Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συντριβή το «click away»-Ανεφάρμοστο το μέτρο, καθώς μόνο το 16% των πατρινών καταστημάτων διαθέτουν ηλεκτρονική σελίδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστά παρέμειναν χθες τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας, κατά την πρεμιέρα του «click away», καθώς το συγκεκριμένο μέτρο προϋποθέτει τη λειτουργία ηλεκτρονικών σελίδων εκ μέρους των εμπόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Πάτρα μόνο το 16% των καταστημάτων διαθέτουν ηλεκτρονικές σελίδες με τα προϊόντά τους, προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν την δυνατότητα της επιλογής και εν συνεχεία της παραγγελίας.
Όπως καταγγέλλουν οι έμποροι το συγκεκριμένο μέτρο είναι αδύνατον να εφαρμοστεί στην πράξη, γι’ αυτό συνεχίζονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση ώστε να αναζητηθούν άλλοι τρόποι λειτουργίας του λιανεμπορίου κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατατεθεί πρόταση να διερευνηθεί η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών με ραντεβού, ώστε να είναι απόλυτα ελεγχόμενος ο αριθμός των πελατών.
Πάντως, χθες τα καταστήματα που άνοιξαν λειτούργησαν βάσει των υποδείξεων με απαγόρευση εισόδου και με την παράδοση μόνο προϊόντων, τα οποία οι πελάτες είχαν παραγγείλει είτε μέσω των on line shop που διατηρούν οι επιχειρήσεις, είτε τηλεφωνικά. Στην είσοδο υπήρχαν κορδέλες, αντισηπτικά και pos για την πληρωμή των παραγγελιών.
Επίσης, αρκετά καταστήματα τοποθέτησαν ήδη στις βιτρίνες τους ανακοινώσεις με αριθμούς τηλεφώνων και άλλες πληροφορίες για το click away.
Θυμίζουμε, ότι το λιανεμπόριο ξεκίνησε τη λειτουργία του από χθες για τα καταστήματα που το επιθυμούν, ενώ βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια ανεβάζουν ρολά από σήμερα με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 το πρωί έως τις 21:00.
Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση πρέπει να γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033.
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ CLICK AWAY
Το click away λειτουργεί ως εξής:
α) Εξ αποστάσεως προαγορά/προεπιλογή των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away).
β) Καταχώρηση της παραγγελίας από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) είτε μηνύματος (SMS) που φέρει τα εξής στοιχεία: βα) επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της επιχείρησης, ββ) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο (2) ώρες συνολικά.
γ) Παραλαβή από ένα (1) άτομο και μόνο από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων. Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.
δ) Κατά την παραλαβή: δα) τήρηση ελάχιστης απόστασης δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών, δβ) μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή: εννέα (9) άτομα και δγ) μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής: δέκα (10) λεπτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement