Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χρυσόστομος: Προβληματική και ανεφάρμοστη η απόφαση για τα μέτρα εορτασμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας αναμένει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με όσα είπε χθες το πρωί μετά το πέρας της θείας λειτουργίας που τέλεσε κεκλεισμένων των θυρών στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «μετά την προβληματική και ανεφάρμοστη απόφαση που έλαβε η πολιτεία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, εμείς μέσα από όλα όσα έχουμε κάνει και προσωπικώς αλλά και γενικώς ως Εκκλησία, αναμένομε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και θα πράξουμε δεόντως».
Απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε: «θέλω να γνωρίζετε πως είμαστε κοντά σας με όλη μας την αγάπη και να λαμβάνουμε πάντα υπ’ όψιν όλα τα δεδομένα. Η Εκκλησία γνωρίζει να προφυλάττει τα παιδιά της και το πράττει και έχει δώσει μαθήματα σύμπνοιας, ενότητας και αγάπης. Μέσα σε αυτό το πνεύμα κινούμεθα λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι αντιμετωπίζουμε μια πανδημία και ουδέποτε έχουμε δείξει ότι δεν ενδιαφερόμεθα και για τη σωματική υγεία, όμως υπάρχει και η ψυχική ανάγκη του ανθρώπου, η πνευματική δίψα και πείνα την οποία και θα καλύπτομε».
Νωρίτερα, στο κήρυγμά του με αφορμή την ευαγγελική περικοπή και το κάλεσμα του ουράνιου εστιάτορα για το Μέγα Δείπνο, επανέλαβε για μια ακόμη φορά την φράση «Λειτουργούμε για να Κοινωνούμε», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε δώσει οδηγίες στους ιερείς της Μητροπόλεώς μας ούτω ώστε αυτές τις δύσκολες ημέρες να εξυπηρετήσουν άριστα τις πνευματικές ανάγκες των πιστών, κατά τα μέτρα που προβλέπονται» και κάλεσε τους πιστούς να επικοινωνούν με τους ιερείς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις πνευματικές τους ανάγκες και να μετέχουν στον «ουράνιο δείπνο».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Παραχώρησαν το σπίτι τους για καραντίνα και έμειναν άναυδοι όταν επέστρεψαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέβη και αυτό!

Οικογένεια παραχώρησε το εξοχικό της σπίτι στο Ακταίο, προκειμένου να περάσει την καραντίνα φιλικό της πρόσωπο. Μόλις τους παρέδωσε τα κλειδιά και αυτοί επισκέφθηκαν το σπίτι έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι απουσίαζαν εργαλεία κήπου καθώς και η ραντιστική μηχανή. Έμειναν άναυδοι…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Η καταγγελία για το μνημόσυνο και ο πρώην Μητροπολίτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Της… διασταλτικής (απόπειρας) εφαρμογής των μέτρων θύμα έπεσε γνωστός Αιγιώτης που εξιστόρησε στη «Γ» το πρόσφατο περιστατικό.

Θέλησε λοιπόν να κάνει, σε πολύ στενό κύκλο, το οικογενειακό μνημόσυνο. Λόγω της γνωριμίας τους στον Ναό όπου προγραμμάτισε να το τελέσει, σε περιοχή έξω από το Αίγιο, βρέθηκε ως συλλειτουργός ο πρώην Μητροπολίτης. Στον χώρο εμφανίστηκε όμως και η αστυνομία μετά από καταγγελία περιοίκου.

Ανάστατοι οι ελάχιστοι συγγενείς φοβήθηκαν το χειρότερο! Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο καταγγέλλων την παράβαση των περιοριστικών μέτρων δεν είχε υπόψη του την οικογένεια. Απλά είχε κάποιο δικό του, οικογενειακό, λόγο να στοχοποιήσει τον πρώην Μητροπολίτη, με αποτέλεσμα να στραφεί -αδίκως και χωρίς λόγο- κατά των συγγενών. Τους πανικόβαλε χωρίς λόγο και χωρίς να υπολογίζει μάλιστα τη θλίψη τους για την πρόσφατη απώλεια!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει κατάστημα εστίασης στην πρωτεύουσα γνωστός Πατρινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο επιχειρηματικό βήμα για γνωστό Πατρινό, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα καταστήματος εστίασης στην πρωτεύουσα.

Γνώστης του κλάδου, με μακρά πορεία τόσο στην Πάτρα όσο και στο εξωτερικό, μετακομίζει στην Αθήνα. Αυτές τις ημέρες οι εργασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου το εστιατόριο να είναι έτοιμο μόλις δοθεί το “πράσινο” φως από την Πολιτεία.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα