Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

«Εργασιακή ομηρία στον κλάδο»

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ανεργία για τουλάχιστον 6 μήνες έρχονται αντιμέτωποι οι εποχικοί πυροσβέστες και της περιοχής μας, οι οποίοι – όπως υποστηρίζουν- από τις 31 Οκτωβρίου και μετά, βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας.

Την ώρα που καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ρίχονται στη μάχη με τις φλόγες, κάνοντας μια πολύ δύσκολη δουλειά, το χειμώνα μπαίνουν στον…πάγο!

Οι Εποχικοί Πυροσβέστες Ελλάδος ζητούν την παράταση των συμβάσεών τους και τον χειμώνα, ιδίως εν μέσω πανδημίας και τη στιγμή που οι ελλείψεις στο Σώμα της Πυροσβεστικής είναι σημαντικές.

Πρόκειται για συμβασιούχους Πυροσβέστες που προσλαμβάνονται τα τελευταία πέντε χρόνια, με διάρκεια απασχόλησης 6 μηνών, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου κάθε έτους έως και την 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό το οποίο έχει εισαχθεί με διαγωνισμό πρόσληψης υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, το οποίο εκπαιδεύτηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα και οι αρμοδιότητες του δεν διαφέρουν επ’ουδενί από εκείνες του μόνιμου προσωπικού. Τι γίνεται όμως μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου ;

«Οι εποχικοί πυροσβέστες καλούνται να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αφού έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργίαγια τους επόμενους έξι μήνες. Το κράτος τους παραχωρεί ένα τρίμηνο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ της τάξης των 399 ευρώ (!!!) Τόσο αξίζουν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που δίνουν κάθε χρόνο αντιμέτωποι με τις φλόγες, ώστε να διαφυλάξουν την ανθρώπινη ζωή και περιουσία των πολιτών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για εκείνους, αφού πέραν από το γεγονός ότι η εύρεση εργασίας είναι αδύνατη λόγω του Covid-19 αλλά και λόγω του γεγονότος ότι οι εργοδότες δύσκολα παραχωρούν θέση εργασίας για μόνο 6 μήνες, πολλώ δε μάλλον το χειμώνα, αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα της υπολειτουργίας του ΟΑΕΔ εξαιτίας της πανδημίας.

«ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ»

Επίσης, υποστηρίζουν πως «πολλοί συμβασιούχοι πυροσβέστες ενημερώθηκαν ότι η πρώτη δόση του επιδόματος ανεργίας θα καθυστερήσει έως και 3 μήνες!

ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ζητούν επάνδρωση στους νέους Πυροσβεστικούς σταθμούς με νέο «αίμα» και όχι με μετακινήσεις από άλλες περιοχές και τονίζουν πως «το Πυροσβεστικό Σώμα ανήκει στα Σώματα Ασφαλείας και όπως ορθώς έχουν ενισχυθεί τα υπόλοιπα με έκτακτο προσωπικό λόγω αυξημένης ανάγκης, το ίδιο οφείλει να γίνει και για το Πυροσβεστικό Σώμα (που επιχειρεί μεταξύ άλλων και για την αντιμετώπιση του Covid-19), πριν η ανάγκη γίνει ακόμα πιο επιτακτική».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement