Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Δεν βλέπουν φως στο τούνελ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Οι Γιάννης Μάνιαρης της Αχαϊκής και Χρήστος Λούβαρης του Διαγόρα δεν πιστεύουν ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

ΤΟΥ ΧΑΡΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΚΑΡΙΩΤΗ

Δύσκολα είναι τα πράγματα στην Γ’ Εθνική και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ακτίνα φωτός για το πότε θα ξεκινήσει το εν λόγω πρωτάθλημα.

Πολλές φορές έχουμε πει και σε σημείο να γινόμαστε γραφικοί ότι η ΕΠΟ και η Πολιτεία έχουν γυρίσει την πλάτη στις ομάδες της Γ’ Εθνικής που ναι μεν θεωρούνται ερασιτεχνικές, αλλά λειτουργούν ως επαγγελματίες με καθημερινές προπονήσεις, διανυκτερεύσεις κ.τ.λ.

Οι δύο ισχυροί πρόεδροι της Αχαϊκής και του Διαγόρα, Γιάννης Μάνιαρης και Χρήστος Λούβαρης, δεν βλέπουν να ξεκινάει το πρωτάθλημα. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα lockdown, αφού το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της πόλης είναι μεγάλο.

Μετά την επίσημη απόφαση της Γ.Γ.Α. που επιτρέπει τις ομαδικές προπονήσεις στη Σούπερ Λιγκ 2 αλλά και στη volleyleague όλοι αναμένουν να γίνει το ίδιο τόσο στην Football league όσο και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Μια αχτίδα φωτός ωστόσο όπως αναφέρουν οι παράγοντες της Γ’ Εθνικής μόνο και εφόσον υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΡΗΣ

“Αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας δεν υπάρχει πρωτάθλημα”

Η «Γ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αχαϊκής, Γιάννη Μάνιαρη, για να τον ρωτήσει τι εικόνα έχει και αν περιμένει κάτι από την ΕΠΟ, αλλά και την πολιτεία. Διευκρίνισε δε ότι οι ξένοι παίκτες της ομάδας του εδώ και έναν μήνα έχουν πάει σπίτι τους, αφού δεν υπάρχει λόγος να κάθονται στην Κ. Αχαΐα και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα φυσικά θα επιστρέψουν.

“Εδώ και ενάμιση μήνα οι ξένοι παίκτες μας έχουν επιστρέψει στις χώρες τους και στις οικογένειές τους. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάθονται στην Αχαΐα αφού δεν επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όταν και αν με το καλό επιστρέψουμε στην ενεργό δράση, τότε και οι ίδιοι θα επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους”, δήλωσε ο Γιάννης Μάνιαρης και συνέχισε:

“Δυστυχώς δεν περιμένουμε τίποτα. Πρόσφατα κάναμε μια τηλεδιάσκεψη έτσι ώστε όλοι μαζί οι προέδροι της Γ’ Εθνικής να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Θέσαμε τα αιτήματά μας και ομόφωνα αποφασίσαμε ότι αν η ΕΠΟ και η ΓΓΑ δεν μας τα υλοποιήσει, τότε δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην δράση  όταν δοθεί το «πράσινο» φως.

Με λίγα λόγια, αν μας πουν να επιστρέψουμε, σημαίνει ότι όλα θα είναι καλά και η πανδημία θα έχει υποχωρήσει, άρα θα πρέπει να έχουμε και κόσμο στην κερκίδα. Αν είναι να ξεκινήσουν ένα πρωτάθλημα χωρίς κόσμο, τότε να μην το κάνουν καθόλου.

Τα έξοδά μας είναι πολλά, γιατί μόνο ερασιτεχνικά σωματεία δεν είμαστε. Έχουμε διανυκτερεύσεις, μεγάλες μετακινήσεις, ακριβές διαιτησίες, ολόκληρο τεχνικό επιτελείο και πολλά άλλα. Πώς θα μπορέσουν τρεις, τέσσερις άνθρωποι να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους;

Αν είναι να επιστρέψουμε, θα πρέπει να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας και κάποια από αυτά είναι να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Το εξοδολόγιο των διαιτητών, δηλαδή τα έξοδα μετακινήσεων, να τα πληρώνει η ΕΠΟ και εμείς να πληρώνουμε τους διαιτητές για την αγωνιστική τους παρουσία, τους παρατηρητές και τους γιατρούς.

Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και γενικότερα αν είναι να το αρχίσουν με πρωτόκολλα κ.τ.λ. και μετά να ξανακλείσουμε, καλύτερα να μείνουμε σπίτι μας και να μην ανοίγουμε υποχρεώσεις και να γινόμαστε κακοί μετά.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα σταλεί και η επιστολή μας με τα αιτήματά μας στην Περιφέρεια, στην ΕΠΣ Αχαΐας, στην ΕΠΟ, αλλά και στην ΓΓΑ.

Η ΕΠΟ πρέπει να δείξει καλή θέληση, όπως έχουμε και εμείς, δεν πρέπει όμως να βοηθήσει και η διοργανώτρια αρχή; Δυστυχώς είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τα αιτήματά μας”.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΒΑΡΗΣ

“Δύσκολα θα επιστρέψουμε”

Ο πρόεδρος του Διαγόρα Χρήστος Λούβαρης στάθηκε περισσότερο στο ότι δεν υπάρχει κανένα lockdown και αυτό θα τραβήξει πολύ καιρό ακόμα.

«Για έναν μήνα συνεχόμενα βρίσκομαι εντός του σπιτιού και τηρώ κατά γράμμα το lockdown. Πρόσφατα βγήκα έξω, γιατί έπρεπε να υλοποιήσω κάποιες υποχρεώσεις που δεν έπαιρναν παράταση και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα lockdown.

Πραγματικά με τέτοιο μποτιλιάρισμα που συνάντησα και τις ουρές για να πληρώσουν ή να παραλάβουν δέματα, νόμιζα ότι είχε λήξει η πανδημία. Δεν μας φταίει κανείς από την στιγμή που ως ελληνικός λαός δεν καταλαβαίνουμε τίποτα και αυτό, όπως δείχνει, θα τραβήξει για πολύ καιρό ακόμα.  Δεν βλέπω να ξεμπερδεύουμε με την υπάρχουσα κατάσταση» τόνισε ο Χρήστος Λούβαρης που είναι και γιατρός στο επάγγελμα και συνέχισε:

«Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές μου, είναι όλοι παρόντες. Και τι εννοώ; Καθημερινά ακολουθούν το πρόγραμμα που τους έχει αναθέσει το τεχνικό επιτελείο έτσι ώστε, αν και εφόσον επιστρέψουμε στην δράση, να είμαστε έτοιμοι».

Στην ερώτησή μας αν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους παίκτες, τεχνικό επιτελείο κ.τ.λ. έχουν τακτοποιηθεί απάντησε: «Όλοι είναι τακτοποιημένοι μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, οπότε κάναμε το τραπέζι σε όλους και δεν έχουμε αφήσει καμία εκκρεμότητα».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement