους;

Αν είναι να επιστρέψουμε, θα πρέπει να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας και κάποια από αυτά είναι να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Το εξοδολόγιο των διαιτητών, δηλαδή τα έξοδα μετακινήσεων, να τα πληρώνει η ΕΠΟ και εμείς να πληρώνουμε τους διαιτητές για την αγωνιστική τους παρουσία, τους παρατηρητές και τους γιατρούς.

Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και γενικότερα αν είναι να το αρχίσουν με πρωτόκολλα κ.τ.λ. και μετά να ξανακλείσουμε, καλύτερα να μείνουμε σπίτι μας και να μην ανοίγουμε υποχρεώσεις και να γινόμαστε κακοί μετά.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα σταλεί και η επιστολή μας με τα αιτήματά μας στην Περιφέρεια, στην ΕΠΣ Αχαΐας, στην ΕΠΟ, αλλά και στην ΓΓΑ.

Η ΕΠΟ πρέπει να δείξει καλή θέληση, όπως έχουμε και εμείς, δεν πρέπει όμως να βοηθήσει και η διοργανώτρια αρχή; Δυστυχώς είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τα αιτήματά μας”.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΒΑΡΗΣ

“Δύσκολα θα επιστρέψουμε”

Ο πρόεδρος του Διαγόρα Χρήστος Λούβαρης στάθηκε περισσότερο στο ότι δεν υπάρχει κανένα lockdown και αυτό θα τραβήξει πολύ καιρό ακόμα.

«Για έναν μήνα συνεχόμενα βρίσκομαι εντός του σπιτιού και τηρώ κατά γράμμα το lockdown. Πρόσφατα βγήκα έξω, γιατί έπρεπε να υλοποιήσω κάποιες υποχρεώσεις που δεν έπαιρναν παράταση και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα lockdown.

Πραγματικά με τέτοιο μποτιλιάρισμα που συνάντησα και τις ουρές για να πληρώσουν ή να παραλάβουν δέματα, νόμιζα ότι είχε λήξει η πανδημία. Δεν μας φταίει κανείς από την στιγμή που ως ελληνικός λαός δεν καταλαβαίνουμε τίποτα και αυτό, όπως δείχνει, θα τραβήξει για πολύ καιρό ακόμα.  Δεν βλέπω να ξεμπερδεύουμε με την υπάρχουσα κατάσταση» τόνισε ο Χρήστος Λούβαρης που είναι και γιατρός στο επάγγελμα και συνέχισε:

«Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές μου, είναι όλοι παρόντες. Και τι εννοώ; Καθημερινά ακολουθούν το πρόγραμμα που τους έχει αναθέσει το τεχνικό επιτελείο έτσι ώστε, αν και εφόσον επιστρέψουμε στην δράση, να είμαστε έτοιμοι».

Στην ερώτησή μας αν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους παίκτες, τεχνικό επιτελείο κ.τ.λ. έχουν τακτοποιηθεί απάντησε: «Όλοι είναι τακτοποιημένοι μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, οπότε κάναμε το τραπέζι σε όλους και δεν έχουμε αφήσει καμία εκκρεμότητα».

 

Βόλεϊ

Ο ΠΑΣΑΠ έκανε αίτημα στον Αυγενάκη για έναρξη της preleague ανδρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως κατέθεσε αίτημα για να συμπεριελήφθη και η preleague ανδρών-από την Αχαΐα συμμετέχει ο ΑΟ Αιγιαλέων- στην  εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 29/1/2021 ζητώντας την επανέναρξη των προπονήσεων.

Ο ΠΑΣΑΠ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Αίτημα πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να συμπεριληφθεί η preleague στην εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα λάβει χώρα τη Παρασκευή 29/1/2021, για άμεση επανένταξη των προπονήσεων, συνοδευόμενο με την ανακοίνωση των αρχηγών των ομάδων.

Με τη συμβολή της ΕΟΠΕ, των ομάδων και των αθλητών, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,

Οι αθλητές των σωματείων της Pre-League Πετοσφαίρισης Ανδρών, όπως και το σύνολο των ερασιτεχνών αθλητών και αθλητριών Πετοσφαίρισης στην χώρα μας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της πανδημίας του covid-19, ουδέποτε αντιδράσαμε ή διαμαρτυρηθήκαμε συλλογικά για την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων μας, δηλαδή του Πρωταθλήματος αλλά και των προπονήσεων των ομάδων.

Η αναστολή αυτή, ωστόσο, έχει προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα σε όλους μας. Πέραν των σοβαρών επιπτώσεων στην ψυχική και σωματική μας υγεία, πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικό οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα, καθώς η Pre-League, παρότι θεωρητικά ερασιτεχνική κατηγορία, είναι ουσιαστικά η 2η κατηγορία ανδρών στην χώρα μας και η ανώτερη ανδρική κατηγορία εκ των πρωταθλημάτων αρμοδιότητας διεξαγωγής της ΕΟΠΕ. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, οι ομάδες λειτουργούν σχεδόν σε επαγγελματικό επίπεδο και πολλοί από τους αθλητές της κατηγορίας είναι για χρόνια επαγγελματίες, που το βόλεϋ αποτελεί την βασική ή ακόμα και την μοναδική πηγή εισοδήματος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Λειτουργώντας, λοιπόν, με την ίδια ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα που έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εκτιμούμε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να επανεξεταστεί η επανεκκίνηση των προπονήσεων και του πρωταθλήματος της κατηγορίας μας, με την τήρηση εκ μέρους μας του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα οριστεί από τους ειδικούς και την διεξαγωγή σε εβδομαδιαία βάση rapid test στα μέλη των ομάδων. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων έχει εκφράσει την πρόθεση να αναλάβουν μέρος ή και το σύνολο του κόστους αυτού, εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο. Επίσης, θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το άθλημα μας δεν έχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο, ότι το σύνολο των αθλητών, προπονητών και συνοδών, δεν ξεπερνά τα 240 άτομα (12 ομάδες 15-20 ατόμων), καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Προκήρυξη διεξαγωγής του πρωταθλήματος προβλέπει γεωγραφικά κριτήρια, δηλαδή διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους Βορρά – Νότου, επομένως η πλειοψηφία των μετακινήσεων των ομάδων θα είναι περιορισμένες και σε κοντινές αποστάσεις.

Όπως έχει δείξει η επιτυχημένη και κυρίως ασφαλής επανεκκίνηση των κορυφαίων πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα, και αυτό της Volley League στο δικό μας, κάτι τέτοιο είναι ένα θετικό γεγονός από όλες τις απόψεις και για τους συμμετέχοντες αλλά και για την κοινωνία, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι σε αυτό τον δύσκολο αγώνα βγαίνουμε νικητές και καταφέρνουμε να επανέλθουμε βήμα βήμα στις δραστηριότητές μας. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούμε ότι, λαμβάνοντας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, μπορεί και το δικό μας Πρωτάθλημα να επανεκκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, καθόσον και η μεταγραφική περίοδος λήγει σύντομα, ζητούμε να ξεκαθαριστεί άμεσα αν θα γίνει επανεκκίνηση προπονήσεων και διεξαγωγή Πρωταθλήματος, προκειμένου οι αθλητές να μπορέσουν να εξετάσουν τις επιλογές και περαιτέρω ενέργειές τους προς όφελος αυτών και των οικογενειών τους.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους των αθλητών των ομάδων της Pre-League.

Οι αρχηγοί των ομάδων,

Κωστόπουλος Γεώργιος (ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ)

Κογκαλίδης Κώστας (ΑΕΚ)

Ντάκουρης Βαγγέλης (ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80)

Βλαβιανός Μάριος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

Θωμάς Δημητριάδης (ΚΟΜΟΤΗΝΗ )

Νικήτας Εφραιμίδης (ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ)

Κωνσταντίνος Βασιλάκος (ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ)

Δημητριάδης Μανώλης (ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ)

Σκαρλατίδης Ιωάννης(ΑΘΛΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ)

Αλεξάκης Αλέξανδρος (ΑΡΗΣ)

Παντακίδης Ιωάννης (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑ)

Θεόδωρος Σάμαλης (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ).

 

 

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Η αποστολή της Παναχαϊκής για το παιχνίδι με την ΑΕ Καραϊσκάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση σχετικά με την προετοιμασία της Παναχαϊκής εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας η οποία έκανε γνωστή και τους  21 παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή της ομάδας από την οποία είναι εκτός οι Μπρους-Μένκα  και Παπαδόπουλος.

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε ομαλά η αγωνιστική προετοιμασία της ομάδας για το σημαντικό αύριο εντός έδρας παιχνίδι.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την Κυριακή ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Σήμερα στην τελευταία προπόνηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική διάταξη και ανάπτυξη της ομαδας.

Η αποστολή της ομάδας μας στο εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα της Α.Ε. Καραισκακης:

Κολοβούρης, Σούλης, Μαρκοπουλιώτης, Πατάπης, Πάνος, Πλιάτσικας, Larrea, Μπελεζάκης, Αποστολόπουλος, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος, Αργυρόπουλος, Γιούσης, Ανάκογλου, Σκεπετάρης, Cerutti, Αραβίδης, Batrovic, Κουσκουνάς, Μασούρας και  Κοκας.

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Η ΠΑΕ Παναχαϊκη κατέθεσε την αίτηση αδειοδότησης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοίνωσε την Τρίτη,  πως  λίγες ώρες νωρίτερα κατατέθηκε αίτηση αδειοδότησης για την Σούπερ Λιγκ , καταβάλλοντας παράβολο 4.500 ευρώ.

«Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Κώστας Κρεμμύδας, Χάρης Γρηγορίου και Δημήτρης Γκαβέρας σε συνεργασία με τους λογιστές της εταιρείας θα αναλάβουν την σύνταξη του φακέλου αδειοδότησης της ΠΑΕ, ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/3/2021, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της ΕΠΟ» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα