Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εθελοντική αιμοδοσία από το “Σπιράλ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως και κατά τη διάρκεια του πρώτου απαγορευτικού, την περασμένη Άνοιξη, έτσι και τώρα, η δημοτική παράταξη «σπιράλ» επιλέγει να διοργανώσει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, καλύπτοντας -στο βαθμό που της αναλογεί- ανάγκες συνδημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, από τις 4.30μμ μέχρι τις 7.30μμ, σε ισόγειο χώρο της Υψηλάντου 100, στο κέντρο της Πάτρας, η δημοτική παράταξη διοργανώνει την Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Η δράση είναι ανοικτή προς όλους όσοι θέλουν να συνεισφέρουν.
Θα προηγηθεί συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών για τα παιδιά της «Κιβωτού της Αγάπης», σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες που έχουν ανακοινωθεί από την διοίκηση του ιδρύματος. Ο ίδιος χώρος (Υψηλάντου 100) θα είναι ανοιχτός για τη συγκεκριμένη δράση, όλες τις καθημερινές αυτής της εβδομάδας (Δευτέρα με Παρασκευή), από τις 4.30μμ έως τις 7.30μμ, αναμένοντας τις προσφορές μελών και φίλων.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απέναντι στη «φθορά» του χρόνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Διεθνής Ημέρα του Ολοκαυτώματος χθες και φυσικά, πλήθος ανακοινώσεων και δηλώσεων έγιναν από πολλούς. Όμως, τα χρόνια περνούν και οι μνήμες «εξασθενούν».

Ίσως αυτή είναι η μοίρα κάθε ιστορικού γεγονότος και τελικά, ο κύκλος της ίδιας της ιστορίας. Απέναντι στη «φθορά» του χρόνου όμως, πρέπει πάντοτε να αντιπαρατίθεται η προσπάθεια των ανθρώπων να μην ξεχάσουν. Και δυστυχώς, τα ελληνόπουλα σήμερα, ελάχιστα μαθαίνουν για το ολοκαύτωμα αλλά και γενικότερα, για τα δεινά που συσσωρεύουν, ο ρατσισμός, ο φασισμός και η μισαλλοδοξία. Και είναι ακόμα χειρότερο το γεγονός πως αυτό συμβαίνει σε μία χώρα, της οποίας πέντε περιοχές έχουν χαρακτηριστεί ως μαρτυρικές, μεταξύ των οποίων βέβαια και τα Καλάβρυτα. Ο λόφος του Καπή ακόμα «λέει» τα αποτελέσματα της ναζιστικής θηριωδίας. Το ίδιο και το Δίστομο, το Κοντομαρί στην Κρήτη, η Υπάτη και το Δοξάτο Δράμας.

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πίτα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Περιφέρειά μας  είναι πρώτη σε απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τον πρωτογενή τομέα.

Αυτή την αποτελεσματικότητα οφείλουμε να την συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Πάτρα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θάφτηκε» ο δρόμος στο Λαμπίρι Αιτωλοακαρνανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Αγρινίου – Καρπενησίου, στην περιοχή Λαμπίρι, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιούργησε η προχθεσινή κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία σε γενικές γραμμές, ξεπέρασε μόνο με «αμυχές» ένα 24ωρο πολύ έντονης βροχόπτωσης.

Το πρόβλημα πάντως στον οδικό άξονα είναι μεγάλο, καθώς τεράστιοι όγκοι από βράχους και χώματα κυριολεκτικά «έθαψαν» τον δρόμο. Συνεργεία εργάζονται ήδη από προχθές για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ωστόσο πρόκειται για μία προσπάθεια που θα απαιτήσει χρόνο. Επίσης, προκειμένου να είναι ασφαλής η διέλευση θα πρέπει να υπάρξει γεωλογική μελέτη για να αποτυπώσει την έκταση της αποσάθρωσης του εδάφους και φυσικά, να διαπιστωθούν και να αποκατασταθούν οι τυχόν ζημιές που θα έχουν γίνει στο οδόστρωμα.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα