Τρίτη 11 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας από τους εποχικούς πυροσβέστες: «Εργασιακή ομηρία στον κλάδο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ανεργία για τουλάχιστον 6 μήνες έρχονται αντιμέτωποι οι εποχικοί πυροσβέστες και της περιοχής μας, οι οποίοι – όπως υποστηρίζουν- από τις 31 Οκτωβρίου και μετά, βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας.

Την ώρα που καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ρίχονται στη μάχη με τις φλόγες, κάνοντας μια πολύ δύσκολη δουλειά, το χειμώνα μπαίνουν στον…πάγο!
Οι Εποχικοί Πυροσβέστες Ελλάδος ζητούν την παράταση των συμβάσεών τους και τον χειμώνα, ιδίως εν μέσω πανδημίας και τη στιγμή που οι ελλείψεις στο Σώμα της Πυροσβεστικής είναι σημαντικές.

Πρόκειται για συμβασιούχους Πυροσβέστες που προσλαμβάνονται τα τελευταία πέντε χρόνια, με διάρκεια απασχόλησης 6 μηνών, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου κάθε έτους έως και την 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο έχει εισαχθεί με διαγωνισμό πρόσληψης υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, το οποίο εκπαιδεύτηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα και οι αρμοδιότητες του δεν διαφέρουν επ’ουδενί από εκείνες του μόνιμου προσωπικού. Τι γίνεται όμως μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου ;

«Οι εποχικοί πυροσβέστες καλούνται να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αφού έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργίαγια τους επόμενους έξι μήνες. Το κράτος τους παραχωρεί ένα τρίμηνο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ της τάξης των 399 ευρώ (!!!) Τόσο αξίζουν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που δίνουν κάθε χρόνο αντιμέτωποι με τις φλόγες, ώστε να διαφυλάξουν την ανθρώπινη ζωή και περιουσία των πολιτών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για εκείνους, αφού πέραν από το γεγονός ότι η εύρεση εργασίας είναι αδύνατη λόγω του Covid-19 αλλά και λόγω του γεγονότος ότι οι εργοδότες δύσκολα παραχωρούν θέση εργασίας για μόνο 6 μήνες, πολλώ δε μάλλον το χειμώνα, αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα της υπολειτουργίας του ΟΑΕΔ εξαιτίας της πανδημίας.

«ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η  1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ»

Επίσης, υποστηρίζουν πως «πολλοί συμβασιούχοι πυροσβέστες ενημερώθηκαν ότι η πρώτη δόση του επιδόματος ανεργίας θα καθυστερήσει έως και 3 μήνες!

ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ζητούν επάνδρωση στους νέους Πυροσβεστικούς σταθμούς με νέο «αίμα» και όχι με μετακινήσεις από άλλες περιοχές και τονίζουν πως «το Πυροσβεστικό Σώμα ανήκει στα Σώματα Ασφαλείας και όπως ορθώς έχουν ενισχυθεί τα υπόλοιπα με έκτακτο προσωπικό λόγω αυξημένης ανάγκης, το ίδιο οφείλει να γίνει και για το Πυροσβεστικό Σώμα (που επιχειρεί μεταξύ άλλων και για την αντιμετώπιση του Covid-19), πριν η ανάγκη γίνει ακόμα πιο επιτακτική».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υπεγράφη η σύμβαση για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τη σύμβαση του έργου «Αντιμετώπιση Απρόβλεπτων Προβλημάτων Οδικής Ασφάλειας στο Εθνικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την τριετία 2019-2021» υπέγραψαν, την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά εργασίες που θα εκτελεστούν στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα αφορά τις εργασίες άμεσης αποκατάστασης βλαβών και προβλημάτων που θα προκληθούν στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών όπως έντονα καιρικά φαινόμενα, τροχαία συμβάντα,  κλπ ή και απρόβλεπτα προβλήματα όπως φθορές στο οδόστρωμα, στα τεχνικά έργα των οδών, στον ηλεκτροφωτισμό, στη φωτεινή σήμανση και στην σήμανση – ασφάλεια .

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται χωματουργικές εργασίες (άρση καταπτώσεων πρανών και βράχων, καθαρισμός επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων, διάνοιξη τάφρων κλπ), τεχνικά έργα, (αποκατάσταση υφιστάμενων ή κατασκευή νέων τεχνικών, κατασκευή στραγγιστηρίων, συρματοκιβωτίων, κλπ), εργασίες οδοστρωσίας (τοπικές εξυγιάνσεις οδροστρωμάτων, κατασκευή επιχωμάτων και ερισμάτων), ασφαλτικές (αποκατάσταση φθαρμένου ασφαλτοτάπητα με απόξεση ασφαλτοσκυροδέματος, ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις, επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα, κλπ), σήμανσης και ασφάλειας (αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης), ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απεργία με… άδεια!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Απεργία στα δημοτικά συνεργεία εργαζομένων την περασμένη Πέμπτη για να τιμήσουν την Πρωτομαγιά και κάποιοι …»έξυπνοι» για να αποφύγουν να χάσουν το μεροκάματο την επόμενη ημέρα προσερχόμενοι στην υπηρεσία κατέθεσαν δήλωση για χρήση άδειας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σπύρος Σκιαδαρέσης: Έψαλλε στους Πετσάκους

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στους Πετσάκους έψαλλε την Κυριακή του Θωμά ο Λαμπαδάριος του νέου Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών και Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας, Σπύρος Σκιαδαρέσης. Ο Ναός του Αγ. Νικολάου υπoδέχθηκε για πρώτη φορά τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο όπου και χοροστάτησε έχοντας συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Χρήστο Μπίρμπα και τον Προϊστάμενο του Ναού π. Άγγελο Κατσικανταή. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων,  επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ναού για το έργο του αλλά και τον κ. Σκιαδαρέση για την απόδοση των ύμνων, κάνοντας αναφορά για την επί εικοσαετία γνωριμία τους από την περίοδο της συνύπαρξής τους στην Ιερά Μονή Πετράκη ως Γραμματεύς ο κ. Σκιαδαρέσης και στα Γραφεία της Συνόδου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα