Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Μπιφτέκια με πατάτες της Γεωργίας  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα μπιφτέκια

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ξερό

2 σκελίδες σκόρδο

80γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

4 κουτ. σούπας μαϊντανό

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

½ κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό

1 αβγό

1 κουτ. σούπας ξίδι

20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες φούρνου

1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

χυμό από 3 λεμόνια

120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

2 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βάζετε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει και το στύβετε καλά. Στον πολτοποιητή λιώνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και βάζετε τον κιμά στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί, ακουμπάτε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως μαζί με φέτα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίγμα από μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά για τα μπιφτέκια. Για να γίνει τέλειος και αφράτος ο κιμάς τον ζυμώνετε τουλάχιστον για 4-5 λεπτά με τα χέρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρόμη αντί για ψωμί στα μπιφτέκια σας. Θα βγουν το ίδιο αφράτα χωρίς διαφορά στη γεύση.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement