Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Ο Πατρινός αθλητής της Ακαδημίας των Σπορ, Πάνος Παναγιωταρόπουλος μιλά στη «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τους πιο σταθερούς σε απόδοση αθλητές της ομάδας χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ είναι ο Πατρινός Παναγιώτης Παναγιωταρόπουλος που προέρχεται από τις υποδομές. Ο 23χρονος γηγενής αθλητής της Ακαδημίας των Σπορ ξεκίνησε το χάντμπολ σε ηλικία 10 ετών από τις υποδομές της πατρινής ομάδος με προπονήτρια την Ελένη Αραβαντινού.

Γρήγορα εξελίχτηκε και ανέδειξε το ταλέντο του διά μέσου της ομάδος αλλά και των κλιμακίων επίλεκτων αθλητών της Ε.ΣΧ. Πελοποννήσου. Ο αριστερόχειρας και δεξί σέντερ της Ακαδημίας αγωνίζεται στην αντρική ομάδα από την περίοδο 2011-12 και η φετινή χρονιά θα είναι η 10η που θα αγωνισθεί. Έχει πραγματοποιήσει 88 συμμετοχές από τους 336 επίσημους αγώνες πρωταθλημάτων Ο.Χ.Ε. που έχει συμμετάσχει η πατρινή ομάδα, ενώ στην σχετική λίστα βρίσκεται στην 9η θέση μεταξύ των 178 αθλητών που έχουν αγωνιστεί διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια στην Ακαδημία των Σπορ σε επίσημους αγώνες. Στον πίνακα των σκόρερ ανάμεσα σε 120 αθλητές και τα 8.279 γκολ που έχουν συνολικά σημειώσει, βρίσκεται στην 6η θέση με 249 γκολ.
Σημαντική είναι και η βοήθειά του στο αμυντικό κομμάτι. Φημίζεται για το πάθος του στο παιχνίδι, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια του συνόλου.
Ο Πάνος Παναγιωταρόπουλος μίλησε χθες στην «Γ»
-Πώς βιώνεις το 2ο lockdown;
«Νομίζω όπως όλος ο κόσμος. Σπίτι σχεδόν όλη μέρα και απλά περιμένω να τελειώσει όλο αυτό και να επιστρέψουμε στους ρυθμούς που γνωρίζουμε».
-Μπορεί να βοηθήσουν οι ατομικές προπονήσεις ;
«Οι ατομικές σαφώς και μπορούν να βοηθήσουν απλά όταν εμείς οι αθλητές δεν ξέρουμε ποτέ θα ξαναμπούμε στον αγωνιστικό χώρο τότε το να κάνουμε δύο μήνες ατομικές είναι το λιγότερο ανούσιο».
-Πόσο διάστημα πιστεύεις ότι θα χρειασθεί για μίνι προετοιμασία ώστε να βρεθείτε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ;
«Πιστεύω ότι μέχρι να βρούμε πάλι τους ρυθμούς μας θα χρειαστούμε σίγουρα 3 με 4 εβδομάδες ώστε να είμαστε όπως ήμασταν πριν μιας και μικρότερο διάστημα εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμών».
– Ποια ιδιαιτερότητα θα πρέπει να προσέξτε στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής;
«Στο φετινό πρωτάθλημα η ιδιαιτερότητα είναι ότι έχει χωριστεί σε υποομίλους οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε όλους τους αγώνες αν θέλουμε το καλύτερο μιας και ένα και μόνο στραβοπάτημα μπορείς να μας βγάλει εκτός».
-Ποιος είναι ο  φετινός στόχος της ομάδας;
«Ο στόχος της ομάδας όπως κάθε χρόνο είναι να μείνει κατηγορία και να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί μιας και μεγάλος αντίπαλός μας κάθε χρόνο είναι οι αθηναϊκές ομάδες».
Η δική σου προσωπική φιλοδοξία;
«Εγώ σαν προσωπική φιλοδοξία δεν έχω κάτι. Το μόνο που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα όσο μπορώ ώστε να εξασφαλίζουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για την συνέχεια».
Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για πάει ακόμη πιο ψηλά το πατραϊκό χάντμπολ;
«Νομίζω πως το ότι είμαστε μόνο μια ομάδα στην Πάτρα δεν είναι και τόσο καλό. Καλώς ή κακώς είμαστε οι μόνοι που προσπαθούμε εδώ με ακαδημίες και υποδομές. Θεωρώ πάντως ότι σιγά-σιγά θα είμαστε και εμείς σε ένα αρκετά καλό επίπεδο σε αυτό τον τομέα».

 

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement