Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Είμαστε πανέτοιμοι για τον εμβολιασμό» Τι δηλώνει στη «Γ» ο διευθυντής του Κ.Υ. Βορείου Τομέα Πατρών, Χαράλαμπος Μπακόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Πανέτοιμο είναι το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας για να ξεκινήσει από τις αρχές του έτους τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Στο κτίριο του Αγίου Αλεξίου θα λειτουργούν δύο εμβολιαστικά τα κέντρα, πρωί και απόγευμα και ήδη όλα είναι έτοιμα.
Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χαράλαμπος Μπακόπουλος όπως δηλώνει στην «Γ» έχει μετατρέψει χώρους του ισόγειου σε δύο εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα, όπως επίσης και ψυγεία για τη συντήρηση των εμβολίων, όταν φθάσουν και στην Πάτρα,  τονίζοντας πως «όλα είναι έτοιμα για να κερδίσουμε αυτό το μεγάλο στοίχημα».

«Μετά από τις σχετικές οδηγίες που λάβαμε από το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ άμεσα προχωρήσαμε στη διαμόρφωση του χώρου που θα μετατραπούν σε εμβολιαστικά κέντρα με την ομάδα εμβολιασμού και πλέον περιμένουμε να παραλάβουμε τα εμβόλια για να ξεκινήσουμε την εμβολιαστική προσπάθεια.

Έχει γίνει σχεδιασμός για την προμήθεια όλου του απαιτούμενου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (καρδιογράφος, απινιδωτής, πιεσόμετρο, οξύμετρο, εξεταστική κλίνη) και του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (βαμβάκι, σύριγγες, βελόνες και ειδικό υλικό με συγκεκριμένα φάρμακα) με στόχο να υλοποιηθεί με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις η διαδικασία του εμβολιασμού. Έχουμε διαμορφώσει τους χώρους για τα δύο εμβολιαστικά κέντρα, έχουμε χώρο αναμονής και η πύλη εισόδου είναι προσβάσιμα σε άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρία και σε ηλικιωμένους.

Είμαστε έτοιμοι, με ελπίδα και αισιοδοξία για να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό και να εξέλθουμε από την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε και να νοιώσουμε πάλι ασφαλείς».

Να σημειωθεί ότι ενόψει της άφιξης των πρώτων δόσεων του εμβολίου, το υπουργείο Υγείας και οι υγειονομικές περιφέρειες έχουν ήδη ζητήσει από τις διοικήσεις των νοσοκομείων ΕΣΥ να δηλώσουν το προσωπικό που θα διαθέσουν στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες δομές οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Υπενθυμίζουμε πως από την 6η ΥΠΕ είναι έτοιμος ο σχεδιασμός για την λειτουργία 24 εμβολιαστικών κέντρων στην Αχαΐα και 167 σ’ όλη την υγειονομική περιφέρεια, έχουν γίνει οι πρώτες ασκήσεις προσομοίωσης με σκοπό αν διαπιστωθούν τυχόν ελλείψεις, ώστε να καλυφθούν άμεσα, καθώς τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, να είναι όλα έτοιμα.

Εκτός από τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Τομέα της Πάτρας, θα λειτουργούν στις Τοπικές Μονάδες Υγείας Εγλυκάδας, Παραλίας, Ρίου και σε όλα τα περιφερειακά ιατρεία του νομού Αχαΐας.
Έχει υπολογιστεί ότι κάθε πολίτης θα χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να εμβολιαστεί. Αν διαπιστωθεί ότι η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη τότε η Υγειονομική Περιφέρεια είναι σε θέση να ανοίξει και άλλα κέντρα.

Σύμφωνα με το σχέδιο για τους εμβολιασμούς, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό είτε με sms, είτε τηλεφωνικά, είτε και μέσα από το διαδίκτυο.

Πριν από τον εμβολιασμό θα λαμβάνεται το ιστορικό του πολίτη ώστε ο γιατρός να κρίνει εάν συντρέχει κάποιος λόγος για να μην γίνει το εμβόλιο.

Για τους οίκους ευγηρίας, τα ιδρύματα που φιλοξενούν άτομα με κινητικές δυσκολίες καθώς και για τις φυλακές, υπάρχει μέριμνα ώστε να μετακινηθούν σε αυτά ομάδες του ΕΟΔΥ να διενεργήσουν τα εμβόλια σε φιλοξενούμενους και σε εργαζόμενους σε αυτά.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συλλαλητήριο σήμερα από φοιτητές, εκπαιδευτικούς και οργανώσεις στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου για την παιδεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μαζική συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου καλούν έξι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Πάτρας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ενώ ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Όπως αναφέρουν «οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ, Μηχανικών Η/Υ, Μαθηματικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΕΥΠ και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών, με βάση και τη σύσκεψη των Φοιτητικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε καλούν σε Φοιτητικό Συλλαλητήριο, ζητώντας:

-Να αποσυρθεί νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.

-Να μη κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη πανεπιστημιακή αστυνομία! Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές και δουλειά με δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες.

-Να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας μας, για την κάλυψη των διδακτικών κενών που έχει δημιουργήσει η τηλεκπαίδευση.

Στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε πως θα πάρει μέρος και η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ θα συμμετάσχουν και άλλες κομματικές οργανώσεις

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αιτωλοακαρνανία «άντεξε»

Σύσκεψη χθες στο Αγρίνιο για την αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την αποκατάστασή τους,

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσκεψη για την αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο Αγρίνιο, υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συμφωνήθηκε η από κοινού δράση όλων των τοπικών φορέων με στόχο την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, ενώ επίσης, το σύνολο του μηχανισμού της Περιφέρειας και των Δήμων παραμένει σε εγρήγορση.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των  έντονων καιρικών φαινομένων την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενεργοποίησαν όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που ανέκυψαν, σε συνεργασία με τους Δήμους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σημειώνεται πως η γενική εικόνα που υπάρχει, είναι πως τελικά η Αιτωλοακαρνανία «άντεξε» και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήσαν σχετικά μικρά και παροδικά (με εξαίρεση την μεγάλη κατολίσθηση στον οδικό άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι, στην περιοχή Λαμπίρι).

ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 18 μηχανήματα της Περιφέρειας παρενέβησαν στα κύρια σημεία που εντοπίστηκαν προβλήματα, στους Δήμους Αγρινίου, Θέρμου, Ξηρομέρου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας και Μεσολογγίου.

Ειδικότερα:

  • Στο Δήμο Αγρινίου: Στα υδατορέματα Λιγόρεμα, θέση «Κυπαρίσσι» της Τ.Κ. Καινουργίου, Κολτσιδέικα Τ.Κ. Ζευγαρακίου, Παλιάβρυση Τ.Κ. Ζευγαρακίου, καθώς και στο Οδικό Δίκτυο, Σχίνος – Σιτόμενα-Σκουτερά, Στριγανιά-Λαμπίρι, Αγγελόκαστρο-Λυσιμαχεία.
  • Στο Δήμο Μεσολογγίου: Στο υδατόρεμα Ανατολικά Αλίπεδα της πόλης Μεσολογγίου, στο επαρχιακό δίκτυο προς την Ι.Μ. του Αγίου Συμεών και στην Εθνική οδό Αντιρρίου – Αγρινίου (θέση Καλυδώνα Ευηνοχωρίου).
  • Στο Δήμο Θέρμου: Στο οδικό δίκτυο Δρυμώνας – Χαλίκι.
  • Στο Δήμο Ξηρομέρου: Στην περιμετρική της πόλης του Αστακού και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στη θέση Πλατυγυάλι.
  • Στο Δήμο Αμφιλοχίας: Στην Εθνική οδό στην περιοχή Ανοιξιάτικο – όρια νομού.
  • Στο Δήμο Ναυπακτίας: Στο επαρχιακό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Πυλλήνης, στο χωριό Γραμμένη Οξυά και στο Κοκκινοχώρι.

ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ»

«Εδώ και μήνες εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά, κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια να αποτρέψουμε τα χειρότερα στην περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θεωρούμε ότι απέδωσε, ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και χρόνια και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους, άμεσα. Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή που δημιουργεί όλο και πιο έντονα και έκτακτα φαινόμενα, αποτελεί πάντοτε μία απειλή που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήσαμε το σύνολο των δυνάμεών μας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, όχι μόνο για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και για την ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση του τόπου μας, καθώς ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τους Δήμους και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους οποίους και ευχαρίστησε, σημειώνοντας ότι μαζί με τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Έργων και των άλλων υπηρεσιών, αποτελούν τους ανθρώπους που «ξενυχτούν με κοινό στόχο την προστασία των πολιτών και των περιουσιών». «Όλοι μαζί, καταθέτουμε το σύνολο των δυνάμεών μας στην υπηρεσία του τόπου μας» συμπλήρωσε.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, όπως επίσης υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Έργων της ΠΔΕ και της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

 

Την κήρυξη του δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά το τοπικό συντονιστικό όργανο, λόγω πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο αίτημα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ρέματα υπερχείλισαν και πλημμύρισαν πολλές περιοχές εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, σπίτια, επιχειρήσεις, και δίκτυα υποδομών.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανοικτό το Υπνωτήριο του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ), ανακοινώνεται η λειτουργία Υπνωτηρίου για την φιλοξενία αστέγων έως και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου, που στεγάζεται ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πατρέων, επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.
Η υποδοχή θα γίνεται από τις 7 έως τις 9 μ.μ. και η φιλοξενία των Αστέγων θα είναι δυνατή έως τις 9 π.μ. της επόμενης ημέρας.
Για την ενημέρωση του πληθυσμού των αστέγων της πόλης μας η Ομάδα Δρόμου του ΚΟΔΗ, σήμερα, από τις 6 έως τις 8 μ.μ., θα περιηγηθεί στην πόλη προκειμένου να εντοπίσει πιθανά σημεία που διαμένουν άστεγοι συμπολίτες και να τους ενημερώσει για την δυνατότητα διαμονής τους στο Υπνωτήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο εξής τηλέφωνο: 2610342995, από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα