Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κικίλιας: Θα κερδίσουμε όλοι μαζί αυτόν τον πόλεμο -Ο εμβολιασμός θα είναι μια πρωτοφανής υγειονομική άσκηση

Δημοσιεύθηκε

στις

«Θα κερδίσουμε όλοι μαζί αυτόν τον πόλεμο γιατί δεν γίνεται να χάσουμε», ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός απευθύνθηκε σε όλα τα κόμματα και τα κάλεσε να συμμετέχουν στην προσπάθεια της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, που θα είναι «η απαρχή για τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα, και αφορά όλους, και υπερβαίνει τα κόμματα», να συγκλίνουν όλοι σε έναν πιο μετριοπαθή και συναινετικό λόγο.

«Ίσως έτσι να καταλάβουν οι συμπολίτες μας την αξία να εμβολιάζεται κανείς, πως ιστορικά, ανά τους αιώνες, ο εμβολιασμός βοήθησε να εξαλειφθούν σημαντικοί κίνδυνοι για τον άνθρωπο, και να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, από το Σύνταγμά μας, είναι όμως αδήριτη η ανάγκη να πείσουμε τους πάντες για τον ευεργετικό τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να οδηγήσει σε μια μερική επιστροφή στην κανονικότητα, και σε κάποιους μήνες να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην πρωτοφανή υγειονομική άσκηση του εμβολιασμού και την προετοιμασία του μηχανισμού για αυτό το πολυσύνθετο, δύσκολο και απαιτητικό έργο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement