Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Σώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Published

on

 

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Να επιστρέψουν το δυνατότερο δυνατόν ζητούν οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην ενεργό δράση. «Και γιατί να μην παίζουμε μέχρι τον Ιούνιο;» ανέφερε στον γράφοντα παράγοντας ομάδας της Α’ Κατηγορίας και εδώ δεν έχει κι άδικο.

Μήπως η ΕΠΣ Αχαΐας γενικότερα θα έπρεπε να αλλάξει και την έναρξη των πρωταθλημάτων; Δηλαδή να οδηγούνται οι ομάδες στη σέντρα τον Οκτώβριο και το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο;

Και μην μου πείτε ότι μέσα στον Ιούνη κάνει καύσωνα, διότι μην ξεχνάτε ότι η προετοιμασία των ομάδων της Α’ Κατηγορίας ξεκινάει τον πιο καυτό μήνα του καλοκαιριού, δηλαδή τον Αύγουστο.

Μήπως θα ήταν καλύτερο λοιπόν η προετοιμασία να ξεκινάει στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και το πρωτάθλημα να αρχίζει τον Οκτώβριο; Μια σκέψη κάνουμε για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς βλέπουμε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει το ερασιτεχνικό, όπως και ότι δεν υπάρχουν προτάσεις από τους αρμόδιους.

Υπάρχουν άνθρωποι που «διψάνε» για το ποδόσφαιρο και δεν κοιτούν μέσα από αυτό να γεμίσουν τις τσέπες τους αλλά “ποιος ενδιαφέρεται;” θα μου πείτε.

Ο «εραστής της τέχνης» απ’ ό,τι φαίνεται έχει πεθάνει και σιγά σιγά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σβήνει μετά και από αυτή την πανδημία. Πρόσφατα συνάντησα πρώην πρόεδρο ομάδας Α’ Κατηγορίας, ο οποίος μου ανέφερε: «Έφυγα και γλύτωσα! Πλήρωσα ακριβά το χόμπι μου!» και διερωτώμαι πόσοι ακόμα θα ακολουθήσουν τον εν λόγω άνθρωπο μετά τη λήξη της πανδημίας.

Πόσοι «εραστές τις τέχνης» θα κατεβάσουν ρολά και θα γυρίσουν την πλάτη σε ένα άθλημα για το οποίο ζούμε και αναπνέουμε να υπάρχει στην καθημερινότητά μας; Σώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οι αρμόδιοι και μην το θάβετε… Είναι κρίμα!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement